Uutiset & Artikkelit

27.02.2020 21:26
Vilpasvikings.fi

Vilppaan ennätykset uusiksi Kupittaalla

Ennätysillassa oli paljon ilonaiheita. Kuva Anne Nenonen.

 

Vilpas teki onnistuneen vierailun Kupittaalle keskiviikkona. Kaarinan Ura Basket eGameStars jäi heti avausheitosta lähtien oppipojan asemaan ja Vilpas pisti omia seuraennätyksiään uuteen uskoon urakalla. Vaikka Vilppaan kokoonpano oli vahvasti vajaa, se ei Kupittaan näytöksessä näkynyt. Vaisusti esiintynyt kotijoukkue ei päässyt missän vaiheessa raiteilleen ja Vilppaan ennätykselliset voittonumerot kirjattiin 1195 katsojan edessä numeroin 71-130 (34-70).

 

 

Vilppaan päävalmentaja Ville Tuominen myönsi, että hän oli turhaan huolissaan maajoukkuetauon jälkeisestä intensiteetistä. Tauon aikana joukkue ei päässyt treenaamaan normaalisti ja osa treeneistä jouduttiin vetämään kuudella terveellä pelaajalla. Sitä ei todellakaan uskonut Kupittaan viihtyisässä palloiluhallissa. Iloisella ilmeellä surffaillut Vilpas vei ja Ura Basket vikisi.

Vilppaalta sivussa oli nelikko Teemu Rannikko, Juho Nenonen, Tobin Carberry ja Jamuni McNeace eli tuolla ryhmällä voisi pelata aika hyvää liigakorista ketä vastaan vaan - olkoon viidentenä miehenä sitten kuka vaan. Uralta siviileissä oli Dustin Thomas, mutta ei hänenkään pelaamisensa olisi joukkuetta pelastanut. Siksi kovalla sykkeellä Tuomisen miehistö kentällä viiletti.

 

Vilpas vei avausminuutit 0-9 ja Kristian Palotie joutui kutsumaan joukkonsa aikalisälle jo vajaan kolmen minuutin kohdalla. Neuvot eivät menneet perille ja avauskympin jälkeen jälkeen vierasjohto kirjattiin 12-32. Henri Kantonen rokotti Uraa yhdeksällä pisteellä ja Riku Laine seitsemällä. Laine teki lisäksi hyvää työtä Darius Motenin kanssa pakkiosastolla. 

Toinen kymppi oli sitten energisen Tim Colemanin näytöstä. Coleman upotti heittonsa 7/11 ja säkitti reilussa kahdeksassa minuutissa 20 pistettä siivittäen Vilppaan ensimmäiseen ennätykseen. Puoliajalle tehty 70 pistettä on kova juttu. Joukkueiden yrityserosta kertoo myös levypallotilasto. Vilpas haki Uran korilta 11 irtopalloa ja jätti kaarinalaisille vain yhdeksän puolustuslevyä. Levypalloissa Vilpas oli parempi 12-25 ja se pakotti kotijoukkueen yhdeksään menetykseen.

 

 

 

Salolaisten työmoraalista kertoi se, että jalka ei noussut kaasulta jatkossakaan. 40 pisteen ero nähtiin jo kolmannen jakson puolivälin jälkeen (38-78) ja viidenkympin virstapylväs saavutettiin kolme minuuttia ennen taukoa (45-95). Väkivahvalla Jeremiah Woodilla oli kunnia rikkoa sadan pisteen rajapyykki puolitoista minuuttia ennen viimeistä breikkiä ja kolmannen jakson päätyttyä taululla komeili ennätykselliset 107 pinnaa. Coleman oli kasannut 28 ja Wood 24 pistettä. Ura Basket ei saanut kumpaankaan mitään otetta.

Päätöskympin jännityksen aiheet jäivät enää numerolliselle puolelle. Uusi voittoennätys (59 pistettä) syntyi lopulta helposti loppunumeroiden 71-130 ansiosta. Seurahistorian suurin pistemäärä (130) jäi viimeisen hyökkäyksen varaan, mutta sekin syntyi Aatu Kivimäen onnistuneella kolmosella. Näin syksyllä Kotkassa tehty 129 pistettä jää historiaan.

 

Poissaoloista huolimatta Vilppaan esitys oli loistava. Täytyy toki muistaa, että nyky-Ura ei ole hääppöinen mittari. Palotien miehistöltä puuttuu taisteluhenki ja usko tekemiseen. Matkaa Korihaihin on toki neljä voittoa, mutta keskiviikon kaltaisella ponnettomuudella lisäpisteitä ei ole tarjolla.

Vilppaasta koko kymmenikkö pääsi pisteille ja murskavoitossa pelaajien teholukemat nousivat hehkuvan punaiselle. Yli 40 pisteen plus/miinukset kirjasivat Laine (+44, 9/6), Kivimäki (+42, 20/3/6s), Koivisto (+41, 10/1/6) sekä Wood (+41, 24/10) ja lähelle pääsivät Kantonen (+39, 11/8/5s) ja Coleman (+36, 28/8). Kupittaalle oli matkannut mukavasti Vilppaan kannattajia ja suurimmat aplodit otti vastaan juuri 16 vuotta täyttänyt Tuukka Juntunen (5/1) upottamalla kolmosen päätösjaksolla pussin pohjaan. Hyvää duunia tekivät myös Elias Eerikinharju (10/3), Samuel Haanpää (9/3) sekä Trenton Thompson (4/1). 

- Olen ylpeä, että ei lopetettu puoliajalla pelaamista vaikka peli oli jo ratkennut. Yritettiin kehittyä ja harjoiteltiin meidän joukkuekonseptia. Kaikki sai tehdä koreja ja kaikki puolusti eli tää oli ihan kivaa, myönsi Riku Laine.

Päävalmentaja Ville Tuominen oli tyytyväistä miestä murskajaisten jälkeen.

- Jätkät osoittivat taas, että ihan turhaan stressasin intensiteetin puolesta. Jos joku muu kuin Coleman on helmikuun pelaaja, aika kovat numerot on saanut laittaa, arvioi Tuominen.

 

Tim Coleman oli jälleen kentän paras pelaaja. Laituri upotti 28p ja napsi 18 levypalloa. Kuva Anne Nenonen.

 

Colemanin kovasta hyökkäysillasta huolimatta täytyy nostaa esille myös Tre`Shaun Fletcherin (7/2) täydellinen pysäyttäminen toisessa päässä. Ura Basketista kolme miestä rikkoi kymmenen pisteen rajan. Darious Moten ja Eero Sahlberg heittivät 13 pinnaa mieheen, Miikka Luosmaa 11. Kotiluotsi Kristian Palotie oli ymmärrettävästi pettynyt omiensa esitykseen.

- Vastustaja oli superhyvä, me olimme superhuonoja. Nöyryyttävä esitys fanien edessä. Selvää on, että minä olen vastuussa tästä tuloksesta ja monia asioita olisi pitänyt tehdä kauden aikana paremmin. Niin harjoittelet kuin pelaat, se on aika yksinkertainen juttu. Jos kuusi peliä sitten puhuttiin, mikä riittää pudotuspeleihin, nyt on mietittävä mikä riittää sarjapaikkaan, pohti Palotie.

 

OTTELUN HIGHLIGHTSIT

 

Vilpas alkaa nyt valmistautumisen lauantain huippupeliin Vilpas-Seagulls, joka käynnistyy poikkeuksellisesti jo kello 15:00 Salohallissa. Ennakkokuhina käy jo kovana ja paikalle kannattaa tulla ajoissa. 

OSTA LIPUT MATSIIN

 

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit