Uutiset & Artikkelit

19.11.2020 14:53
Vilpasvikings.fi

Vilpas jälleen "back on track"

Ladarien Griffinillä oli hymy herkässä komean esityksen jälkeen. Kuva Anne Nenonen.

 

Viisi päivää voi kaiken muuttaa. Viime perjantaina Nokian palloiluhallilla löysästi ja ilman energiaa esiintynyt viikinkilauma oli kuin eri maailmasta keskiviikkona Salohallissa. Toki vastuskin oli BC Nokiaa heppoisempi, mutta ei oteta mitään Vilppaalta pois. Esitys oli kaikin puolin pirteä, kun Kouvolan Kouvot kaatui 33 pisteellä luvuin 105-72 (52-29). Naulat Kouvojen arkkuun iskettiin toisella jaksolla, jonka Vilpas vei näytöstyyliin 30-9 ja naulamestarina toimi viime aikoina paljon parjattu LD Griffin. 

 

Vilppaan ilme kulminoitui juuri pitkäraajaiseen Griffiniin (18/5). Nokialla ulottuva nelospaikan mies heitti kaikki kolme heittoaan ohi ja käsiin jäi vaatimattomat kaksi levypalloa. Eilen tahti oli alusta lähtien aivan erilainen ja LD koetteli Salohallin korirautojen kestävyyttä kuudella komealla donkilla. Kymmenestä heitosta upposi kahdeksan ja teholuvut (+22, +31) olivat omaa luokkaansa. Ensimmäinen jakso mentiin vielä tasaisissa merkeissä, mutta ero alkoi kasvaa toisella neljänneksellä ja puoliajalle mentäessä rakoa oli jo 23 pistettä Kouvojen hyytyessä yhdeksään pinnaan.

 

Ladarien Griffin kaltoinkohteli Salohallin rautoja ja lannisti Kouvojen pelihuumoria peräti kuudella donkilla. Kuva Anne Nenonen.

 

- Eka jakso ja vähän tokaa kamppailtiin mukana, mutta sitten Vilpas repäisi ison runin ja Griffin pääsi tarjoilemaan yleisölle (624) näyttäviä suorituksia. Siitä alamäki alkoi, harmitteli päävalmentaja Tuomas Oja.

Vilpas nosti toisella kympillä puolustuksen intensiteettiä, Kouvot menetti palloja ja kotijoukkue pääsi juoksemaan Griffinin johdolla kenttää. 

- Pojat sai toisella jaksolla hyvän hurmion päälle ja siitä oli hyvä jatkaa kolmannella. Meidän peli-ilme ja energia olivat aivan eri tasolla kuin Nokialla. Keskityttiin enemmän pelin johtamiseen ja siinä onnistuttiin hyvin, kertasi neljä kolmosta upottanut Aatu Kivimäki (14/2).

 

Vilpas kutitteli 30 pisteen eroa koko kolmannen jakson, mutta ei siinä onnistunut ennen päätösneljännestä. Sadan pisteen rajan pääsi rikkomaan Elias Eerikinharju ja lopussa ero kasvoi 33 pisteeseen. Isompaan rooliin kasvanut Eerikinharju (13/2) napsi joukkueen suurimmat minuutit (31:12) ja jalkoja riitti kiitettävästi Kouvojen takamiesten kiusana. Eniten pisteitä kokosi Myles Stephens (19/4) ja hyvää työtä tekivät myös seitsemän syötön Perttu Blomgren (6/1), upeita syöttöjä jaellut Mikko Koivisto (9/0), Juho Nenonen (6/1) sekä Jeremiah Wood (9/7/5 syöttöä). 16-vuotias Tuukka Juntunen pääsi ihan oikeille minuuteille (8:01) ja raapi siinä ajassa neljä levypalloa. Valitettavasti kumpikaan kolkeista ei osunut keksintöön.

 

Saiquan Jamison pelasi myös hienon matsin 11/6. Kuva Anne Nenonen.

 

Oman lukunsa ansaitsee ensimmäistä kertaa suuremmilla minuuteilla esiintynyt Saiquan Jamison. PeU Basketin tilastohirmu pelasi vajaat 13 minuuttia ja heitti 11 pistettä, haki kuusi irtopalloa ja intoutui donkkiinkin. Jamison jatkaa Vilppaan paidassa vielä lauantaina Kupittaalla Ura Basketia vastaan, mutta maajoukkuetauon jälkeen ruudussa pitäisi olla uusi mies.

- Deondre Parks oli laittanut pelin jälkeen meidän ryhmään, että hieno voitto. Toivottavasti mies saapuu Saloon lauantai-iltana ja nähdään kentällä sitten Seagulls-pelissä, ennakoi Sami Toiviainen.    

 

Kahdeksalla miehellä Salossa vieraillut Kouvot näytti kieltämättä vaisulta. Otteluisäntä Finnparttian palkitsema Antonio Ballard (20/10) teki minkä yksi mies pystyy, mutta Moses Greenwood (10/3) oli näkymätön ja kolmas vahvistus Jacoby Armstrong toimi pallonpalauttajana alkuverryttelyssä. Neljättä ulkomaalaista seura ei aio ilmeisesti hankkia. Tuomas Hirvonen (17/2/6 syöttöä) tuntuu osuvan aina kaaren takaa Salohallissa. Kahden jenkin lisäksi rosterista puuttuivat sairastupalaiset Henri Permanto ja Aapeli Syrjämäki. Toivotaan, että Teemu Knihtisen saama tälli toisella puoliajalla ei ole vakava. Rosterin leveys ei ole Kouvojen vahvuus.

 

Vilppaan kausi jatkuu lauantaina Ura Basketin vieraana Kupittaalla klo 19.00 ja sitten alkaa parin viikon mittainen maajoukkuetauko. Ura Basket avasi voittotilinsä, kun se kaatoi Pohitullin jumbokamppailussa Korihait 90-94. Seagulls jatkaa tappitonta menoaan, mutta tällä kertaa se pelastui vasta kongin kumahtaessa. Timo Heinonen nosti kakkosen kaksi sekuntia ennen loppua eikä Katajan (Odomes) vastaus mennyt sisään, joten vierasvoitto Gullseille 101-102. Pyrintö nousi sarjakakkoseksi voitettuaan huiman nousun jälkeen Kobrat 95-93. Illan muut voittajat olivat Lahti (KTP) ja Kauhajoki (BC Nokia).

 

Ottelun tilastot

Ottelun parhaat palat

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit