Uutiset & Artikkelit

03.03.2020 17:13
Vilpasvikings.fi

Kääntääkö Jammu Wilson Katajan kurssin?

Kuva Ville Vuorinen

 

Vilpas jatkaa Korisliigaa keskiviikkona kotoisessa Salohallissa, kun Kataja Basket saapuu pitkän matkan vierailulle Länsi-Suomeen. Joensuulaisten otteet ovat ailahdelleet läpi kauden ja joukkue löytyy vasta seitsemäneltä tilalta sarjataulukosta voittosuhteella 16/17. Loppukauden kysymys kuuluukin, kääntääkö helmikuun yllätyshankinta Jamar Wilson itäsuomalaisten kurssin?

 

Susijengin sähäkkä takamies Wilson ei juuri esittelyjä kaipaa. Vuonna 2015 Suomen kansalaisuuden saanut 36-vuotias takamies pelasi alkukauden Ranskan Bourg-en-Bressessä, mutta peliaika putosi kauden edetessä ja Wilson päätti palata Suomeen yhdeksän vuoden tauon jälkeen. 

 

Wilson on pelannut kaksi ottelua Katajan paidassa ja niistä jälkimmäisessä viimeisteli jo komeat 24 pistettä. Kuva Ville Vuorinen.

 

Wilson on pelannut Katajan riveissä kaksi ottelua, joista ensimmäinen meni vielä totutellessa liigavauhtiin (4/6 vs Karhubasket), mutta BC Nokiaa 185-senttinen takamies kuritti 24 pisteellä ja nosti Katajan voittajaksi päätösjaksolla. Selvää on, että Wilson tuo aivan uuden ulottuvuuden Katajan pelaamiseen ja nähtäväksi jää, kuinka korkealle Kataja kipuaa viimeisen neljänneksen aikana.

 

Keskiviikkona kohtaavat varmasti kaksi kauden epäonnisinta joukkuetta, kun katsotaan loukkaantumishistoriaa. Vilppaan karmaiseva kausi on hyvin tiedossa ja Katajaa vastaan päävalmentaja Ville Tuomisella on mahdollisuus saada pitkästä aikaa 11 pelaajaa penkille. Tobin Carberryn tilanne on edelleen kysymysmerkki, mutta lähellä ollaan. 

Päävalmentaja Juha Sten saa Saloon täyden rosterin, mikä ei ole ollut jokapäiväistä herkkua myöskään Katajalle. Yksikään Katajan pelaajista ei ole ollut mukana kaikissa peleissä ja lähimmäksi on päässyt Samuli Vanttaja yhdellä poissaololla. Tehomies Jarred Ogungbemi-Jackson (18.1/5.6/6.2s) missasi juuri kolme peliä, sentteri Brandon Walters (17.2/5.8) on ollut poissa viidestä matsista, Jarekious Bradley 13.6/8.2) kahdeksasta. Omat vaikeutensa ovat olleet kuusi peliä missanneilla Matias Ojalalla, Joni Herralalla ja Valtteri Leppäsellä. Kotimaiseksi profiilipelaajaksi hankittu Aapeli Alanen on pelannut vain 21 ottelua.

- Vilpas on pelannut erinomaisesti vaikka miehiä on välillä putoillut sieltä täältä. Joukkue puolustaa kovaa ja viisaasti tekemättä helppoja virheitä. Hyökkäyspäässä useampi pelaaja on nostanut tasoaan kauden aikana ja Wood tuo oman uhkansa korin alle, arvioi kauden jälkeen Katajan jättävä Sten.

Hän siirtyy kesäkuussa Koripalloliiton palvelukseen nuorten maajoukkueiden päävalmentajaksi ja valmennus jatkuu HBA-Märskyn divisioonajoukkueessa. Kataja Basket jatkaa seuraavat kaksi vuotta pitkäikäisen seuraikoninsa Petri Virtasen komennossa.

Kataja Salohallissa: 1 Walters, 3 Ogungbemi-Jackson, 6 Herrala, 7 Leppänen, 8 Ojala, 12 Vanttaja, 23 Bradley, 28 Alanen, 31 Wilson, 32 Morris, 34 Pihlajamäki. 

 

Vilppaan Ville Tuominen on luotsannut loukkaantumisten runteleman miehistönsä huikeaan lentoon ja salolaisilla on koossa seitsemän peräkkäistä voittoa. Niistä maukkain tuli viime lauantaina, jolloin Seagulls kaatui Salohallin kärkikamppailussa 81-62 ja voitto nosti Vilppaan sarjakärkeen.

- Jammulla vahvistunut ja vihdoin täydellä rosterilla pelaava Kataja on sarjasijoitustaan parempi joukkue kun palaset loksahtavat kohdalleen. Meidän on pelattava samalla energialla ja intensiteetillä kuin Seagullsia vastaan, pohtii Tuominen.

Yläraajavammasta kärsinyt Jamuni McNeace palasi rosteriin lauantaina, alaraajavammainen Tobin Carberry on ollut jo mukana harkoissa ja hyvät uutiset jatkuvat, sillä Juho Nenonen teki maanantaina paluun treeneihin. Pelikuntoon on vielä matkaa, mutta toiveissa on, että Neponen nähdään tositoimissa vielä runkosarjan aikana. Aikaa on yksitoista ottelua.

Vilpas keskiviikkona: 1 Carberry (GTD50%), 3 Haanpää, 4 Koivisto, 5 Kantonen, 11 Coleman, 12 Kivimäki, 13 Juntunen, 14 Eerikinharju, 17 McNeace, 21 Laine, 22 Wood. 

 

Runkosarjan viimeinen neljännes käynnistyy siis keskiviikkona Salohallissa ottelulla Salon Vilpas - Kataja Basket kello 18:30. Otteluisäntänä salolainen ulkoporealtaiden valmistaja Novitek. Runkosarja päättyy reilun kuukauden päästä tiistaina 7. huhtikuuta ja puolivälierien ensimmäinen ottelu pelataan pitkäperjantaina 10.4.2020. 

 

OSTA LIPPU MATSIIN

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit