Uutiset & Artikkelit

29.10.2020 22:59
Vilpasvikings.fi

Vilpas puolusti Katajan kumoon

Vilpas näytti hauista keskiviikkona Salohallissa ja esitti kauden parastaan Katajaa vastaan. Kuva Ville Vuorinen

 

Viikon treenitauko näyttää onnistuneen Vilppaalta hyvin. Joukkue keskittyi Sami Toiviaisen johdolla puolustuksen intensiteetin nostoon ja se näkyi Salohallissa keskiviikkona. Joensuun Kataja Basket kaatui selvin numeroin 97-72 (44-28) ja voitto tuli nimenomaan puolustuksen kautta. Toinen voitonavain oli tasaisuus. Vilppaasta kuusi miestä teki kaksinumeroiset pisteet ja "heikoinkin" pistemies eli LD Griffin heitti kahdeksan pinnaa.

 

Griffinin ilta ei tosin päättynyt toivotuissa merkeissä, sillä mies kuskattiin pelin jälkeen sairaalaan tarkempiin tutkimuksiin. Kovapomppuinen Griffin putosi toisella kympillä omista korkeuksistaan selälleen parketin pintaan ja loukkasi samassa rytäkässä niskaansa. Onneksi tilanteesta selvittiin vähällä ja LD pitäisi olla viikinkien vahvuudessa lauantaina Pohitullissa.

 

Kataja saapui Saloon vahvasti vajaamiehisenä ja puutteet nähtiin etenkin takakentällä. Neljäs jenkki Jordan Semple taisteli edelleen matkustusluvan kanssa jenkkilässä ja alaraajavammaiset Jamar Wilson ja Niko Mattila jätettiin sovinnolla Joensuuhun. Pelinrakentelusta päävastuun kantoikin vasta 18-vuotias Valtteri Mervola. Taitavaa Mervolaa ei tappiosta voi syyttää, sillä nuorukainen joutui pelaamaan melkoisen paineen alla liki 30 minuutin ajan ja illan saldo 11 pistettä, kaksi levyä ja kuusi syöttöä toivat parhaan pelaajan palkinnon.

- Mukavalta maistui ja kiva päästä pelaamaan paljon. Se on hyvää kokemusta tulevaisuuteen. Vilpas oli tänään parempi ja sai hyvin väsytettyä meitä, jutteli selkeästi vielä parrasvaloihin tottumaton lupaus pressissä.

 

Avauskymppi mentiin vielä tasaisissa merkeissä ja se oli päävalmentaja Petri Virtasen mieleen.

- Olen erittäin tyytyväinen avauskymppiin ja siihen miten me puolustettiin. Ratkaisu oli tänään toinen neljännes (27-13), jolla meidän intensiteetti laski. Kun hyvä joukkue saa mukavan johdon, se osaa kyllä siinä asemassa pelata. Vilppaan puolustus oli ajoittain erinomainen ja he väsyttivät meidän jätkiä, myönsi ensimmäistä kauttaan päävalmentajana toimiva Virtanen.

Eikä Pete ihan väärässä ollut. Vilpas nosti toisella jaksolla selkeästi omaa intensiteettiään ja pisti jatkuvaa painetta Katajan pelinrakentajiin. Sentteri Phil Faynen kolmas virhe ei myöskään Katajan tilannetta parantanut. Ero kasvoi pitkälle tauolle 16 pisteeseen eivätkä kaukaiset vieraat siitä enää nousseet. Kolmannen kympin jälkeen Vilpas johti 69-51 ja lopussa eroksi muodostui 25 pistettä. Katsojia Kataja houkutteli Salohalliin 538.

- Tänään oltiin koutsin mieleinen joukkue ja pistetaulukko oli kivan näköinen. Kotka-pelin jälkeen treeneissä on keskitytty aktiivisempaan puolustukseen ja niitä elementtejä löytyi tänään. Mattilan ja Wilsonin poissaolo edesauttoi, mutta kyllä meidän pelaajat tekivät paljon likaista työtä ja ilmeeseen täytyy olla tyytyväinen, sanaili Toiviainen.

 

Tasaisella pistetaulukolla päävalmentaja tarkoitti hyökkäyspään tilastoa: Stephens 16, Koivisto 13, Nenonen 13, Blomgren 13, Kivimäki 13,Wood 12, Eerikinharju 9, Griffin 8. Tuollainen rivi vaikuttaa vastustajan pelaamista kummasti. Otteluisäntä Finnfoam palkitsi kotijoukoista Jeremiah Woodin, joka antoi 12 pisteen ohella mukavat 10 koriin johtavaa syöttöä. Länsirannan hammaslääkäreiden syömähammaspelaaja Aatu Kivimäki muisti kiitellä väkevää sentteriä.

- Meidän 29 syöttöä on iso luku ja otetaan se hyvillä mielin vastaan. Woodin syötöistä on kiva pistää palloa ilmaan. Tänään piti pistää kova paine vastustajan takamiehiin ja kaikki noudattivat sitä tänään, oli hauska pelata, iloitsi itsekin kahdeksan syöttöä tarjoillut Kivimäki.  

Katajan esitys jäi poissaolojen myötä hieman vaisuksi. Tilastokärki Phil Fayne (7/1) ei saanut ensimmäisellä puoliajalla kasaan pistettäkään eivätkä Dantez Walton (13/2) ja Rashard Odomes (15/3) suuria esittäneet. Sairastuvalta palannut Aapeli Alanen (10/5) kävi tutun lämpöisenä ja Samuli Vanttajan tuuraajaksi hankittu Mika Nuolivirta (7/7) sai päävalmentajan kehut.   

 

Ottelun kohokohta? LaDarien Griffin esitteli kolme komeaa torjuntaa ja muutaman räväkän donkin. Aatu Kivimäki upotti taas viime sekunnin korin todella vaikeasta asennosta. Ihan mukavia suorituksia, mutta kyllä raisuimmat aplodit keräsi Mikko Koivisto, joka intoutui kauden ensimmäiseen donkkiinsa. Pallo alas kahdella kädellä ja se on sitä harvinaisempaa hommaa Koivarilta...

 

Vilpas nousi voitollaan saldoon 2/2 ja sitä lähdetään parantamaan lauantaina Uuteenkaupunkiin. Toiveissa on, että kentällä nähdään myös joukkueen uusi vahvistus Tyler Cheese. Keskiviikon muut voittajat olivat puhtaalla pelillä jatkavat Pyrintö (Korihait) ja Seagulls (Ura Basket) sekä BC Nokia (Kobrat), Karhubasket (KTP) ja Lahti Basketball (Kouvot).

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit