Uutiset & Artikkelit

06.11.2020 15:23
Vilpasvikings.fi

Karhubasketille tappion vuoro lauantaina?

Kuva Anne Nenonen.

 

Jos järjestelmällisyyteen on luottamista, Karhubasket häviää lauantaina Vilppaalle Salohallissa. Kauhajokisilla on nimittäin vakaa tilastorivi alkukaudesta eli voitto (Lahti +10) -  tappio (Kobrat -6) - voitto (KTP +33) - tappio (Kataja -5) ja voitto (Korihait +45). Eli nyt on tappion vuoro. Tähän matematiikkaan on kuitenkin turha uskoa ja jokainen korisfani tietää, että tiukkaa kamppailua on odotettavissa. Tunnetta joukkueiden väliltä ei ole koskaan päässyt puuttumaan.

 

Korisliigan virallisessa sarjataulukossa Vilpas on sijalla viisi ja Karhubasket seitsemän. Kauhajoki on ainoa kuuden pisteen joukkue, joten sijoitus on kuten kuuluukin. Vilppaalla on koossa kahdeksan pistettä, mutta täyttä hebreaa on, miten joukkueet asetetaan sarjataulukkoon. Runkosarjan jälkeisessä taulukossa sijoitussäännöt ovat selvät, mutta mitkä säännöt pätevät sarjan ollessa kesken? Keskinäisiä otteluita ei voi vertailla, joten joukkueet pitäisi sijoittaa korieron perusteella. Tuolloin Vilppaan pitäisi olla kakkosena (+73), Lahden kolmosena (+26), Nokian nelosena (+23), Kotkan viitosena (+9) ja Pyrinnön kuutosena (+5). Näin maalaisjärjellä.

Alkuun päivän tietokilpailukysymys. Mikä on Jeremiah Woodin kengän koko? Vastaus ennakon lopussa.

 

Kauhajoen otteita alkukaudella on leimannut epätasaisuus ja vieraskoreus. Kotihallissa kaksi murskavoittoa (KTP, Korihait) ja puhdas tili 3/3. Vieraissa on ollut vaikeaa (0/3) ja voittotili on yhä avaamatta. Karhulauma on liigan kovatehoisin joukkue pisteiden (96.2) valossa, mutta tilasto hämää. Kotihallissa sukka on heilunut huimalla 113.3 pisteen vauhdilla, vieraissa on jääty 79.0 pinnaan. Ero on siis valtava. Sairastuvalla on toistaiseksi ison pään Mikael Laihonen.

Tilastollisesti Brandon Spearman (17.8) on oranssipaitojen kovin skoraaja, TJ Holyfield (8.2) paras ribarimies ja Bojan Sarcevic (6.7) paras syöttäjä. Okko Järven (11.2/3.3) taidot ovat tiedossa, samoin Jumppa Niskasen (2.7/3.7) ja jenkkinelikon täydentävät Daniel Utomi (13.2/4.3) ja Collin Malcolm (17.5/5.5). Siinä kauhajokisten vaarallisimmat aseet.

Heittoprosenteissa molemmat joukkueet ovat liigan kärkeä kakkosissa, mutta vaparit (62.9%) ovat olleet Vilppaan kompastuskivi tällä kaudella. Kolmoskaarella Vilpas on ollut liigan ahkerin ja pallo on lähtenyt radalle 33 kertaa per peli. Onnistuneita heittoja on myös eniten (11.8), mutta tarkkuus on vasta kuudenneksi paras (35.9%). 

- Keskiviikon ottelu oli hyvä osoitus, miksi kotijoukkueen heittäjiä ei saa päästää kuumaksi Salohallissa tänäkään vuonna. Vilpas on säkittänyt toistaiseksi eniten kolmosia sarjassa ja Wood jakaa palloa ulos ja leikkauksiin todella hyvin, pohtii Janne Koskimies ennakossaan.

Karhubasket Salohallissa: 1 Malcolm, 3 Utomi, 4 Vehmanen, 6 Niskanen, 10 Sarcevic, 14 Järvi, 20 Innamaa, 22 Holyfield, 32 Spearman, 95 Peltonen.

 

Vilpas on liigajoukkueista toinen, joka on pistänyt palloa pussiin kotihallissa yli 100 pisteen keskiarvolla. Alku oli vaisu, mutta mitä pitemmälle sarja on edennyt, sitä paremmalta Vilppaan peli on näyttänyt. Kauden makein matsi osui keskiviikolle, jolloin Vilpas rökitti Pyrintöä loistavalla ilmeellä peräti 38 pisteellä.

- Karhubasket on pelannut ajoittain todella korkeatasoista korista ja toisaalta pelin taso on ailahdellut yllättävän paljon. Eiköhän hyvä ystäväni ja scouttivastaava Landepönde eli Hännisen Janne ole katsellut meidän pelaamista hyvinkin tarkkaan ja he ovat valmiita yrittämään kauden ensimmäistä vierasvoittoaan. Sitähän me emme toki ole heille antamassa, toteaa Sami Toiviainen.

Vilpas lauantaina: 0 Cheese, 2 Stephens, 4 Koivisto, 7 Nenonen, 8 Blomgren, 11 Griffin, 12 Kivimäki, 14 Eerikinharju, 22 Wood.

Ja vastaus aiempaan kysymykseen. Woodin kenkä on kokoa 53.

 

 

Vilpas Vikings - Karhubasket Salohallissa lauantaina kello 17:00, otteluisäntänä Novitek. Maskit päälle, muista turvavälit ja lippuja saa myös ovelta, joten tervetuloa kannustamaan Vilpas kauden viidenteen voittoon!

OSTA LIPPU MATSIIN

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit