Uutiset & Artikkelit

08.11.2020 10:34
Vilpasvikings.fi

Kyllä Tuuna tietää!

Suomen johtava koripallotoimittaja Juha Tuuna teki lauantain Salon Seudun Sanomiin upean ennakon Karhubasketin Bojan Sarcevicista ja jutun päätteeksi veikkasi ottelun päättyvän kauhajokisille 86-88. Moista kori-iloittelua Salohallissa ei lauantai-iltana nähty, mutta kyllä kynäexpertti Tuuna jäljillä oli. Kovaa ja aggressiivisesti puolustanut Karhubasket haki pitkästä aikaa Salosta vierasvoiton ja täysin ansaitusti. Vilpas ei päässyt missään vaiheessa omaan flow-tilaan ja loppunumeroissa 68-74 ei jäänyt seliteltävää. Karhubasket ansaitsi voittonsa.

Jos aloitetaan positiivisista asioista.
1) rakas kilpakumppani Karhubasket houkutteli Salohalliin Korisliigakauden ennätysyleisön 782 katsojaa ja se on lohduttava lukema tämän kauden kurimuksessa. Toivotaankin, että yleisö löytää urheilutapahtumiin jatkossa ilman pelkoa. 
2) ensimmäinen puoliaika 34-30 (20-19, 14-11)) oli vielä kohtalaista katseltavaa salolaisyleisölle. Vaikka molemmilla joukkueilla peli oli hermostunutta, kotitappiopelkoa ei vielä havainnut. Selvää oli jo 20 minuutin jälkeen, että Pyrintö-pelin kaltaista ilotulitusta ei ollut luvassa. Karhupakki oli sen verran kovaa.
3) pitkästä aikaa saatiin Salohallissa kuulla Vilpas Ultrasin kannustuslaulua. Pahoittelut Ultrasille vaisusta esityksestä. Siihen ne hienot hetket jäivät.

Vielä kolmannen jakson puolivälissä Vilpas johti Mikko Koiviston kolmella lähes peräkkäisellä kolmosella 42-34, mutta siihen kotijoukkueen lento loppui. Reilussa kahdessa minuutissa Kauhajoki siirtyi Okko Järven donkilla neljän pisteen johtoon 49-53 ja piikkipaikka piti loppuun saakka.
Vilpas pääsi vielä 1:32 jäljellä Jeremiah Woodin vapareilla kahden pisteen päähän 66-68, mutta ottelun ratkaisi 42 sekuntia ennen loppusummeria ex-viikinki Okko Järvi röyhkeällä ajollaan. Karhubasket siirtyi 66-70 johtoon ja voitto sinetöityi TJ Holyfieldin onnistuneilla vapareilla 16 sekuntia ennen päätöstä. Jeremiah Woodin kavennus jäi laihaksi lohduksi ja viimeisessä puolustuksessa Vilpas ei saanut liukkaita kauhajokisia edes kiinni rikkoakseen. Loppunumerot 68-74 viimeisteli vapariviivalta Sarcevic.

Jos oli Vilppaan esitys keskiviikkona Pyrintöä vastaan energinen ja osumatarkka, nyt elettiin aivan toisenlaisessa maailmassa. Karhu puolusti läpi ottelun erinomaisesti ja selkeällä konseptilla. Valmennusduon Koskimies-Hänninen gameplan oli, että Wood saa tehdä sen 20 pinnaa, mutta miehen syötöt vapaille heittäjille täytyy estää. Tässä TJ Holyfield (19/5) teki tässä erinomaista työtä. Toinen iso asia oli kolmospyssy Mikko Koiviston eliminoiminen ja tästä Koskimies jakoi kiitosta etenkin Bojan Sarcevicille (7/2). "Koivari" ei saanut tilaa silkinpehmeälle heitolleen, kolmannen jakson yhdeksän pisteen putkea lukuun ottamatta.
- Eka voitto täältä sitten kun olen pelannut Vilppaan paita päällä maistuu hyvältä ja olen tosi tyytyväinen meidän tekemiseen. Ei ollut korijuhlaa ja prosentit oli aika synkät molemmilla. Bojan teki loistavaa työtä Koiviston kanssa, jutteli paluun vanhaan kotihallin tehnyt Okko Järvi.

Vilppaasta Wood (heitot 8/13) teki omat 19 pistettä ja kahmi 10 levyriä, mutta ne koriin johtavat syötöt jäivät nyt kolmeen. Takuuvarma Myles Stephens (17/7) oli jälleen kotijoukkueen ykkönen molemmissa päissä kenttää. LD Griffin haki 10 levypalloa, mutta hyökkäyspään kolme pistettä (heitot 1/7) eivät vaan riitä Karhun tasoista joukkuetta vastaan. Tyler Cheese (7/2) ei vartin peliajalla vakuuttanut. Vaikka Vilpas vei komeat 20 hyökkäyslevypalloa, hyöty niistä jäi pieneksi. Nopeat hyökkäykset jäivät lähes olemattomiin, kuten vertailu 2-10 joukkueiden kesken osoitti.
- Tiedettiin, että Karhu on hyvä jengi. Olisi pitänyt pelata paremmin, että olisi voitettu. Karhu otti meiltä vauhdin pois. Jos kaveri tekee 74 pistettä, silloin kotihallissa on ollut tapana voittaa, harmitteli kapteeni Juho Nenonen (2/4).
Mikko Koivisto (12/3) oli kauden tiukimmassa vartioinnissa ja siinä nähtiin yksi ottelun ratkaisuista. Takamiesosastolle Aatu Kivimäki (5/1), Elias Eerikinharju (3/3), Tyler Cheese (7/2) ja Perttu Blomgren (0/3) ei voi lauantaista suuria kehuja jakaa.

Nyt Vilpas pääsee treenaamaan neljä päivää ennen vaikeaa Nokian reissua. BC Nokia voitti lauantaina Korihait 65-101 ja nousi sarjakakkoseksi. Kierroksen muut voittajat olivat Kataja (Kouvot) ja Pyrintö (Lahti). Sarjaa johtaa Seagulls puhtaalla pelillä ja Karhubasket nousi tasoihin Vilppaan kanssa voittomäärässä 4/3.

 

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit