Uutiset & Artikkelit

31.12.2020 16:03
Vilpasvikings.fi

Wood lähenteli tripla-tuplaa Kotkan nöyryytyksessä

Jeremiah Wood uhkui pelihaluja tauon jälkeen. Kuva Ville Vuorinen

 

Lähes 40 päivän pelitauko ei näkynyt Vilppaan otteissa pätkääkään. Se repäisi jo ensimmäisellä jaksolla 23 pisteen etumatkan ja vaisusta kolmannesta jaksosta (-11) selvittyään nöyryytti kotkalaisia päätöskympillä peräti 31-6. Kotijoukkueen kingiksi nousi huikean ottelun pelannut Jeremiah Wood, joka jäi vain kahden syötön päähän tavoitellusta tripla-tuplasta tehoilla 27/13/8 syöttöä. Myös uusi hankinta Deondre Parks (21) Jr ositti, että melkoisen pelimiehen Vilpas on riveihinsä saanut.

 

Illan ottelussa oli Vilppaan kannalta kaksi tärkeää pointtia. Peli piti tietysti voittaa, koska 22 otteluun typistyneessä runkosarjassa jokaisen voiton merkitys kasvaa. Toiseksi voittomarginaalin oli oltava yli 14 pistettä, sillä Kotkassa KTP oli parempi 94-80 ja keskinäisissä peleissä on hyvä olla niskan päällä. Keskiviikon 37 pisteen murskavoitto ei jättänyt kysymyksiä ilmaan kumpaakaan asiaan.

Kaksimetrisen Woodin esitystä nostaa vielä se, että hurjat tilastot tulivat Kotkaa vastaan. Vastassahan oli liigan kookkain kaksikko Greg Mangano-Joe Burton. Odotetusta kaksinkamppailusta Wood-Burton ei tullut ennakoitua vääntöä, sillä säkenöivä Wood söi massiivisen Burtonin (13/12) lähes elävältä. Kotkan ison miehen pelihalut hävisivät aika nopeasti ja päätösjaksolla mies pyysi jo vaihtoon. Kun sopivaa katkoa ei tullut, Burton monotti tuskastuneena pelipallon Salohallin kattopalkkien tuntumaan ja pääsi huilaamaan teknisen virheen myötä. Kyllä rauhallisen oloisella miehelläkin kasetti voi pettää. 

 

Woodin ja Burtonin paini oli odotettu, ja lopulta Wood vei tämän match upin selkeästi. Kuva Ville Vuorinen.

 

Toinen tehomies Mangano heitti avauspuolikkaalla 10 pistettä, mutta vaisuilla prosenteilla. Ulottuvan tornin seuraavaa pistettä saatiin odotella aina kolmannen jakson lopulle saakka ja 16 pisteen kokonaissaalis oli varmasti muuta, mitä Tomi Kaminen odotti. Manganon plus/miinuslukema -32 oli kentän heikoin.

- Salon kannalta oli huonoa, ettei ollut yleisöä, oli niin upeaa peliä. Meidän kannalta se oli hyvä, sillä oltiin aika huonoja. Hyvän kolmannen jakson jälkeen peli löpsähti kuin Jokisen eväät enkä tarkoita teidän manageria. Salon pelikovuus, rytmi ja intensiteetti saivat meidät näyttämään väärän sarjan joukkueelta. Kun meidän paketti hajoaa, romahdus on valtava. Puuttuu tunne ja välittäminen. Joonas Lehtorannan puute näkyi ja lopun Hurriganesista tykkäsin, ihmetteli Kamisen omiensa repsahdusta 37 pisteen tappioon.

Isojen miesten väsyminen näkyi selvästi, mitä pitemmälle peli eteni. Omaehtoisessa karanteenissa ollutta Lehtorantaa Kotka olisi kaivannut, sillä sähäkästä Braxton Hugginsista (15/8) ei ollut kuudesta syötöstä huolimatta pelinpyörittäjäksi ja Shaquille Thomasin korvaajaksi hankittua DeAndre Danielsia (4/6) ei edes kentällä huomannut. Ex-viikingit Michael Pounds ja Topias Kuukkanen jäivät pienille minuuteille. Muut: Joni Herrala 5/2, Joonas Timonen 5/2, Markus Rautasalo 2/0, Cedric Latimer 2/1, Emil Uotila 0/1, Michael Pounds 0/1.

 

Sarjaneloseksi noussut Vilpas sen sijaan oli erinomainen ja antoi epäilijöille melkoisen vakuutuksen nykykunnostaan. Peli oli viihdyttävää, puolustus maistui ja hyökkäyksiin lähdettiin nopeasti. Länsirannan hammaslääkäreiden syömähampaaksi valittu Perttu Blomgren (15/0) oli loistava upottaen ensimmäisellä puoliajalla 11 pinnaa yhdellä ohiheitolla ja riistoja Kobra-kasvatti napsi kolme eli enemmän kuin KTP yhteensä.

Uuden takamiehen Deondre Parks Juniorin (21/2) peli lähti hieman yskien käyntiin. Ennen taukoa vajaan kahdeksan minuutin peliajalla syntyi viisi pinnaa ja pari turhan ahtaaseen väliin syntynyttä puskua. Päätöskympillä Flintin mies sitten näytti, mitä repertuaariin kuuluu. Röyhkeitä ajoja, tarkkoja kolmosia ja vantteran takamiehen pistesarake kasvoi 16 pinnalla.

 

Deondre Parksin debyytti oli hyvä ja mies viimeisteli komeasti 21 pistettä. Kuva Ville Vuorinen.

 

- Parksin eka puoliaika oli vähän nihkeä ja annoin siitä hänelle palautetta. Toisella puoliskolla hän voitti meille 1vs1 tilanteita ja olen tosi tyytyväinen hänen esitykseen, arvioi Sami Toiviainen.

Eikä päävalmentaja voinut olla ylistämättä lähes Mr Tripla-tuplan otteita.

- Woodista paistoi ilo, kun ennen joulua varmistui, että seuraava ottelu on 30. joulukuuta. Ennen ottelua hänestä huokui palo ja kasvoilla oli sotailme. Kaikesta näki, että tästä tulee hyvä peli, totesi Toiviainen.

Muut: LD Griffin 11/7, Mikko Koivisto 10/4, Aatu Kivimäki 7/2/6 syöttöä, Myles Stephens 5/3, Juho Nenonen 3/3. Elias Eerikinharju oli sivussa tiistaisen alaraajavamman takia ja Riku Laine pääsi pitkän loukkaantumisen jälkeen irti reiluksi seitsemäksi minuutiksi.

 

Korisliigan uusitun sarjaohjelman mukaan Vilppaan seuraava peli on merkitty loppiaiseksi Kauhajoelle. Saa nähdä, pelataanko silloin Pohjanmaalla vai venyykö viikinkien tauko taas parin viikon mittaiseksi. Pyrintö-peli on merkitty ohjelmaan tiistaille 12. tammikuuta. 

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit