Uutiset & Artikkelit

08.06.2020 22:33
Vilpasvikings.fi

Salon Vilppaan 20v Korisliigassa, osa 13: Titus Channer - pelastaja Kanadasta!

 

 

Vilppaan tarina kaudella 1998-1999 jatkuu. Tehotykki Chris Cameronin loukkaantumisen jälkeen salolaisten paketti sekosi ja joukkue ajautui synkkään tappiokierteeseen. Pelastajaksi nousi BC Nokian ja Huiman riveissä käväissyt 185-senttinen takamies Titus Channer, joka löysi Salosta uuden kodin ja osoittautui Vilppaalle todelliseksi kultakimpaleeksi. Kanadalaisen Channerin avulla Vilpas nousi SM-sarjan kuumimmaksi joukkueeksi kevätkaudella ja viikingit voittivat runkosarjan 17 ottelusta komeasti 14.

 

Kuvassa Channer pyörittämässä Vilppaan peliä Ääneskosken Huimaa vastaan Salohallissa tammikuussa 1999. Kuva SSS arkisto.

 

Kanadan maajoukkueessakin MM-kisoissa viisi ottelua pelannut ja Englannissa kortteriaan pitänyt Channer tipahti Vilppaan haaviin aivan yllättäen. Alunperin takamies saapui Englannin liigasta Nokialle omalla kustannuksellaan, mutta esitykset kahdessa ottelussa (13.5) eivät vakuuttaneet Nokian seurajohtoa ja tilalle hankittiin Matt Heldman. Channerin tie jatkui Äänekoskelle, jossa kanukki takoi hurjat 29.8 pisteen tehot, mutta jostain syystä lähtö tuli sieltäkin. Neljässä pelissään Channer jäi kerran alle 30 pisteen ja siksi takamiespulassa olleen Vilppaan oli helppo tarttua vapaana olleeseen takuriin. Etenkin kun hyvässä muistissa oli vieraspeli Äänekoskella, jossa Channer kuritti Benkku Harrisin miehistöä 39 pisteellä...

 

Tituksen debyytti Vilppaan paidassa tapahtui heti uuden vuoden jälkeen Korihaiden vieraana ja tuliaisina oli 77-85 voitto. Toinen laatuaan kautta historian.

- Täytyy ilmeisesti siirtää pelit vieraskentille, koska kotona eivät hommat toimi. Vilpas tuli päälle koko ajan ja esti meidän yritykset nopeisiin hyökkäyksiin juoksemalla hullun lailla kolmen pisteen viivojen väliä. Meillä hyökkäys tökki pahanlaisesti ja uuden miehen Jarkko Ahlbomin myötä roolit olivat hieman sekaisin, harmitteli Timo Nieminen tappiota.

Faisal Abraham iski normitehot 24/11 ja Channer kasasi avauspeliinsä 18 pinnaa.

- Olen tyytyväinen, että joukkue on saanut takaisin pelin kiihkeyden. Se oli kahdeksan peli kateissa laiskojen jenkkien takia. Nyt oli aivan sama ketkä viisi olivat kentällä. Titus on erittäin nopea ja pystyy luomaan muille hyviä paikkoja, kiitteli Harris.

 

Samaan aikaan ToPossa tapahtui kummia. Paluun kentille tehneen Kari-Pekka Klingan kausi päättyi kymmenen pelin jälkeen selkävaivoihin ja jo aiemmin potkut saaneet Andre Bade (12 ottelua) ja Dirk Rassloff (5) saivat seuraa kannabiksesta kärähtäneestä Louis Richardsonista (15) sekä Angelo Hamiltonista (3). Suurin pommi oli silti Torpan kolmesti mestaruuteen johdattaneen Kurk Leen potkut 14 ottelun jälkeen.

Manageri Jukka Suomela palkkasi riveihinsä kaksinkertaisen Puolan mitalistin, 211-senttisen Rodney Odomin sekä 110 ottelua NBA:ssa pelanneen Trevor Ruffinin. Phoenixissä ja Philadelphiassa pelanneen takamiehen NBA-ennätys oli peräti 32 pistettä.

- Coach McCarthy mainitsi Ruffinin nimen vain ohimennen, koska arveli hänet liian kalliiksi meille. Minähän innostuin haasteesta ja ToPolla on nyt riveissään kaikkien aikojen kovin pelaaja, iloitsi Suomela.

Joulutauko toi ongelmia Karkkilaan. Vilppaasta tuttu laulajapoika Michael Jackson ei saapunut sovitusti takaisin joululomalta ja huhut kertoivat miehen joutuneen onnettomuuteen kotimaisemissaan. Toiset huhut tiesivät onnettomuuden olleen nyrkin muotoinen...

 

Vilpas kohtasi Channerin toisessa pelissä juuri Högfors Teamin vieraissa ja peli näytti, minkälaisesta asennepelistä koriksessa on kysymys. Karkkila pelasi ilman Jacksonia, pelikiellossa ollutta Thad Burtonia ja ykköstakamiestään Mika Mikkolaa, mutta venyi 85-74 voittoon Ari Mikkolan 30 pisteen illassa.

- Asenne oli huono, koska tiesimme vastustajan pelaavan vain kahdeksalla miehellä. Faisal Abraham sai aikaan kaksi pelitilannekoria ja vain Esa Talviniemi (10) ja Titus Channer (27) olivat kelvolllisia, ihmetteli Bernard Harris.

Vierailu Karkkilaan taisi kuitenkin olla oikeanlainen herätys Benkun miehistölle, sillä siitä alkoi todellinen voittokulku kohti pudotuspelejä. Chris Cameron oli jo palannut Saloon ja aloittanut kevyen harjoittelun. "CC" otti muuten pelituntumaa Vilppaan kakkosjoukkueessa III divarissa, jossa hän upotti 33 pistettä SalPaa vastaan. Kiirettä SM-parketille ei kuitenkaan ollut, siitä piti huolen uskomattomaan liitoon nouseva Titus Channer.

 

Erik Iltanen ja Chris Cameron. Kuva SSS arkisto.

 

Tammikuu (5 voittoa - yksi tappio) pelattiin komeasti loppuun ilman tappioita, kun Huima kaatui 88-70 (Channer 28, Abraham 22) ja Channer pisti todellisen shown pystyyn Pyrbasketia vastaan (94-80). Takamies pussitti jo avausjaksolla 29 pistettä upottaen kahdeksasta kolmosestaan seitsemän pussin pohjalle. Koko matsin huikeat 42 pinnaa Channer saivat vastustajan respektit.

- Tiesimme Channerin vaarallisuuden, mutta ohjeet hänen puolustamisestaan menivät kuitenkin pieleen. Käskin Minetin Teron ottaa ajot pois ja antaa tilaa kaukoheitoille. Näin tapahtui ja siinä on tulos, hymähti valmennusvuorossa ollut Miikka Sopanen.

Putki jatkui Forssassa, jossa Channer (39) ja Abraham (30/22) kurittivat Koripoikia 90-96. Seuraavana oli vuorossa Pussihukat, joka taipui 73-70. Vaihtopenkillä oli luonnollisesti myös Cameron, joka oli pelannut jo toisen pelinsä kakkosjoukkueessa.

- Olisin omasta puolestani valmis palaamaan SM-sarjaan jo nyt, mutta minähän en siitä päätä. Pelinälkä on kasvanut hirmuiseksi, totesi Cameron.   

 

Vilppaan tahti vaan parani helmikuussa, jossa seitsemään peliin mahtui vain yksi tappio. Se tuli heti kättelyssä mestarisuosikki Namika Lahdelle 72-86 ilman kuumesairasta Sami Lähteenlahtea. Sen jälkeen putki kasvoi peräti kuudella voitolla. BC Nokia kohdattiin kahdesti peräkkäin ja ensimmäisen voiton (85-88) yllätysnimenä oli Mikko Arosilta 10 pisteellään. Channer ylitti entistä joukkuettaan vastaan toistamiseen 40 pisteen rajan ja 21 kakkosesta onnistui 16. Fiksu takamies kävi luovuttamassa parhaan pelaajan palkintonsa matsin jälkeen elämänsä pelin pelanneelle Arosillalle.

 

Faisal Abraham hallitsi Salohallin ilmatilaa. Kuva SSS arkisto.

 

Kotipelistä tuli huomattavasti helpompi (83-64), sillä nokialaiset joutuivat kamppailuun ilman polveaan telonutta Anthony Cadea. Väkivahvan Caden poissaollessa Abraham (28/19) pääsi riehumaan korin alla ja Titus Channerille ottelu oli viimeinen toistaiseksi, sillä Cameronin paluu tapahtuisi FoKoPo-pelissä. Channeria ei kuitenkaan päästetty menemään vaan hän jäi Saloon kolmosjenkiksi. Varmaan parhaaksi, mitä pääsarjatasolla on nähty.

 

Chris Cameronin paluu kolmen kuukauden sairaslomalta keräsi Salohalliin lähes tuhat katsojaa ja odotettu comebck ei jättänyt ketään kylmäksi. FoKoPo jäi pelkäksi vastaantulijaksi (83-60) Cameronin heittäessä 31 pistettä yli 60 prosentin tarkkuudella. Mies oli touhua täynnä kuin vissypullo.

 

 

- Eikö se näy naamasta. Minä rakastan tätä, Cameron nauroi onnistuneelle paluulleen.

Abraham repi komeat 21 levypalloa ja Olli Breilin heitti uransa ennätyspisteet 22. Benkku Harrisille Chrisin paluu toi positiivisen ongelman. Käytössä on nyt kaksi huikeaa pisteentekijää ja jatkossa on mahdollisuus vaikka huilauttaa Abrahamia...

- Chris on isompi ja vahvempi, joten hän sopii paremmin seuraavaan peliin ToPo vastaan, mietti Harris.

 

Titus Channer pelasi kevätkaudella Vilppaassa 14 ottelua ja kokosi komean 27.3 pisteen keskiarvon. Hän rikkoi 40 pisteen rajan kolmesti ja 30 pinnan rajan kahdesti. Ei siis hullumpi vaihtoehto jenkintuuraajaksi...

 

Tästä jatketaan osassa 14. Silloin muistellaan mm. sitä, mitä tapahtui Pyynikillä ja miten kävi kevään pudotuspeleissä. Pysykää mukana!   

 

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit