Uutiset & Artikkelit

13.02.2020 09:31
Vilpasvikings.fi

Wood sulatti kotiyleisön Korihaiden teurastuksessa

Jeremiah Woodin debyytti Salohallissa ei olisi voinut paremmin sujua. Härkämäinen Wood sulatti Salohallin yleisön viimeistelemällä 28pistettä. Kuva Ville Vuorinen

 

Salohalliin kerääntyi keskiviikkona 1174 katsojaa Vilppaan ja Korihaiden väliseen Korisliigakamppailuun. Se oli enemmän, mitä paikalla olisi ollut ilman Jeremiah Woodin kotidebyyttiä. Mr. Wood kiitti kunniasta kentän puolella ja sulatti väkevällä esityksellään katsojien sydämet. Ja tiedoksi niille, jotka ovat parin viikon aikana pohtineet veteraanin pelitasoa - turha murehtia. Vilppaan parhaana palkittu jässikkä oli juuri niin kovaa puuta kuin lupailtiin. Kaksimetrinen voimanpesä väänsi kolmen sekunnin alueelta 28 pistettä, haki 13 levypalloa ja syötti kuudesti pelikaverin vapaaksi. Se oli yksi syy Vilppaan murskavoittoon sarjajumbo Korihaista numeroin 115-65 (55-30).

 

Woodin komea ilta uudella kotipaketilla päättyi teholukuun +39 ja plus/miinuksissa mies teki jäätävän lukeman +41. Toki on muistettava, että Korihait ei mittarina ole samaa luokkaa kuin Seagulls ja Karhubasket, mutta Vilppaan esitys oli kokonaisuutena energinen ja ennenkaikkea iloinen. Pelaajat saivat tasaisesti peliaikaa vaihtopenkki tuuletti onnistumisia hymy huulilla ja yleisöystävällisen illan kruunasi melkoinen donkkinäytös. Siihen osallistui poikeuksellisesti yli puolet joukkueesta, sillä vuorollan palloa pistivät alaspäin Jamuni McNeace, Tim Coleman, Jeremiah Wood, Henri Kantonen sekä Elias Eerikinharju. Tätä lisää!

 

Korihaiden päävalmentaja Jarno Nikula ei silitellyt omiaan ottelun jälkeen.

- Alku oli vielä ok ennen ensimmäisiä vaihtoja. Siinä oli jonkinlainen tolkku ja järki mukana, mutta sen jälkeen se oli pojat vastaan isät, pohti aikoinaan Vilppaankin paitaa kantanut Nikula.

Oikeassa mies oli. Korihait roikkui Richaud Packin ratkaisuilla mukana viitisen minuuttia (10-8), mutta sitten homma lähti käsistä. Mr Wood teki Vilppaan 12 ensimmäisestä pisteestä kahdeksan ja kun mies pääsi puhaltamaan penkille, Tim Coleman otti ohjat käsiinsä. Coleman viimeisteli kahdeksassa minuutissa peräti 17 pistettä ja se lienee jonkinlainen ennätys Vilppaassa. Tehokaksikko johdatti Vilppaan tauolle lukemissa 32-18 ja jokainen hallissa näki, että nyt oli tultu pelaamaan. Korihaiden pinnoista Pack kuittasi 13 ja Trey Zeigler loput viisi. Muuten oli hiljaista.

Ero kasvoi ensimmäisen kerran 20 pisteeseen toisen jakson neljännellä minuutilla (46-26) ja 30 pisteen raja rikkoontui kolmannen jakson alussa (62-30). Ero venähti 40 pisteeseen jakson lopulla (84-44) ja 50 pisteen ero saavutettiin päätösjakson neljännellä minuutilla (104-54). Vilppaan johto kävi suurimmillaan 56 pinnassa, mutta seuraennätys jäi lopulta kahden pisteen päähän. Loppuhetkien jännityksen kohde oli, avaako 15-vuotias Tuukka Juntunen pistetilinsä Korisliigassa. Ja avasihan poika, onnistuneella vapaaheitolla 39 sekuntia ennen loppua.

Tim Coleman oli tappavan tehokas jälleen viimeistelemällä 26pistettä. Kuva Ville Vuorinen.

 

Vilppaan taktiikka otteluun oli pelata palloa korin läheisyyteen Woodille ja McNeacelle ja siinä onnistuttiin mukavasti. Vilpas vei pisteet maalatulta alueelta 58-32 ja hyökkäyslevyistä pinnoja tuli 15. Toinen iso juttu oli pitää ratkaisuvalmis Kevin Ware tiukasti pihdeissä ja se onnistui vieläkin paremmin. Kaksi ottelua Korihaille viime sekunneilla ratkaissut Ware jäi Salohallissa pisteittä, suti heittonsa 0/7 ja jäi 44 pisteen edestä miinuksille. Richaud Pack kasasi 19 pistettä, Trey Zeigler 18.

- Isoin ero oli hyvä joukkue ja hyvä joukkuesysteemin toteutus vastaan kuriton ja huonosti toteutettu joukkuesysteemi. Vilpas ja etenkin Wood pistivät kovia heittoja sisään ja jos ne meni ohi, he hakivat toisen, kolmannen, neljännen ja jopa viidennen yrityksen, tiivisti Vesa Heinonen illan juonen.

 

Vilpas olikin omaa luokkaansa levypallopelaamisessa. Se voitti irtopallokisan numeroin 47-28 ja hyökkäyspään 15 irtopalloa on kiva lukema. Lonkeromainen McNeace haki niitä ahkerimmin (5). Jos oli otteluisäntä Kimmon Vihanneksen palkitsema Wood kovaa puuta, sankareita löytyi keskiviikon illasta paljon enemmänkin. 

Viimeistään eilinen osoitti, että Ville Tuominen on saanut Elias Eerikinharjusta oivan rotaatiopelaajan ryhmäänsä. Korihaista Saloon siirtynyt Eerikinharju on aiemmin loistanut pakkipäässä, mutta nyt löytyi myös hyökkäystehoja. Elias paukutti viidestä kolmosestaan neljä pussin pohjalle tuuletusten kera ja kaikki kolme kakkosta osuivat myös. Uusi liigan piste-ennätys kirjataan nyt lukemaan 18.

 

Elias Eerikinharju oli toisen puoliajan valopilkku. Kuva Ville Vuorinen.

 

Oma lukunsa oli loistavaa kevättä pelaava Tim Coleman. Teholaituri oli taas täysin pitelemätön, sillä 24 minuutissa mies heitti 26 pistettä ja käytti siihen ainoastaan 11 pelitilanneheittoa.

- Tim pelaa aika korkealla tasolla tällä hetkellä, muistutti Tuominen.

Jamuni McNeace tehtaili kuin ohimennen tupla-tuplan (11/10) ja hyvää työtä tekivät myös kolme isoa upottanut Aatu Kivimäki (11/0/5 syöttöä), ikitaistelija Riku Laine (9/5), heittopelissään hieman takerrellut Henri Kantonen (5/7/6 syöttöä) sekä kahdesti kaarelta rankaissut Mikko Koivisto (6/1).

- Puhuttiin ennen peliä, että Korihait on voittanut viime kuukauden aikana Kouvolassa sekä voittanut Katajan ja Kotkan eli emme voi lähteä huonolla asenteella. Meiltä hieno esitys, paljon onnistujia ja 30 syöttöä kertoo ettei oltu itsekkäitä. Tämä on valmentajalle helppo joukkue ja täynnä hyviä tyyppejä jotka tekevät hyvin hommia. Tänäänkään ei olisi tarvinnut jännittää, ovatko energiat kohdallaan, kiitteli Ville Tuominen omiaan.

 

Vilpas pääsee nyt neljän päivän ansaitulle tauolle ja Tuominen kokoaa ryhmänsä salille maanantaina. Maajoukkuetauko päättyy helmikuun 26. päivä, jolloin Vilpas matkustaa Ura Basketin vieraaksi Kupittaalle. Toivotaan, että Tobin Carberry ja Samuel Haanpää ovat silloin jo mukana vahvuudessa.

 

SEURAAVA KOTIOTTELU 29.2. VILPAS-SEAGULLS KLO 15.00

 

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit