Uutiset & Artikkelit

10.03.2020 14:26
Vilpasvikings.fi

Kalanvelat maksuun keskiviikkona

KTP-basket saapuu täpötäyteen Salohalliin huomenna. Kuva Markus Moisio.

 

Korisliigan ykkönen Salon Vilpas lähtee keskiviikkona Salohallissa kalanvelkojen maksuun. Illan vastustaja KTP Basket on näet ainoa joukkue, joka on onnistunut hakemaan pisteet Vilppaan kotikentältä tällä kaudella. Se tapahtui tammikuun 18. päivä, jolloin Kotkan niukat voittoluvut 88-90 jäivät tulostaululle. Molemmilla joukkueilla on ollut viime aikoina vaikeuksia saada ykkösmiehistöään kentälle ja keskiviikkona mentäneen taas kerran kapeilla rostereilla. Varmaa sen sijaan on, että Salohallissa ei montaa tyhjää istumapaikkaa löydy, sillä illan isäntä Salon Seudun Sanomat tarjoaa kestotilaajilleen ilmaisen sisäänpääsyn otteluun. Salon Vilpas - KTP Basket käynnistyy kello 18:30 ja nyt kannattaa tulla ajoissa paikalle!

 

Kokoonpanovaikeuksistaan huolimatta Vilpas seilaa yhdeksän ottelun voittoputkessa ja viiden viimeisen ottelun voittomarginaali on hurja, keskimäärin 34.2 pistettä. Putki on nostanut Vilppaan sarjataulukon kärkeen ja jännitys runkosarjan ykköspaikasta jatkuu tasaisena Seagullsin ja Karhubasketin kanssa. Kauhajoki nousi maanantaisella Nokia-voitolla yhden voiton päähän kärkikaksikosta, tosin kaksi ottelua enemmän pelanneena.

 

Vilpas vieraili viimeksi Lahden Suurhallissa ja meni tasaisen ensimmäisen puoliajan jälkeen menojaan. Viiden pisteen taukotappio kääntyi lopulta 36 pisteen vierasvoittoon eikä esitys jättänyt ketään kylmäksi. Vilpas kaatoi Lahden seitsemällä miehellä ja pelaajavahvuus oli sama vielä maanantain treeneissä. Toiveissa on, että sairastelleet Aatu Kivimäki ja Riku Laine nähtäisiin keskiviikkona rosterissa mukana.

- KTP on ainoa joukkue, joka on Salohallista pisteet hakenut, joten uskon meidän olevan valmiita vastaamaan haasteeseen. Toivottavasti saamme sairastuvalta apuja, vaikka hienosti jätkät ovat hommat seitsemälläkin miehellä hoitaneet, toivoo Ville Tuominen.     

Vilpas on Korisliigan paras korintekojoukkue 93.1 pisteen keskiarvolla ja ykkösenä salolaiset ovat myös riistoissa (7.3) ja kahden pisteen heittotarkkuudessa. Joukkueen viralliset tilastokärjet ovat pisteissä Tim Coleman (19.5), levyissä Jamuni McNeace (6.8) ja syötöissä Teemu Rannikko (5.9). Epävirallisesti ottaen vasta kuusi ottelua pelannut Jeremiah Wood on paras sekä pisteissä (19.7) että levypalloissa (9.7) ja Rannikon kauden päätyttyä syöttökingin tittelin jakavat Wood ja Henri Kantonen (4.0).

Vilpas keskiviikkona: 1 Carberry, 4 Koivisto, 5 Kantonen, 11 Coleman, 12 Kivimäki (GTD50%), 14 Eerikinharju, 17 McNeace, 21 Laine (GTD50%), 22 Wood.

 

KTP on vierasmatkoillaan ottanut seitsemän voittoa ja kärsinyt kymmenen tappiota. Kymeenlaaksolaiset ovat parhaillaan kolmen ottelun tappioputkessa, sillä se otti perjantaina vajaamiehisenä Karhuvuoressa kuokkaan BC Nokialta 78-101 ja sitä ennen Kauhajoki kuritti vihreäpaitoja 88-75 ja Kobrat 88-94. Murheita päävalmentaja Tomi Kamiselle ovat tuoneet JayVaughn Pinkstonin alaraajavamma sekä Nokia-ottelusta puuttuneet Byron Wesley ja Eldar Skamo. Pinkston ei ole pystynyt treenaamaan pariin viikkoon, mutta on mukana Salossa. Jälkimmäisen kaksikon pelaaminen on epävarmaa.

- Monet joukkueet ovat kärsineet loukkaantumisista. KTP on tähän asti niistä selvinnyt, mutta nyt vaivat iskivät meihin, totesi Kaminen perjantain ottelun jälkeen.

Vaikeimmin paikattava on Byron Wesley, sillä taitava laituri on ollut Kotkan paras pisteissä (19.6), levypalloissa (6.5) ja syötöissä (4.0). Poissaolot tarkoittavat, että Kamisen rotaatio pienenee melkoisesti Salossa ja suuret minuutit on luvassa kuusikolle JayVaughn Pinkston (16.5/5.9), Cullen Russo (13.3/6.3), Kevin Langford (11.7/5.3), Joonas Lehtoranta (8.6/3.1), Michael Pounds (7.6/1.9) ja Topias Kuukkanen (5.1/1.8).

 

KTP Basket on liigan tasaisessa keskikastissa neljäntenä (19/16) tasapisteissä Pyrinnön kanssa. Takana hengittää BC Nokia (18/19) ja ero seitsemäntenä olevaan Katajaan on kolme voittoa. Jos katsotaan Kotkan vahvuutta, se on ehdottomasti puolustuslevypallot, joissa joukkue on liigan paras (28.8). Vastaavasti into hyökkäyslevypalloihin on ollut toiseksi heikointa (8.9) koko liigassa. Vilpas ei ole sopinut kovinkaan hyvin Kotkalle, sillä kauden kolmessa kohtaamisessa Kamisen joukot ovat tehneet melkoisen menetyspiikin (15.3) tilastoihinsa ja myös joukkueen virhetili (22.0) on selvästi suurin juuri Vilpasta vastaan.

- Vilpas on kärsinyt loukkaantumisista, mutta coach Tuominen on saanut joukkueen pelin kuosiin uusien pelaajien myötä. Erityisesti uusi tulokas Jeremiah Wood on löytänyt paikkansa ja hänen roolinsa Vilppaan hyökkäyksessä on merkittävä. Joukkueessa riittää taitoa ja tulivoimaa kaaren takana ja se asettaa meidän joukkuepuolustukselle haasteen. Meillä kokoonpano on vielä epäselvä, toteaa apuvalmentaja Harri Laine Kotkan ennakossa.

KTP Salohallissa: 1 Pinkston, 4 Wesley (GTD50%), 5 Russo, 7 Skamo (GTD50%), 8 Pounds, 10 Janne Lehtoranta, 21 Rautasalo, 23 Langford, 32 Kuukkanen, 40 Timonen, 44 Joonas Lehtoranta, 45 Uotila.

 

Joukkueet ovat kohdanneet kauden aikana kolmesti ja outoa kyllä, kaikki ottelut ovat päättyneet vierasvoittoihin. Kotkan Karhuvuoren taistot menivät Vilppaalle 78-89 sekä 92-129 ja Salohallissa KTP oli parempi 88-90. Kotkalaiset yllättivät kaikki pestaamalla juuri siirtoikkunan sulkeutumisajan kynnyksellä riveihinsä 210-senttisen ja 129-kiloisen Tommy Hamiltonin, mutta miehen liikkeistä ei ole tihkunut suurempaa tietoa. Liiton viralliselta pelaajalistalta sentteri löytyy, mutta ilmeisesti hän on yhä Chicagossa ja nähtäväksi jää, näkeekö järkälemäinen sentteri koskaan Kotkaa ja Korisliigaa.

- Työlupa-asiat eivät ole edenneet, kommentoi puheenjohtaja Jyrki Lindström paikallislehdelle perjantaina

 

Salon seudun Sanomien isännöimä Salon Vilpas - KTP Basket keskiviikkona Salohallissa kello 18:30. Pistetään kunnon mökä mökkiin!

 

 

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit