Uutiset & Artikkelit

10.02.2020 23:36
Vilpasvikings.fi

Woodin debyytti voitokas, Haanpäällä lyhyt

Wood sai vääntää debytissä BJ Raymondin kanssa ja hyvin väänsikin (11/7/2). Kuva Jani Virolainen.

 

Tampereen Pyrintö on sopinut vastustajana mainiosti Vilppaalle tänä vuonna. Joukkueet ovat kohdanneet liigassa kolmesti sekä Suomen cupissa kerran ja joka kerta Vilpas on poistunut kentältä voittajana. Viimeisin voitto kirjattiin Pyynikiltä sunnuntaina lukemin 75-89 (32-40). Ilman Tobin Carberryä pelannut Vilpas oli niskan päällä koko pelin ja voitti kaikki neljä jaksoa eli kilpajuoksu Seagullsin ja Karhubasketin kanssa kärkikastin kolmen parhaan sijoituksista jatkuu entisellään. Jeremiah Woodille Pyynikin taisto oli ensimmäinen Korisliigassa sitten kevään 2011 ja toisena liigan paluumuuttajana kentällä nähtiin Samuel Haanpää. 

 

 

Illan suurin mielenkiinto liittyi varmasti Vilppaan kaksimetriseen voimanpesään nimeltä Wood. Kolmen Suomessa pelaamansa kauden aikana hän jätti korisyleisölle melkoisen mielijäljen ja paluu liigaparketille lähes yhdeksän vuoden tauon jälkeen herätti ansaittua huomiota. Täytyy sanoa, että Mr. Wood selvisi debyytistään vähintäänkin kuivin jaloin. Peliaikaa kertyi mukavat 27:22, yhdeksästä heitosta upposi viisi ja niillä syntyi 11 pistettä. Jos jotain parannettavaa jäi, vaparit (1/3) olisi voinut laittaa tarkemmin sisään. Levypalloja isoihin kouriin jäi seitsemän ja tilastoihin kirjattiin kaksi syöttöä ja yksi torjunta.

Näitäkin lukuja tärkeämpää on kuitenkin miehen voima ja kokemus pakkipäässä. Jamuni McNeacen taakka helpottuu huomattavasti kun Mr Wood on siipimiehenä vieressä. Nyt "Money" voi keskittyä enemmän siihen missä on parhaimmillaan eli torjua maalivahtina lähelle liitävät pallot katsomon puolelle. "Puu" pitää vastustajan isot miehet kyllä kurissa ja nuhteessa ja eilen sitä joutui seuraamaan lähituntumasta BJ Raymond. 

Viikon verran joukkueen mukana treenannut Samuel Haanpään debyytti oli puolestaan toisenlainen. Kaksi ensimmäistä kolmosta eivät vielä tuottaneet tulosta, mutta kolmas osui keskelle eikä vaparitarkkuudessa (3/3) jäänyt valittamista. Ongelma on vaan siinä, että vielä ei ole tiedossa milloin Haanpää on seuraavan kerran mukana kokoonpanossa. Ottelu päättyi Santulta reilun yhdeksän minuutin peliajalla istuskeluun vaihtopenkillä alaraajavamman jäljiltä. Eli epäonni tuntuu jatkuvan Vilppaan leirissä.

 

Samuel Haanpää pelasi debyytissä vajaat 10minuuttia ja viimeisteli 6pistettä. Alaraajavamma päätti kuitenkin Santun matsin. Kuva Jani Virolainen.

Sitten itse otteluun. Vilpas aloitti poikkeuksellisesti kahdella isolla ja sen hoikemman (McNeace) startti oli mykistävä. Muutaman minuutin pelin jälkeen Pyrintö-McNeace oli lukemissa 5-8 Jamunin satasen onnistumisprosentilla. "Moneyn" kokonaissaldo oli 16/4 ja mukaan mahtui kaksi näyttävää torjuntaa. Päätösjaksolla tapahtunut nilkan pitely oli onneksi pieni isku. 

- On aina mukava voittaa, etenkin vieraskentällä. Meillä oli paljon aikaa valmistautua tähän peliin, saimme stoppeja ja niillä voitettiin peli. Jeremiah on iso ja vahva pelaaja ja hän vie vahvemmat vastustajat pois minulta, joten se sopii mainiosti. Kivaa, että saatiin joukkueeseen kovan energian kaveri, joka pistää kroppaansa likoon ja hakee levypallot, totesi McNeace.

Muita huomioita sunnuntain pelistä oli Elias Eerikinharjun avauspisteet Vilppaan paidassa ja Aatu Kivimäen viime sekunnin floatterikolmonen. Eikä ohittaa voi millään kentän parasta pelaajaa, Tim Colemania.    

Mukava nähdä, että Colemanista on pitkän loukkaantumisen jälkeen kuoriutunut taas se pelaaja, joksi hänet valittiin kuukauden pelaajaa haettaessa. Hyökkäyspäässä alati vaarallinen, puolustuksessa vastustajan parhaan pelaajan pimentäjä. Pyynikillä lähes 33 minuuttia raatanut "TC" otti 18 heittoa ja niistä upposi 14. Kentän korkein pistemäärä 26, kahdeksan levypalloa, kolme syöttöä ja neljä riistoa takasivat komean teholuvun +35.

- Pyrintö on tehnyt kotiotteluissaan lähes sataa pistettä ja nyt se teki 75, joten meiltä todella hyvä suoritus. Vaikka mukana oli uusia pelaajia, saatiin oma konsepti aika hyvin kasaan. Haanpään tilanteesta olen huolissani, McNeacen vammasta en, arvioi Ville Tuominen.

 

Vilpas johti parhaimmillaan 16 pisteellä ja salolaisittain ainoat tuskalliset hetket osui kolmannelle jaksolle, jolloin Pyrintö nousi kahden pisteen päähän 46-48 Antero Lehdon kolmella ja BJ Raymondin yhdellä kolmosella. Loppupeli oli taas Vilppaan hanskassa ja ero kasvoi lopulta 14 pisteeseen katkaisten Pyrinnön kuuden ottelun mittaisen kotivoittojen putken. Pyrinnön parhaana palkittiin kapteeni Lehto (18/0), joka pisti viidestä kolmosestaan neljä pussin pohjalle. BJ Raymond kasasi lopulta 17 pistettä, mutta joutui tekemään niiden eteen paljon töitä. Khalil Small osui 11 pisteen edestä.

- Saimme kaikissa erissä turpaan tänään, joten ei siinä paljoa selittelyille jäänyt varaa. Kerta toisensa jälkeen törmäämme Vilppaan intensiteettiin emmekä pääse omaan rytmiimme. Hyökkäys menee pakottamiseksi ja se näkyy meillä sitten puolustuspäässä, totesi Lehto.

- Vilpas on erittäin hyvä joukkue monella eri osa-alueella. He pystyvät esimerkiksi heitonvalinnoissa säilyttämään maltin meitä paremmin, kiitteli Sami Toiviainen kollegaansa.

 

Vilppaan kausi jatkuu vihdoin kotiottelulla, sillä joukkue on reissannut Salon Tilausmatkojen kyydissä neljä peliä putkeen. Uudenkaupungin Korihait saapuu keskiviikkona Salohalliin kello 18:30, mutta ketkä ovat kokoonpanossa mukana? Se selviää parin päivän sisällä.

 

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit