Uutiset & Artikkelit

29.12.2020 08:29
Vilpasvikings.fi

Korisliiga jatkuu Salohallissa keskiviikkona ilman yleisöä

DeOndre Parks Jr tekee debyytin Vilppaan paidassa keskiviikkona. Kuva Ville Vuorinen.

 

Kauan on pitkä aika. Siksi tuntuukin niin hyvältä, että pelaajat ja korisfanit pääsevät pitkästä aikaa nauttimaan Korisliigasta. Vilpas jatkaa liigakauttaan viiden ja puolen viikon tauon jälkeen, kun KTP-Basket saapuu keskiviikkona Salohalliin. Aivan normaalioloissa odotettuun tapahtumaan ei päästä, sillä faneille on tarjolla vain Ruutuaikaa johtuen koronarajoituksista. Nautitaan silti tästäkin herkusta ja toivotaan, että vielä tammikuun aikana yleisö pääsee kannustamaan joukkuetta paikan päälle. Muista myös, että voit tukea Vilpasta kannattajajäsenyydellä (alkaen 25€) tai ottelukohtaisella kannatuslipulla (10€). Tarkemmat ohjeet löytyvät seuran kotisivuilta www.vilpasvikings.fi/kannattajat.  

 

Vilpas tulee keskiviikon otteluun siis piiiiiiitkältä tauolta, mutta KTP ehti karistaa pahimmat karstat moottoristaan jo maanantaina, kun se löi Korihait Karhuvuoressa 97-80. Kaunista se ei odotetusti vielä ollut, mutta kotkalaisittain tärkeintä oli sairastuvan tyhjeneminen ja päävalmentaja Tomi Kaminen sai rosteriin lisää laajuutta ja tasoa. Korihaita vastaan kentällä nähtiin koko alkukauden syrjässä ollut Michael Pounds (0/3), kuusi viimeistä ottelua huilannut Joonas Lehtoranta (5/2/5 syöttöä, +28) sekä Shaquille Thomasin korvannut DeAndre Daniels (12/3).

Kamisen KTP on poikkeuksellinen joukkue Korisliigassa, sillä harvoin sarjassa on nähty yhtä dominoivaa sisäpelikaksikkoa, kun Greg Mangano (208cm, 23.1/9.1) - Joe Burton (203cm, 20.1/9.5). Kun viisikkoon lisätään 206-senttinen Daniels, Kotkalla on kokoa ja pituutta vaikka muille jakaa. Oma lukunsa on urheilullinen ja tarkkakätinen 196-senttinen laituri Braxton Huggins (19.1/4.3), josta Kaminen on saanut melkoisen korintekouhkan ryhmäänsä. Vähätellä ei voi myöskään kuusi ottelua huilanneen Joonas Lehtorannan (14.5/4.0 syöttöä) paluuta takakentälle.

 

KTP aloitti Korisliigan räväkästi ja voitti ensimmäisistä seitsemästä ottelustaan viisi. Sen jälkeen iski kolmen ottelun tappioputki, jonka aikana satamakaupungin miehet putosivat sarjataulukon kahdeksanneksi. Kobrat oli parempi kotonaan 105-100, Lahti haki pisteet Karhuvuoresta 85-91 ja peli romahti täydellisesti Seagullsin vieraana 94-68.

Kotkan alkumenestys kulki käsi kädessä juuri Manganon kanssa. Suomen tuplamestari (Kauhajoki) pelasi ensimmäiset kuusi peliä hurjalla 28 pisteen keskiarvolla, mutta neljä seuraavaa ottelua jäivät alle 16 pinnaan. Korihaita vastaan iso mies latoi taas 26 täppää, joten Vilppaan on syytä olla tarkkana taaksepäin kaatuvan kääntöhypärin kanssa. 

Nallekarhumaista Burtonia ei taas siirrellä korin alla mihinkään, kuten Vilppaan lokakuinen vierailu Kotkaan osoitti. KTP voitti 94-80 ja kokenut Burton väänsi korin alta 22 pistettä. Tilanne on nyt erilainen, sillä Kotkassa Vilpas oli reissussa ilman polvivaivaista Jeremiah Woodia. Nyt Wood ottaa enemmän kuin mielellään Burtonin tukevaan syleilyynsä. Ja kuten tiedetään, Wood ei armoa tunne. Kotkassa wooditon Vilpas pisti kolmosia (12/42) ilmaan enemmän kuin lääkäri määrää. Voisi kuvitella, että nyt suhde kakkosiin on keskiviikkona hieman maltillisempi.

 

KTP ja Vilpas kohtasivat alkukaudesta Karhuvuoressa ja KTP oli selvästi parempi lukemin 94-80. Kuva Ville Vuorinen.

 

Jos on Kamisen sairastupa tyhjentynyt pitkän tauon aikana, samaa voi sanoa Sami Toiviaisen Vilppaasta. Teemu Rannikko kävi tauon aikana polven putsauksessa ja seuraa pelin omalta penkiltään. Muu ryhmä on nyt tervehtynyt ja Toiviaisella onkin käytössään sarjan laajin materiaali. Penkiltä voi heittää miehen kuin miehen kehiin ja taso ei paljoa laske. Paluun Salohallin parketille tekevät juuri lokakuisessa KTP-pelissä loukkaantunut Riku Laine sekä tauolla sairaslomaa viettänyt Aatu Kivimäki.

Ja onhan Vilppaalla mukavaa extraakin esiteltävänä. Vanttera takamies Deondre Parks Jr tekee ensiesiintymisensä Korisliigassa keskiviikkona! 

Parksille pitkä pelitauko teki hyvää ja mies on huomattavasti paremmassa kunnossa kuin Saloon saapuessaan. Parks odottaa keskiviikon kamppailua muun joukkueen tavoin vesi kielellä ja Flintin mies totesi mediavelho Ville Vuorisen haastattelussa osuvasti: "I feel really bad for the next team we play...".

185-senttinen Parks Jr korvaa Vilppaassa kotiin lähteneen Tyler Cheesen, joka taas korvasi sarjan aloittaneen Jahaad Proctorin. Mitä mieltä Mr. Wood on uudesta tulokkaasta?

- Ero aiempiin kavereihin on kuin puudelilla ja pitbullilla, tuumii Vilppaan piste- ja syöttökärki (14.4/5.3).

Päävalmentaja Sami Toiviainen on päässyt viime päivät pyörittämään treenejä jopa 16 pelaajan voimin ja paluu ottelutapahtumaan on mieluisa.

- Oman päävalmentajaurani ottelu numero 598 jää varmasti mieleen. Valitettavasti siksi, että joudumme pelaamaan ilman mahtavaa Salohallin kotiyleisöä. Olemme harjoitelleet todella laadukkaasti ja nyt pitää saada se sama tekeminen siirrettyä ottelutempoon, kun vastassa on KTP-Basket. Olemme saaneet tauon aikana melkein koko rosterin takaisin, joten hyvällä mielellä lähdetään hakemaan revanssia KTP:stä, tuumii Toiviainen.

 

Vetmanin kummipelaaja Riku Laine palaa Vilppaan kokoonpanoon. Kuva Ville Vuorinen.

Vilpas Salohallissa: 0 Parks Jr, 2 Stephens, 4 Koivisto, 7 Nenonen, 8 Blomgren, 11 Griffin, 12 Kivimäki, 14 Eerikinharju, 21 Laine, 22 Wood.

 

Vilpas Vikings - KTP-Basket Ruutu+ -palvelussa keskiviikkona kello 18:30. Jos siltä tuntuu, osta samalla 10 euron kannatuslippu otteluun!

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit