Uutiset & Artikkelit

27.10.2020 14:22
Vilpasvikings.fi

Siipirikko Kataja keskiviikkona Salohalliin

Vielä on epävarmaa kohtaavatko maajoukkueen kokeneet ratsut Jamar Wilson & Mikko Koivisto huomenna Salohallissa, sillä Wilson kärsii pienestä alaraajavammasta. Kuva Ville Vuorinen.

 

Keskiviikko on Salohallissa GAMEDAY. Kauden toiseen kotipeliinsä Vilpas saa vieraita kaukaa itärajalta, kun Joensuun Katajan komea bussi pyörähtää Salohallin parkkipaikalle. Kumpikaan joukkue ei ole ollut terveystilanteen kanssa onnettaren suosiossa ja se näkyy voittosarakkeissa. Illan taistelupari lähtee otteluun samoista lähtökohdista eli alla on yksi voitto ja kaksi tappiota. Kumpi nousee 50 prosentin kerhoon, se nähdään Salohallissa keskiviikkona kello 18:30. Otteluisäntänä toimii Finnfoam ja koris on parasta paikan päällä!

 

Katajan tie Salohallin on kulkenut 97-96 jatkoaikatappiolla Kotkassa, 101-106 kotitappiolla Pyrinnölle ja 102-82 kotivoitolla Korihaista. Tietä on mutkistanut loukkaantumiskierre ja keskiviikon ottelusta sivussa ovat pitkäaikaispotilas Samuli Vanttaja sekä Niko Mattila. Myös Jamar Wilsonin kohdalla on iso kysymysmerkki ja 25 prosentin pelaamismahdollisuus. Valmentaja Petri Virtasen mieltä lämmittää taatusti susijengin Aapeli Alasen paluu virkatehtäviin. Preseasonilla loukkaantunut Alanen avaa liigakautensa Salossa.

- Viikon ensimmäisessä pelissä vastassa Vilpas, joka on etenkin kotihallissaan erittäin aktiivisesti ja fyysisesti puolustava joukkue. Avainasioita tulee olemaan, kuinka pystymme vastaamaan fyysiseen haasteeseen sekä pitämään huolta pallosta paineen alla. Lisäväriä ottelun tuo varmasti taistelupari Alanen-Nenonen. Näiden pelimiesten kohdatessa ei yleisö jää kylmäksi, ennakoi päävalmentaja Virtanen.

Todennäköinen kokoonpano: 1 Odomes, 2 Saari, 5 Mervola, 7 Lommi, 10 Fayne, 13 Kaltiainen, 28 Alanen, 32 Walton, 33 Nuolivirta, 34 Pihlajamäki, 31 Wilson epävarma.

 

Katajalla kaksi miestä ovat olleet elintärkeitä alkukaudella. 201-senttinen sisäpelaaja Phil Fayne ei pitkiä hetkiä vaihdossa käy ja syy löytyy tilastoista - 22.0 pistettä ja 11.3 levypalloa on kovaa valuuttaa Korisliigassa. Myös 198-senttinen laituri Rashard Odomes (21.7/4.7) on ollut tehokas kolmessa pelissään.  Mikäli "Jammu" Wilson ei pysty pelaamaan, pelinteko jää pitkälti 18-vuotiaan Valtteri Mervolan (11.0/2.3) harteille. Ja hyvinhän nuori Mervola on roolinsa hoitanut. Kolmannelle amerikkalaiselle Dantez Waltonille sattui viimeksi melkoinen ohipeli (2/5) Korihaita vastaan ja Katajan neljäs ulkomaalaispaikka on vielä tyhjänä. Treenikaudella riveissä ollut Demetrius Denzel-Dyson poistui vahvuudesta ja uudella miehellä Jordan Semplellä on vielä karanteeni päällä. 201-senttisen Semplen odotetaan tuovan joukkueeseen lisää taistelutahtoa ja lujuutta korin läheisyyteen. Suomi on Semplen listalla kuudes maa, jossa hän on pelannut. 

 

Vilppaalla on kolmen ottelun jälkeen koossa kaksi sarjapistettä ja se tuskin tyydyttää vaativaa kotiyleisöä. Päävalmentaja Sami Toiviaiselle viikon ottelutauko tuskin sujui kuten oli ajateltu. Vammoja riittää myös punapaidoilla ihan tarpeeksi.

- Viikon väli edellisestä ottelusta on käytetty harjoitteluun, palautumiseen ja vaivojen paranteluun, toteaa Toiviainen.

Nuorten omien kasvattien ansiosta treenit on pystytty vetämään edes kohtuullisesti ja palautumista tehtiin viikonloppuna, mutta vaivat ovat edelleen joukkueen riesana. Alaraajavammasta kärsinyt Jeremiah Wood vetää ensimmäiset normitreenit reiluun viikkoon tiistaina ja sen perusteella tehdään päätös, pelaako Akronin härkä itäisiä vieraita  vastaan. Riku Laine leikattiin maanantaina ja paluu täyskuntoon vie ainakin pari kuukautta. Teemu Rannikon comeback ei ole vielä ajankohtainen.

Uusi mies Tyler Cheese on jo paikkakunnalla, mutta karanteenin vuoksi kotipeli jää livenä näkemättä. Cheese oli jo Italiassa koronatestissä ja uusi testaus tehdään torstaina. Mikäli sekin on negatiivinen, hän voi parhaassa tapauksessa päästä treeneihin jo perjantaina ja pelata lauantaina Korihaita vastaan.

- Meidän isot teemat tulevat olemaan koko kentän paineen laittaminen Katajan takamiehiin, hyökkäyspään flow ja helppojen valintojen löytäminen, jatkaa Toiviainen. Eli painetta palloon ja Wilsonin puuttuminen ei taatusti Vilpasta harmittaisi...

Todennäköinen kokoonpano: 2 Stephens, 4 Koivisto, 7 Nenonen, 8 Blomgren, 11 Griffin, 12 Kivimäki, 13 Juntunen, 14 Eerikinharju, 22 Wood (75%), 33 Jamison.

 

Salon Vilpas - Joensuun Kataja Basket Salohallissa keskiviikkona kello 18:30. Otteluisäntänä Finnfoam ja muistakaa noudattaa terveysviranomaisten ohjeita hallilla ja hallin ulkopuolella. Ravintola Hometownin heittokisa palaa ohjelmistoon ja Länsirannan hammaslääkärit palkitsevat normaaliin tapaan Vilppaan syömähampaan. Tervetuloa!

 

OSTA LIPUT MATSIIN

 

TUTUSTU SALOHALLIN TURVALLISUUSJÄRJESTELYIHIN

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit