Uutiset & Artikkelit

01.11.2020 00:54
Vilpasvikings.fi

Tasaisuus jälleen Vilppaan aseena

 

 

Uudenkaupungin Korihait jatkoi lauantaina Korisliigaa totutulla kaavalla. Se piti Vilpasta pinteessä ensimmäisen neljänneksen, mutta sen jälkeen vastustaja meni menojaan. Se tiesi haiparvelle kauden viidettä tappiota ja Vilpas jatkaa nousua kohti liigan kärkipäätä. Salolaisten voittoluvut Pohitullista olivat 64-89 (36-43). Vilppaan voitto perustui tasaisuuteen, sillä Sami Toiviainen pyöritti vaihtorulettia tasapuolisesti ja kaikkien yhdeksän pelaajan pisteet jakaantuivat välille 7-14. Uusi hankinta Tyler Cheese aloitti liigauransa yhdeksällä pisteellä.

 

 

Korihait tuli peliin hyvällä sykkeellä ja juoksi aivan liian helposti salolaispäätyyn Trevor Blondinin (10) johdolla. Avauserä menikin Ukille 27-19. Tuorein viikinki Tyler Cheese pääsi haistelemaan uutta sarjaa reilun neljän minuutin ajan ja upotti kaksi kakkosta. Vilpas ei päässyt millään vauhtiin ja se näkyi selvimmin maalatulla alueella, jonka pisteet kotijoukkue voitti 14-4 Vilppaan heittoprosentin jäädessä reilusti alle 40%. 

Toisella kympillä vierasjoukkue heräsi ja herättäjinä toimivat Perttu Blomgren ja Elias Eerikinharju. Nuori Blomgren riisti pitkine käsineen pallon kahdesti peräkkäin Blondinilta ja LD Griffin kiitti kahdella ilmavalla donkilla. Eerikinharju otti entisessä kotihallissaan Korihaiden ykköshampaan Trey Zeiglerin hellään huomaansa ja roikkui takiaisena kimpussa. Zeigler hyytyi neljään pinnaan ja Vilpas kuittasi kahdeksan pisteen taukotappion seitsemän pisteen 36-43. Jakso päättyi Juho Nenosen viime sekunnin kakkoseen ja toinen kymppi salolaisille +15. Maalatun alueen pisteet menivät nyt 4-20 eli koripallossa voi tapahtua isoja vaihteluja nopeasti. Cheeselle reilut kuusi minuuttia ja kaksi pinnaa.

 

Kolmas neljännes oli vieraiden juoksujuhlaa ja ohiheitoilla ottelun aloittanut Jeremiah Wood nousi takaisin tasolleen. Omalla yhden käden tyylillään heittävä Wood dominoi korin alustaa ja Myles Stephens paimensi vuorostaan Zeiglerin pimentoon. Ero repesi nopeasti 20 pisteeseen ja viimeiselle tauolle mentiin lukemista 47-67. Monikaan ei olisi enää lyönyt ropojaan kotijoukkueen puolesta. Cheeselle kuusi minuuttia, mutta ei tehomerkintöjä.

Päätösjakso oli sitten enemmän loppusummerin odottelua eikä Korihait noussut uhkaamaan Vilppaan voitto missään vaiheessa. Loppunumerot vieraille 64-89 ja Cheeselle kauden avauskolmonen. Ottelun parhaina palkittiin isännistä Trevor Blondin (23/5) ja vieraista LaDarien Griffin (11/9).

 

Vilppaan ase oli Kataja-pelin tapaan tasaisuus, kuten tilastot osoittavat. Peliaikaa koko yhdeksikölle 16:17 - 28:35 ja pisteet jakaantuivat Wood 14, Eerikinharju 12, Griffin 11, Stephens 10, Cheese 9, Nenonen 9, Blomgren 9, Koivisto 8 ja Kivimäki 7. Tällaista joukkuetta on aika ikävä puolustaa. 

Illan levyrikunkku oli hieman yllättäen Juho Nenonen (10) ja parhaan plus/miinuslukeman tilastoi Griffin (+20). KTP ja Kataja-pelien jälkeen coach Toiviainen totesi, että joukkueen kakkosten ja kolmosten suhde ei ole aivan kohdallaan. Siihenkin tuli hieman ryhtiä, sillä Ukissa Vilpas heitti kakkoset 25/42 ja kolmoset 9/33. Kauden murheenkryyni on ollut heikko tarkkuus vapariviivalla. Siihen ei valitettavasti saatu edelleenkään parannusta (12/21).

Uusi mies Tyler Cheese heitti yhdeksän pistettä, otti kaksi levypalloa, antoi kaksi syöttöä, riisti kerran ja menetti kerran. Yhden ottelun perusteella on turha tehdä mitään arviointeja, joten katsellaan rauhassa ensi viikon ottelut. Potentiaalia löytyy.

 

Pohitulliin oli saapunut 232 katsojaa, mutta lukuun oli ilmeisesti laskettu myös Ruutu Plussan katsojia. Kotijoukkueen tehokkain oli takamies Trevor Blondin (23/5), mutta positiivisimman kuvan jätti 17-vuotias Aamos "jarnonpoika" Nikula. Vikkelä takamies pelasi todella röyhkeästi ja nosteli isompien ja vahvempien keskeltä kahdeksan pinnaa. Päähai Trey Zeigler jäi 11 pisteeseen ja serkkupoika Bo Zeigler neljään, Kai Mitchell (8) haki 12 levypalloa.

 

Vilppaan kausi jatkuu ensi viikolla kahdella kotipelillä. Keskiviikkona Saloon saapuu sarjakakkonen Pyrintö ja lauantaina vastaan asettuu rakas kilpakumppani Kauhajoen Karhubasket. Lauantain muut ottelut olivat yllätyksellisiä, sillä Kauhajoki teki pisteettömän  82-77 vierailun siipirikko Katajan vieraana ja kolmen jenkin Kouvot haki pisteet Lapualta lukemin 87-93. Ainoa puhtaan pelin joukkue on enää Seagulls ja liiga jatkuu tänään ottelulla Lahti Basketball-Ura Basket.   

 

OSTA LIPPU SEURAAVAAN MATSIIN

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit