Uutiset & Artikkelit

19.10.2020 21:05
Vilpasvikings.fi

Vilpas matkustaa tiistaina Karhuvuoren molskille

Perttu Blomgren on ottanut ison roolin Vilppaan takakentällä ja huomenna on edessä kauden tähän mennessä kovin haaste, kun joukkue matkaa Kotkaan. Kuva Ville Vuorinen.

 

Korisliigan yhdellä niukalla tappiolla (Lahti) ja yhdellä niukalla voitolla (Kobrat) aloittanut Vilpas matkustaa jo tiistaina Kotkaan ja Karhuvuoren Steveco Areenalle. Kotijoukkue KTP Basket on yksi liigan kolmesta tappiottomasta joukkueesta ja tulee olemaan Sami Toiviaisen ryhmälle vuoren kokoinen haaste. Kirjaimellisesti, sillä päävalmentaja Tomi Kaminen on kasannut tälle kaudelle Kotkan korin alle 411 cm pituutta ja 240 kiloa massaa - kahteen mieheen. Illan kysymys onkin, miten Vilpas pärjää Karhuvuoren painikisoissa korin alla kaksikolle Joe Burton - Greg Mangano?

 

Lauantainen Kobrat-peli toi Vilppaalle lisäpohdittavaa, sillä Burtonin painikumppaniksi kaavailtu Jeremiah Wood ei pystynyt pelaamaan kuin yhdeksän minuuttia alaraajavamman takia ja myös Kotkan painit jäävät Woodilta painimatta. Tiistaina rosteriin nouseekin PeU Basketin jenkkivahvistus Saiquan Jamison, joka pystyy ikänsä puolesta liikkumaan rinnakkaislisenssillä vaivatta Vilppaan ja Perniön välillä. Joka tapauksessa tiistai-ilta tullee olemaan mustelmien värittämä ainakin ison pään LaDarien Griffinille, Juho Nenoselle ja Riku Laineelle...

 

Saiquan Jamison tekee debyytin Korisliigassa tiistaina. Kuva Ville Vuorinen

 

"Kiellettyä on lyöminen, potkiminen, nivelten tai selkärangan vääntäminen, kuristaminen sekä kaikki vastustajaa tahallisesti vahingoittavat liikkeet". Näin todetaan virallisissa painisäännöissä ja niitä noudatetaan myös tiistaina. Tähän väliin on heitettävä yksi tietokilpailukysymys: kummalla on hallussa suurempi voitto kautta aikojen? Vastaus löytyy ennakon lopusta. 

 

Vilpas lähtee otteluun ilman Teemu Rannikkoa, mutta muu aikuisryhmä pitäisi olla mukana. Elias Eerikinharju pääsi jo pelaavaan kokoonpanoon lauantaina ja Mikko Koiviston selkävaivat ovat hellittäneet. Toivotaan, ettei uusia loukkeja tapahdu.

Ennakoitu kokoonpano: 2 Stephens, 3 Proctor, 4 Koivisto, 7 Nenonen, 8 Blomgren, 11 Griffin, 12 Kivimäki, 14 Eerikinharju, 21 Laine, 22 Wood (GTD25%), 33 Jamison (GTD75%).

- Kova vierasmatsi suvereenin sarjajohtajan kotiluolaan Karhuvuoreen aka Steveco Areenalle. Bussissa on laitettava räppi soimaan, ettei Tompan riimittely pääse ihon alle... Meillä hieman huolta Woodin alaraajavamman kanssa, joten lopullinen kokoonpano hentoon valssiin herra Burtonin kanssa on vielä avoinna. Vauhtia on joka tapauksessa pidettävä, oltava huolellisia pallon kanssa ja laitettava kroppaa likoon korien alla, pohtii vanhoihin kotimaisemiinsa palaava Sami Toiviainen. Hänhän valmensi vihreäpaitoja kolmen vuoden ajan kausilla 2011-2014.

 

Tulivoimaisen KTP:n alkutaival on käynnistynyt kahdella voitolla. Se kaatoi niukasti sarja-avauksessaan kotona raihnaisen Joensuun Katajan jatkoajan jälkeen 97-96, vaikka oli jo pahimmillaan 19 pisteen takaa-ajossa. Lauantaina Tomi Kamisen joukot hakivat täydet pisteet Pohitullista, kun Korihait kaatui 77-99. Tuhokaksikon ohella esiin nousi takamies Joonas Lehtoranta henkilökohtaisella piste-ennätyksellään (25).

- Pelasimme neljä tasapainoista erää ja oma heitto tippui kyllä aika hyvin. En muista, milloin olisi pudonnut näin hyvin, Joonas totesi. Ja mikä oli heittäessä, kun tilastot tukevat tarinaa: vaparit 3/3, kakkoset 2/3, kolmoset 6/8. 

 

Enemmän nelospaikalla viihtyvä 208-senttinen tuplamestari Mangano aloitti jo neljännen kautensa Korisliigassa ja Vilpas-peli on miehelle liigaottelu numero 124. Korisliigan ohella iso mies on pelannut Romaniassa, Espanjassa, Turkissa, Saksassa ja Japanissa. Katajaa vastaan nykykapteeni tilastoi 29/10 ja Ukissa 23/13. 

Vitospaikan virkaveli Burtonin (Tanska, Hollanti ja viisi vuotta Ranska) vastaavat lukemat olivat 29/10 ja 19/11, joten Kotkassa tuskin ollaan lentolippuja kaksikolle tilaamassa... Kolmikon lisäksi viisikkoon kuuluvat Vilppaastakin tuttu heittäjä Topias Kuukkanen (4.0/0.5) sekä 201-senttinen laituri Shaquille Thomas (13.0/4.5). Penkiltä lepoaikaa tuovat etunenässä Joni Herrala, Cedric Latimer ja Markus Rautasalo. 

 

Korihait-pelistä sivussa olivat pitkäaikaispotilas Michael Pounds, Jan Novitsky, Joonas Timonen, Emil Uotila sekä neljäs amerikkalainen Braxton Huggins. Miehen paluusta ei ole tietoja, mutta mikäli Kaminen saa 193-senttisen Hugginsin mukaan tiistaiksi, Vilppaan homma ei ainakaan helpotu. 25-vuotias Huggins oli kova skoraaja Fresno Statessa (18.5) ja viime kausi Hollannissa (15.2) tukee käsitystä.

- Vilpas onkin sitten jo aivan toisenlainen mittari. Voitoista huolimatta meillä on vielä paljon tekemistä. Terävyys ja flow-tila puuttuvat omasta suorituksesta. Puolustuksessa meillä on vaikeuksia 1vs1-tilanteissa ja hyökkäyspäässä katselemme liiaksi, mitä isot pojat tekevät. Sinne on löydettävä vaihtoehtoja, pohti Kaminen tulevaa tiistaita Korihaiden kohtaamisen jälkeen.

 

Joukkueet ovat kohdanneet liigahistorian aikana 75 kertaa ja KTP on poistunut parketilta 40 kertaa voittajana. Viimeisistä kymmenestä ottelusta saldo on Vilppaalle 7-3. Loppuun tietokilpailukysymyksen oikea vastaus. Suurempi voitto on Eero Saarisen KTP:llä ja se on peräisin tammikuulta 2004, jolloin Karhuvuoren yleisö sai herkutella huimalla 53 pisteen kotivoitolla salolaisista lukemin 124-71. KTP:n parhaat olivat Roope Mäkelä 32/9 syöttöä, Pasi Heinonen 18, Markus Myllylä 18/11, Jari Vekkilä 15, Sauli Silvonen 15 ja Kenny Younger 15/9. Vaisun Vilppaan ainoa onnistuja oli Marco Sanders 29/9, muut jäivät alle kymmenen pisteen.  

 

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit