Uutiset & Artikkelit

08.03.2020 17:00
Vilpasvikings.fi

Vilppaalla kahdet kasvot Lahdessa

 

Lahti Basketball ja Salon Vilpas esittivät erikoisen korisnäytelmän Lahden Suurhallissa. Lahti aloitti hyvin ja iski 50 pistettä Vilppaan päätyyn ensimmäisellä puoliajalla. Minimimiehistöllä matkassa ollut Vilpas ryhdistäytyi pukukopissa ja pisti toisella puoliskolla hyrskyn myrskyn. Kolmas jakso meni vieraille 7-35 ja kun päätöskympillä (18-31) meno ei hyytynyt, salolaisten yhdeksäs peräkkäinen voitto kirjattiin 75-111 (50-45). Kun myös Seagulls ja Kauhajoki voittivat omat ottelunsa, tilanne kärjen osalta säilyi entisellään.

 

Päävalmentaja Ville Tuomisen luotienväistely sai komeaa jatkoa. Lauantaiseen Lahden bussiin Tuominen sai jalkeille seitsemän runkopelaajaa ja pikahälytyksellä mukaan tulleen A-juniorin Taneli Lindströmin. Tuomisen tilannetta helpotti, että Tobin Carberry teki paluun rosteriin reilun kuukauden tauon jälkeen. Carberry toikin suurta helpotusta takakentälle, jossa Teemu Rannikon ja Aatu Kivimäen poissaollessa Henri Kantonen on joutunut kantamaan melkoisen urakan.

Carberry otti heti ison roolin ja mikä tärkeintä, peliminuutit (22:01) eivät nousseet liian suuriksi. Valmennusjohto antoi takamiehen parannella rauhassa jalkaansa ja se näyttää olleen oikea ratkaisu. Carberry oli täyttä rautaa etenkin ottelun ratkaisseella kolmannella neljänneksellä  ja kokonaissaalis Suurhallissa oli 19 pistettä.

 

Kuva Ville Vuorinen

- Ensimmäinen puoliaika oli meille raju ja Lahti kierrätti palloa hyvin, mutta toisella nostimme tempoa ja hyökkäsimme paremmin. Oli hienoa päästä taas pelaamaan näiden kavereiden kanssa, tuumi Carberry pelin jälkeen. 

 

Vilpas oli saanut matkaan myös uskollisen faniryhmän ja se pitikin mukavasti meteliä läpi ottelun. Alku ei kuitenkaan ollut kovin mairitteleva ja Lahti pääsi turhan helposti vapaisiin kolmen pisteen heittoihin. Osasyy oli uudessa puolustuskonseptissa, Courtney Stockard (10) oli liekeissä ja avauskymppi niukasti vieraille 20-21. 

Toisella kympillä Tuominen palasi perinteiseen miespuolustukseen, mutta suurin kipinä otteista puuttui edelleen ja hyvin hyökännyt Lahti eteni puoliajalle viiden pisteen johdossa 50-45. Kotijoukkue osui kaarelta 10/21, Vilpas pelasi palloa enemmän sisään onnistuen kuitenkin kolmosissa mainiosti 6/9.

 

Kolmas jakso oli sitten jotain ainutlaatuista. Logan McLane aloitti ensiksi kolmosella (53-45), mutta sitten alkoi sellainen ilotulitus, että oksat pois. Carberryn koreilla vieraat nousivat 55-62 johtoon ja seitsemän ensimmäistä minuuttia menivät Vilppaalle 4-27! Kun koko kymppi tilastoitiin numeroihin 7-35, epäily voittajasta oli hävinnyt. Päätöskympillä Vilpas jatkoi mallikkaita hyökkäyskuvioitaan ja ero kasvoi lopulta 36 pisteeseen. Tuominen päästi lopussa myös Taneli Lindströmin ottamaan uransa ensimmäiset liigaminuutit ja saldona yksi syöttö.

Tim Colemanin otteissa ei ylisanat oikein riitä. Kaksinkertainen kuukauden pelaaja painaa isolla sydämellä ottelusta toiseen ja tällä kertaa tilastoriviksi kirjattiin 28:14 minuuttia, 25 pistettä, kuusi levypalloa ja plus/miinus +35. Lahden raati palkitsi parhaana komean korismaanantaidonkin painaneen Jamuni McNeacen (17/12). Toinen tupla-tuplamies oli tuttuun tapaan Jeremiah Wood (24/11), Henri Kantonen (10/5/8 syöttöä) pelasi jälleen suurimmat minuutit ja sharpshooter Mikko Koivisto (7/2/5 syöttöä) oli niin tiukassa vartioinnissa, että pääsi lataamaan kaarelta vain neljästi. 

Seitsemäs soturi Elias Eerikinharju jaksaa yllättää. Korihaissa pienelle vastuulle jäänyt tsemppari raatoi kentällä yli 27 minuuttia ja upotti neljästä kolmosestaan kolme. Miestä ei ole aiemmin tunnettu erityisenä kolkkispesialistina, mutta hän on osoittanut arviot vääriksi. Yhdeksässä Vilppaan paidassa pelatussa ottelussa Elias on pistänyt pallon radalle kaarelta 12 kertaa ja niistä peräti kymmenen on osunut. Se antaa tarkkuudeksi huikean 83.3%!

- Kyllä nää jatkät jaksaa yllättää minut joka kerta. Ollaan oltu aika kovilla ja tässä oli ne seitsemän jätkää, jotka tänään pystyivät pelaamaan. Koska yritetään pelata kovalla intensiteetillä, siihen ottaisi mielellään muutaman jätkän lisää. Yritettiin muuttaa alkuun hieman konseptia ja ekalla puoliajalla ei ollut rytmiä eikä sovittuja asioita tehty kauhean hyvin. Puoliajalla jätettiin kaikki ylimääräiset kikkaillut pois ja tuloksena upea vierasvoitto, iloitsi Ville Tuominen.

 

Lahden esitys oli todella kaksijakoinen. 20 minuuttia hyvää ja liikkuvaa korista, toiset 20 minuuttia kotijoukkuetta vietiin kuin pässiä narussa.

- Toisella puoliajalla vastustaja sai runin päälle ja meille kävi niin kuin usein on käynyt. Paniikkinappula menee päälle eikä tiedetä mitä tehdään. Yhdessä vaiheessa menetyksiä oli enemmän kuin heittoyrityksiä ja esitys oli surkea. Ekalla puoliajalla meillä oli 12 syöttöä, koko pelissä 14. Se kertoo siitä, että kun alkaa menemään huonosti, yritetään yksinään voittaa peliä. Onnittelut Salolle ja pahoittelut katsojille toisesta puoliajasta, harmitteli kippari Vesa Mäkäläinen.

Courtney Stockard (18/3) palkittiin parhaana ja kaksinumeroisille ylsivät myös Logan McLane (13/8), Tuomas Hirvonen (13/1/5) ja Devante Wallace (12/1).

 

Vilpas jatkaa kauttaa kotihallissa, kun keskiviikkona vastaan asettuu KTP-Basket ja lauantaina on edessä tiukka vääntö Kauhajoella. Toivotaan, että sairastuvalta saadaan apuja viikon peleihin.   

 

OSTA LIPUT MATSIIN

 

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit