Uutiset & Artikkelit

17.11.2020 13:38
Vilpasvikings.fi

Antonio Ballardin Kouvot keskiviikkona Salohalliin

Salohallin yleisölle tuttu Antonio Ballard johdattaa Kouvot huomenna Salohalliin. Kuva Ville Vuorinen.

 

Keskiviikko on Salohallissa GAMEDAY ja Vilppaalla on mahdollisuus pestä kasvojaan vaikean Nokian vierailun jäljiltä. Kapuloita rattaisiin yrittää laittaa tuttu vierasjoukkue Kouvolan Kouvot, jolle alkukausi ei ole myöskään ollut niitä helpoimpia. Vilpas lähtee otteluun sijalta seitsemän (4/4), Kouvot sijalta yhdeksän (3/5).

 

Kun peilataan joukkueiden välistä historiaa taaksepäin, draamaa illan joukkueiden väliltä löytyy riittävästi. Eikä vähiten kotijoukkueen puolelta, sillä Kouvot on juottanut Vilppaalle katkeraa kalkkia kahteen otteeseen. Huhtikuussa 2016 Kouvot löi salolaiset Mansikka-ahon viidennessä puolivälieräottelussa 85-82 Ilari Seppälän viime hetken kakkosella. Tuolloin Vilpas johti peliä kahdeksalla pisteellä kaksi minuuttia ennen loppua, mutta kylmät kävi. Vilpas lähti kesälomille ja Kouvot eteni lopulta Suomen mestaruuteen. Toinen traaginen kohtaaminen nähtiin Salohallissa toukokuussa 2019, jolloin Kouvot haki finaaleihin siivittäneen 82-91 voiton yli 2000 katsojan pettymykseksi välierien seiskapelissä. 

 

Antonio Ballard väänsi Vilppaan paidassa keväällä 2019 Kouvoja vastaan välierän 7.pelissä. Kuva Markus Moisio.

 

Vaikka kumpikin joukkue on pysynyt kokoonpanoiltaan melko hyvin kasassa, game7:n tunnelman kentällä muistavat keskiviikkona vain Mikko Koivisto (23/1), Aatu Kivimäki (6/2), Vili Nyman (0/0), Severi Kaukiainen (3/0), Teemu Knihtinen (0/0) sekä Antonio Ballard (19/14), joka taisteli tuolloin Vilppaan paidassa. Keskiviikkona iki-taistelija nähdään Kouvojen riveissä ja lopputuloksen kannalta yksi tärkeimmistä asioista onkin, miten hyvin Vilpas saa monipuolisen Ballardin kuriin. Hyökkäyslevypallojen spesialisti Ballard on ollut Kouvojen ykkönen peliajassa (29:31), pisteissä (15.3) ja levypalloissa (10.0). 

 

Viime ottelut Kouvot on vetänyt vain kahdella amerikkalaisella, sillä vaisusti esiintynyt Namon Wright (3.3/2.7) sai lähteä jo kolmen ottelun jälkeen. Sisäpelaaja Jacoby Armstrong (14.8/6.2) on istunut penkillä kaksi viimeistä ottelua ja pelaaminen Salossa on fifty-fifty. Neljättä vahvistusta Kouvot ei ole ottanut. Ballardin ohella kaikki kahdeksan liigaottelua ovat pelanneet Moses Greenwood (12.0/6.0), Tuomas Hirvonen (11.5/6.3 syöttöä), Vili Nyman (6.8/3.4), Severi Kaukiainen (9.4/2.9), Ilmari Toikkanen (3.1/2.0) ja Henri Permanto (4.8/1.0).  Joukkue on voittanut viimeisistä viidestä pelistään kaksi eli Korihait (+11) ja Kobrat (+5). Tappiot vat tulleet Katajalle (-11), Kotkalle (-10) ja Lahdelle (-16).

- Woodin ja Koiviston kanssa etenkin on tehtävä hyvää työtä puolustuspäässä, mikäli haluamme hakea pisteet Kouvolaan. Hyökkäyspäässä tilankäyttö ja tilanteiden tunnistaminen erittäin tärkeässä asemassa, ennakoi päävalmentaja Tuomas Oja.

Kouvot Salohallissa: 1 Armstrong (GTD50%), 3 Greenwood, 4 Hirvonen, 8 Ballard, 10 Nyman, 11 Kaukiainen, 17 Storgård, 21 Knihtinen, 41 Toikkanen.

 

 Vaikka Kouvot on niukasti niskan päällä kautta aikojen peleissä (38-36), viime vuodet ovat olleet mukavampia salolaisille. Vilpas on kolmen ottelun voittoputkessa ja viimeisistä kymmenestä ottelusta Vilpas on voittanut kuusi. Maanantaina varmistui, että Italian pääsarjasta saapunut Tyler Cheese ei jatka enää joukkueessa ja uuden pelaajan kartoitus on jo loppusuoralla. Neljäntenä ulkomaalaisena rosterissa nähdään PeU Basketin Saiquan Jamison.

- Hieman haastavan viikonlopun jälkeen katse kirkkaana kohti Kouvojen kaatoa. Oma pelaaminen on ollut aivan liian hidastempoista ja siihen keskitytään alkuviikon treeneissä sekä keskiviikon ottelussa. Myös koko joukkueen aktiivinen puolustaminen sekä vastustajan yksilöiden tunnistaminen ovat asioita, joissa meidän tulee onnistua, pohtii Sami Toiviainen.Temmon puuttumisella päävalmentaja viittaa etenkin nopeiden hyökkäysten suuntaan. Nokialla Vilpas teki kolme pistettä nopeista, kotona Karhua vastaan ruhtinaalliset kaksi. Vilppaan esitykset ovatkin jääneet kahdessa viimeisessä ottelussa mollivoittoisiksi. Kauhajoki haki pisteet Salohallista 68-74 ja perjantaina joukkue teki aneemisen reissun Pirkanmaalle. BC Nokia oli parempi 84-66 ja viikingeistä vain Jeremiah Wood ja Elias Eerikinharju saivat puhtaat paperit. Nyt on vain yksi suunta ja alkuviikon treeneissä on menty asenne edellä.

Vilpas keskiviikkona: 2 Stephens, 4 Koivisto, 7 Nenonen, 8 Blomgren, 11 Griffin, 12 Kivimäki, 14 Eerikinharju, 22 Wood, 33 Jamison.Vilpas Vikings - Kouvolan Kouvot Salohallissa keskiviikkona kello 18:30. Otteluisäntänä on sähkötukku Finnparttia. Tervetuloa kannustamaan Vilpas kauden viidenteen voittoon ja muistetaan noudattaa terveysviranomaisten ohjeita. Maskit mukaan ja ääntä katsomoon ja pidetään yhdessä Vilppaan lippu korkealla!

OSTA LIPPU KESKIVIIKON MATSIIN!

 

MYYNNISSÄ MYÖS KANNATUSLIPPU, JOS HALUAT KANNUSTAA KOTISOHVALLA! 

Kannatuslipun ostamalla saat oman fanikorttisi ilmoittamaasi sähköpostiin. Jokaisessa kotimatsissa on oma korttinsa, joten voit keräillä koko joukkueen täyteen.

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit