Uutiset & Artikkelit

11.02.2020 12:48
Vilpasvikings.fi

Syökö Wood hain lihaa?

 

 

Hait on leveäsuisiin kuuluva rustokalojen lahko ja eri lajeja tunnetaan yli 500 kappaletta. Yksi harvinaisimmista yksilöistä asustaa Uudessakaupungissa ja se tulee vierailulle keskiviikkona Salohalliin. Vilpas-Korihait starttaa kello 18:30 ja illan kierroksen jälkeen Korisliiga jää parin viikon maajoukkuetauolle. Seuraavan kerran Vilpas nähdään tositoimissa vasta 26. helmikuuta, jolloin se matkustaa Turun Kupittaalle Ura Basketin vieraaksi.

 

Jatketaan vähän haitietoudella. Suurimmat lajit ovat valashai (jopa 15m), valkohai, jättiläishai ja tiikerihai. Pienin hai on parikymmensenttinen kääpiöhai ja erikoisimmat lajit löytyvät ryhmästä enkelihai, partahai, sitruunahai, peikkohai sekä tietysti vain Vakka-Suomessa asustava Korihai. 

 

Korihaiden kausi on ollut vaikea. Joukkueen peräsimessä aloittanut Jordi Juste sai lähteä marraskuun puolivälissä ja Jarno Nikula palasi päävalmentajan pallille. Joukkue otti heti pari voittoa ja kelkka näytti kääntyvän, mutta vaikeaa meno on edelleen. Haiparvi pitää perää sarjataulukossa ja ero ensimmäiseen säilyjään Kobriin on tällä hetkellä kaksi voittoa. Nikulalla on siis 13 ottelua aikaa ottaa Lapua kiinni.

Pelaajapuolella vaihtuvuus on ollut moninverroin suurempi, kuten lista osoittaa. Andre Berry lokakuu, Luke Meikle marraskuu, Anton Cook ja Reggie Dillard joulukuu ja tammikuussa laukkunsa pakkasivat Casey Benson, Elias Eerikinharhu sekä Jalen Henry. 

 

Nykyjoukkueen ykköstykki on Ernest Zeigler (17.6/7.9), mutta viime peleissä Richaud Pack ( 15.8/2.7) on soittanut ykkösviulua. Youtube-tähti Kevin Ware (15.0/6.4) on ratkaissut pari voittoa viime sekunneilla ja uusin vahvistus Nicholas Banyard 12.5/8.5) on ehtinyt mukaan vain neljään peliin.

Kotimainen runko on varsin kokematon, sillä jenkeistä palannut Henri Ventoniemi (8.1/5.2) pelaa ensimmäistä varsinaista liigakauttaan, ellei kuuden ottelun junnustinttiä Hongassa (2013-2014) lasketa. 28-vuotiaalla Vesa Heinosella (6.0/2.1) kokemusta on eniten kahdeksalta liigakaudelta, Miikka Marttisella (5.5/2.7) käytännössä kahdelta.

- Tällä kertaa ei jää epäselväksi, kumpi on ennakkosuosikki. Ilmeen täytyy muuttua totaalisesti viime sunnuntaista, muuten ei hyvä heilu, painottaa Nikula.

Korihait on hävinnyt 17 viimeistä joukkueiden kohtaamista ja vakkasuomalaisten viimeinen voitto on lokakuulta 2013, jolloin se Pohitullissa kuritti Vilpasta 90-71 Josh Dollardin (28/14) johdolla. Mikhail Torrance (21/6) pisti kampoihin parhaiten. Korihaiden vierassaldo on kolme voittoa 15 ottelusta.

Korihait Salohallissa: 4 Wahlbäck, 5 Lahdensuu, 7 Zeigler, 10 Pack, 11 Marttinen, 14 Heinonen, 21 Ware, 23 Leino, 24 Lehtonen, 34 Ventoniemi, 54 Banyard. 

 

Joukkueet ovat kohdanneeet runkosarjassa kahdesti ja marraskuisessa Salohallissa Vilpas oli parempi lukemin 92-77. Kuva Markus Moisio.

 

Vilpas pääsee pitkästä aikaa tuttuun ympäristöön, sillä joukkue on reissannut viimeiset neljä peliä vieraissa. Salolaisten kotisaldo on 13-1 ja tuo ainoa tahra mahtuu viiteen viimeiseen otteluun (KTP 88-90). Sen jälkeen ovat kaatuneet Karhubasket 90-72, BC Nokia 77-84, Kobrat 84-107 ja viimeksi Pyrintö 75-89.

Joukkueet ovat kohdanneeet runkosarjassa kahdesti ja marraskuisessa Salohallissa Vilpas oli parempi 92-77. Joulun jälkeen kohdattiin Pohitullissa ja siellä Vilppaan voittonumerot kirjattiin 63-95. Suurimmat erot tiimien välillä löytyy heittotarkkuudessa. Vilpas on liigan tarkin kakkosissa (59.5%) ja toiseksi tarkin kolmosissa (37.3%). Korihait on kummassakin kategoriassa hännänhuippu prosentein 51.2% ja 30.7%. Tilastoissa se on Vilpasta edellä vain levypalloissa (36.5-37.4).

 

Ottelu on Jeremiah Woodille ensimmäinen uuden kotiyleisön edessä. Mr Woodin liiga-avaus nähtiin Pyynikillä sunnuntaina ja ainakaan voimatasot eivät ole vuosien varrella romahtaneet. Alaraajavammasta kärsivä Tobin Carberry puuttuu edelleen kokoonpanosta. Sivussa on myös Tampereella ensiesiintymisen Vilppaan paidassa tehnyt Samuel Haanpää, joka joutui jättämään matsin kesken alaraajavamman takia. Toivotaan, että molemmat ovat vahvuudessa maajoukkuetauon jälkeen.

Vilpas keskiviikkona: 4 Koivisto, 5 Kantonen, 11 Coleman, 12 Kivimäki, 13 Juntunen, 14 Eerikinharju, 17 McNeace, 21 Laine, 22 Wood.

 

Ai niin. Vaikka hait hyökkäävät harvoin ihmisen kimppuun, niihin liittyy runsaasti ennakkoluuloja aggressiivisuudesta. Syynä ovat hyökkäyksistä kertovat elokuvat. Vuosien 1980 ja 1990 välillä 11 ihmistä kuoli hain puremiin Australiassa. Samalla aikavälillä 20 kuoli ampiaisenpistoihin ja 19 salamaniskuihin. Hait eivät tutkitusti pidä ihmisen lihasta. Keskiviikon kysymys kuuluukin: syökö Wood hain lihaa?

 

Vilpas Vikings - Korihait keskiviikkona Salohallissa kello 18:30. Otteluisäntänä Kimmon Vihannes Oy. Tervetuloa!

 

OSTA LIPUT MATSIIN JA TULE TOIVOTTAMAAN WOOD TERVETULLEEKSI!

 

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit