Uutiset & Artikkelit

21.10.2020 18:28
Vilpasvikings.fi

Vilppaan ja Jahaad Proctorin tiet eroavat, Laine sivussa kaksi kuukautta

Kuva iVille Vuorinen

 

Salon Vilppaasta tuli toinen seura Korisliigassa, joka lähti ulkomaalaisvahvistuksensa vaihtoon. Kolme ottelua Vilppaan paidassa pelannut Jahaad Proctor ei jatka joukkueessa ja uuden pelaajan hankinta on jo aloitettu. Vilpas pelaa seuraavan pelinsä ensi viikon keskiviikkona Joensuun Katajaa vastaan. Kataja oli juuri se ensimmäinen joukkue, joka lähti kauden siirtomarkkinoille. Seura vapautti Demetrius Denzel-Dysonin ennen liigan alkua ja solmi tiistaina sopimuksen 201-senttisen Jordan Semplen kanssa. Kuudessa eri maassa koripalloillut Semple ei ole joukkueen vahvuudessa vielä Salossa.  

 

Vilpas on aloittanut Korisliigan yhdellä voitolla ja kahdella tappiolla eikä seurassa olla tyytyväisiä tämän hetken suuntaukseen. Eli jotain oli tehtävä. Suoraan Purduen yliopistosta hankittu 190-senttinen takamies saapui salolaisten vahvistuksista viimeisenä paikkakunnalle ja hän ehti pelata Vilppaan paidassa kolme liigapeliä, mutta suurta roolia takamiehelle ei tullut. Avausottelussa Lahtea vastaan Proctor pelasi lähes 27 minuuttia, mutta Lapuaa ja Kotkaa vastaan peliminuutit putosivat kahdeksaan ja kahteentoista. Kolmen ottelun keskiarvot jäivät vajaassa 16 minuutissa lukemiin 8.0 pistettä, 1.7 levypalloa 0.3 syöttöä ja 1.3 riistoa.

- Kun joukkuetta rakennettiin kesällä, Teemun tilanne oli vielä hyvin epävarma. Jahaad otettiin ajatuksella, että hän pystyy pelaamaan takamiehenä, mikäli Teemu on pitempään poissa. Kun Teemun kuntoutuminen on edennyt ja Perttu Blomgren on täyttänyt vaatimukset näin hyvin, Jahaad jäi vähän väärän pelipaikan pelaajaksi ja odotettua pienempään rooliin. Katsomme nyt tilalle hieman erityyppistä pelaajaa ja siksi päätimme purkaa sopimuksen, selvittää päävalmentaja Sami Toiviainen.   

 

Laine sivussa kaksi kuukautta

Vilppaan sairastilanne ei hurraa-huutoja aiheuta. Rannikon paluu toki lähestyy, mutta Jeremiah Woodin alaraajavamma toi ongelmia isoon päähän ja miehen poissaolo näkyi selkeästi Kotkassa. Toivottavasti Wood on mukana jo seuraavassa ottelussa. Tiistaisesta Kotkan reissusta jäi 14 pisteen tappion lisäksi muutakin harmiteltavaa. Loppuhetkillä LaDarien Griffin väänsi nilkkansa ja toisella jaksolla Riku Laine astui toisen pelaajan jalan päälle. Griffinin tilanne ei vaikuta vakavalta, mutta Laineen kohdalla tilanne on toinen. Jalasta löytyi murtuma, joka vaatii leikkaushoitoa. Taistelijaa odotellaan takaisin parin kuukauden päästä.

 

Kuva Ville Vuorinen.

 

- Melko harmittoman näköisestä tilanteesta tulikin sitten isompi juttu. Meillä on muutenkin isossa päässä haastava tilanne, joten nyt täytyy miettiä tarkkaan, miten isojen miesten peluutus ja ennen kaikkea treenaaminen hoidetaan. Onneksi Riku on valmis tekemään hommia kuntoutuksen eteen ja näemme hänet varmasti takaisin kentällä entistä ehompana, Toiviainen toteaa.

 

Koko Korisliiga viettää seuraavaksi pelivapaata viikonloppua ja Vilppaan kausi jatkuu keskiviikkona, jolloin Joensuun Kataja saapuu Salohalliin kello 18:30. Viikon toiseen peliin viikingit matkaavat lauantaina Uuteenkaupunkiin, jonka vahvuudesta puuttuu alaraajavammasta kärsivä takamies Trevor Blondin.

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit