Uutiset & Artikkelit

14.11.2020 18:02
Vilpasvikings.fi

Jeremiah Wood ainoa valopilkku Nokialla

Kuva Jani Virolainen

 

Ei kulje Vilppaan peli parhaillaan, se on pakko todeta. Toinen peräkkäinen tappio osui perjantai-illan vieraspeliin BC Nokiaa vastaan lukemin 84-66 (38-32) ja se kertoo joukkueen nykytilasta. Kauhajokea vastaan jäätiin kotihallissa 68 pisteeseen ja Nokian 66 pinnaa paljastaa korinteon vaikeuden. Viikinkien saldo 4/4 on aivan muuta, mitä ennen kautta suunniteltiin. Ensi viikolla Sami Toiviaisen joukot kohtaavat alakerran Kouvot ja Ura Basketin ja niihin on löydettävä parempaa asennetta. Muuten paikka ylempään loppusarjaan vaikeutuu huomattavasti.

 

BC Nokia on aloittanut liigan mainosti ja joukkueen vaarallisuus oli tiedossa. Vilpas oli voittanut 13 viimeistä kohtaamista, mutta se ei paljoa painanut Nokian palloiluhallin uudella parketilla. Vaikka vieraiden peli ei ollut tikissä missään vaiheessa, joukkue roikkui iskuetäisyydellä viimeiselle jaksolle saakka. Sen BC Nokia kuittasi tylysti 31-18 ja aiheutti varmasti mietittävää salolaisleiriin.

 

Aloitetaan positiivista asioista. Sekavasta esityksestä huolimatta peli pysyi yllättävän tasaisena yli 30 minuuttia. Jeremiah Wood oli kova jalkavaivoista huolimatta ja piti Vilpasta mukana pelissä lähes yksinään. Wood pussitti kauden ennätyspisteensä 27, haki kahdeksan levypalloa, riisti kahdesti ja jakeli seitsemän passia pelikavereille. Ison miehen asenteessa ja teholuvussa +37 ei jäänyt valitettavaa. Pelin jälkeen mies piti pukukopissa oman palautekeskustelun joukkueelle ja se kaikui palloiluhallin käytäville saakka.

Elias Eerikinharju (9/4) taisteli tutulla asenteella ja ensimmäisen puoliajan kahdeksan pistettä olivat tervetullutta plussaa. ABC Kolmenkulman muusi ja lihapullat täyttivät mahan pelin jälkeen. Siihen ne positiiviset jutut sitten jäivätkin.

 

Perusvarmalle Myles Stephensille (4/4) sattui kauden vaisuin peli, mutta silti "M-Boog" oli valovuoden edellä kaksikkoa Griffin-Cheese. Ruotsin liigassa viime kaudella hyvin pelannut LaDarius Griffin on kuin varjo entisestä ja Nokian tilastoa 0/2 ei voi millään perustella. Peliaika putosi vajaaseen 20 minuuttiin, mutta jos sinä aikana on pehmeä levypalloissa, ottaa yhden heiton korin alta ja kahdesti kaaren takaa, enempää ei ole ansainnutkaan. 

Italian pääsarjasta hankittu Tyler Cheese (3/2) surffaili parketilla reilut 15 minuuttia täysin näkymättömästi ja juustomiehen kohokohta osui matsin viimeisille sekunneilla, jolloin takamies pisti täysin vapaan kolmosen pussiin. Vaikea on voittaa, mikäli vahvistuksiksi hankitut kolme miestä tekee seitsemän pistettä ja noukkii kahdeksan levypalloa.

Jos oli vierastyöläisillä vaikea ilta, kehuja ei voi jakaa kotimaan kaartillekaan. Mikko Koivisto (11/3) osui kolmesti kaaren takaa, mutta Juho Nenosen (4/7) tuska kolmosissa jatkuu ja pelinrakentelusta vastannut kaksikko Aatu Kivimäki (6/0) ja Perttu Blomgren (2/1) hävisi selvästi Nokian virkaveljille.

- Onnittelut Nokialle, he olivat sellaisia kuin meidän pitäisi olla. He tekivät likaisen työn, ottivat irtopallot ja olivat aktiivisia. Puolustimme ensimmäisen puoliajan ihan riittävän hyvin, mutta toisella hyökkäys tökki ja Nokia juoksi niistä helppoja koreja, totesi Sami Toiviainen.

 

Greg Gibsonin koutsaama BC Nokia porskuttaa viiden ottelun voittoputkessa ja majailee liigakakkosena (6/2) ylivertaisen Seagullsin jälkeen. Keltapaitojen peli on iloista ja energistä. Perjantain tähdet olivat urheilullinen laituri Daeshon Francis (25/11/3 riistoa) ja korkealta lähtevän hypärin omaava Wesley Washpun (23/6). Molemmat osuivat heittonsa 10/12, joten Khaliq Spicerin (6/6) ja Jeffrey Garrettin (4/5) vaisummasta illasta huolimatta sarjapisteet jäivät Nokialle. Matias Ojala (12/0) upotti kolme tärkeää kolmosta ja Antero Lehto rokotti salolaisia yhdeksällä pisteellä.

- Olen todella tyytyväinen jätkien puolesta ja olemme menneet viimeisen kuukauden aikana hurjasti eteenpäin. Pelaamme lujempaa kuin kukaan muu tässä sarjassa ja se näkyy. Meidän ei tarvitse pelata kauniisti, että voitamme, pohti Gibson.

 

Vilppaalla on maanantai ja tiistai aikaa miettiä, miten peli pistetään ruotuun keskiviikon Kouvot-peliin. Vilpas on pudonnut kahden viime pelin vuoksi sijalle yhdeksän tehdyissä pisteissä (85.4) ja toivottavasti Pyrintö-pelin kaltaista ilotulistusta (112p) olisi taas luvassa. Viikon toinen peli osuu lauantaille, jolloin Vilpas matkustaa Kupittaalle Ura Basketin vieraaksi. Sen jälkeen alkaa parin viikon mittainen maajoukkuetauko.

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit