Uutiset & Artikkelit

16.10.2020 10:32
Vilpasvikings.fi

Kobrat murskavoitolla Salohalliin lauantaina

Vilpas avaa kotiotteluiden kautensa lauantaina Lapuan Kobria vastaan Salohallissa kello 17:00 ja alkuun tietokilpailukysymys. Ketkä ovat kautta aikojen tilastokärjet pisteissä Vilppaan ja Kobrien välisissä kohtaamisissa? Joukkueethan ovat ottaneet vuosien varrella Korisliigassa yhteen 31 kertaa ja Vilpas on noista peleistä voittanut 21.

Lapuan puolelta alussa esitettyyn kysymykseen vastaus on helppo eli kärkenä heiluu kauden 2013-2014 Korisliigan korikuningas Kyle Fogg, joka saapui Lapualle joulukuussa 2013. Tarkkakätinen takamies heitti Kauhajokea vastaan komeat 51 pistettä, 40 pisteen raja ylittyi Vilpasta (43) ja Lahtea (40) vastaan ja 30 pisteen rajan mies rikkoi kaudella 12 kertaa. Vilpasta vastaan keskiarvoksi jäi 31.0 pinna per peli. Vuoden ulkomaalaisvahvistukseksi valittu Fogg on tehnyt Pohjanmaan vierailun jälkeen komean koripallouran ja CV:stä löytyy mm. Bundesliigan korikuninkuus Bremenhavenissa.

Vilppaan osalta oikean vastauksen tietäjä täytyy olla todellinen korisfriikki, sillä oikea osuma on Salossa vain syyskauden 2012 pelannut Marquis Hall. 180-senttinen takamies pelasi Vilppaassa kahdeksan ottelua 16,5 pisteen keskiarvolla ja 31 pisteen suonenveto sattui juuri Kobrat-otteluun. Hall vaihtui Adam Brownin kautta lopulta Marcus Relphordeen.

Takaisin nykypäivään. Vilpas aloitti liigan Lahdessa niukalla 78-76 tappiolla ja parantamisen varaa jäi melkoisesti. Varmaa on, että etenkin levypallopelaamisen perusasiat käydään huolellisesti videolta läpi, siksi huono Vilpas oli irtopalloissa Lahdessa. Teemu Rannikko on edelleen sivussa, mutta Sami Toiviainen saanee sähäkkäjalkaisen Elias Eerikinharjun mukaan pelaavaan kokoonpanoon.
- Keskiviikon säheltäminen ja pehmeys on nyt käsitelty joukkueen kanssa ja on aika suunnata katseet Kobrien kohtaamiseen. Edessä ensimmäinen kotiottelu ja sen myötä fiilikset katossa, joten siitä tuleva energia on näyttävä totaalisesti paremmin kuin Lahdessa. Oman hyökkäyksen toteuttaminen ja konseptissa pysyminen on suurin asia meidän pelissä. Puolustuspäässä meidän on tunnistettava Nikkarisen pelinjohdolliset kyvyt ja Lapuan heittovoima oikeastaan jokaisella pelipaikalla, arvioi Toiviainen lauantaita.
Todennäköinen kokoonpano: 2 Stephens, 3 Proctor, 4 Koivisto, 7 Nenonen, 8 Blomgren, 11 Griffin, 12 Kivimäki, 14 Eerikinharju (GTD75%), 15 Taimela, 21 Laine, 22 Wood.

Kobrat rallatteli murskaavaan 113-80 kotivoittoon Korihaista. Kahdeksan pisteen puoliaikajohto kasvoi toisella puoliskolla 33 pisteeseen ja pääroolissa olivat totutusti Lapuan ulkomaalaiset. Antto Nikkarinen (11) jakeli normaalit yhdeksän syöttöä ja nelikko Jordan Loveridge (25/7), Anthony Gaines (23/3), Nathanial Grimes (19/11) ja Justin Pierce (17/3) tulee tuottamaan taatusti päänvaivaa myös Salohallissa. Keskiviikon Kobra-yllättäjä oli vuonna 2004 syntynyt Tuukka Härsilä, joka upotti vartissa seitsemän pinnaa. Myös Juho Lehtorannan vaarallisuus kaaren takana täytyy huomioida eikä unohtaa voi iki-kobra Jussi Turjaakaan. Jenkkiyliopistosta sainattu Remu Raitanen oli vielä sivussa Korihait-pelistä. Onko toisen polven koripalloilija mukana jo Salossa, se nähdään lauantaina.

Vielä pikainen katsaus Kobrien ulkomaalaisiin päävalmentaja Ville Turjan suulla.
Takakentällä viilettää 22-vuotias ja peräti 201-senttinen Justin Pierce, joka siirtyi viimeiseksi yliopistokaudeksi William & Marystä North Carolinan huippuorganisaatioon.
- Justin on pelipaikalleen kookas pelaaja ja tuo joukkueeseen runsaasti levypallovoimaa. Hän on erinomainen bonuskaaren takana, josta osoituksena parhaan kauden 43% tarkkuus. Justin on takapelaaja, mutta hän pystyy kokonsa puolesta pelaamaan lähes jokaista pelipaikkaa.
Kolmospaikalla nähdään 26-vuotias Anthony Gaines Jr (193cm), joka pelasi yliopistouransa NCAA3-tasolla Louisiana Collegessa. Kaksi ammattilaisvuotta sujui Kanadan NBL- liigassa London Lightningin riveissä.
- Etsimme kolmospaikalle atleettista ja hyvää levypallopelaajaa, joka osaa heittää myös bonusviivan takaa.
Isona laitahyökkääjänä nähdään 27-vuotias ja 198-senttinen Jordan Loveridge Utahin yliopistosta (14.7/7). Sen jälkeen kokemusta on tullut Unkarista, Sveitsistä, Saksasta, Puolasta ja Itävallasta.
- Loveridge tunnetaan erinomaisena heittäjänä, joka on vain yhdellä kaudella jäänyt alle 35% tarkkuuteen bonusviivan takaa ja hänellä on erittäin korkea pelikäsitys.
Sisätilaa hallitsee 24-vuotias ja 203-senttinen Nate Grimes, joka valmistui keväällä Fresno Staten yliopistosta (11.5/10.2).
- Etsimme urheilullista ja vahvaa sentteriä ja Natessa saimme periksiantamattoman ja erittäin hyvän levypallopelaajan. Hänellä on myös kolmosuhka, josta osoituksena viimeisen kauden kolmosprosentti 38,6.

Vilpas-Kobrat Salohallissa lauantaina kello 17:00 ja otteluisäntänä on Länsirannan hammaslääkärit, jonka Syömähammas-kisa jatkuu tälläkin kaudella. Kauden aikana eniten kiinnityksiä kerännyt pelaaja palkitaan runkosarjan päätteeksi lomalahjakortilla.
Yleisön on saavuttava paikalle maskien kanssa ja noudatettava tunnollisesti hygieniaohjeita. Pidetään tapahtuma yhdessä turvallisena!

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit