Uutiset & Artikkelit

06.02.2020 12:14
Vilpasvikings.fi

Riku Laine jatkaa Vilppaassa kaksi vuotta

 

 

Vaikka Korisliigan runkosarja on vielä kolmannella neljänneksellään, Salon Vilpas kokoaa ensi kauden joukkuetta mukavalla tahdilla. Vilpas solmi keskiviikkona jatkosopimuksen laitahyökkääjä Riku Laineen kanssa ja soppari pitää Laineen Salossa seuraavat kaksi vuotta. 197-senttinen Kaarinan Uran kasvatti on viimeistään tällä kaudella tehnyt lopullisen läpimurtonsa Korisliigaan ja hän on noussut viime pelissä sarjakakkosena jatkavan Vilppaan aloitusviisikkoon. Ensi kaudelle Vilppaalla on sopimukset myös Juho Nenosen, Mikko Koiviston, Aatu Kivimäen sekä juniorikaksikon Leevi-Matias Taimela-Tuukka Juntusen kanssa.

 

Laine siirtyi Kaarinasta Vilppaan edustusjoukkueeseen vuonna 2016 ja 22-vuotias laituri pelaa nyt neljättä kauttaan Vilppaassa. Liigapelejä "Riksalle" on kertynyt 122 kappaletta ja hän on saavuttanut Vilppaassa kaksi SM-hopeaa sekä yhden Suomen cupin voiton. Uransa parasta kauttaan pelaavan Laineen minuuttimäärät ovat nousseet lähes 17 minuuttiin ja keskiarvot sen myötä lukemiin 4.7 pistettä ja 2.9 levypalloa.

 

- Hyvät fiilikset jatkaa Salossa. Olen viihtynyt täällä menneet vuodet hyvin ja kaikki asiat on aina hoidettu seuran puolelta hienosti. Koen, että olen jatkuvasti kehittynyt pelaajana Salossa ja kiva, että se palkitaan jatkosopimuksen muodossa. Nyt pääsee rauhassa keskittymään kevään ratkaisupeleihin ja toivottavasti yleisö löytää jatkossakin sankoin joukoin tiensä Salohalliin ja saadaan yhdessä nauttia sarjan parhaan kotiyleisön tuesta, kertoo tuore sopimusmies.

 

 

Takuuvarmana taistelijana tunnetun Laineen piste-ennätys Korisliigassa on lokakuulta, jolloin hän rankaisi Salohallissa Lahti Basketballia 17 pisteellä. Suurimmat minuutit Riku pelasi viime lauantaina Lapualla, jossa hän kellotti Kobria vastaan lähes 31 minuutin peliajan.

 

Vilpas on saanut viettää tällä viikolla tiukan alkuvuoden jälkeen aikaa myös treenisalilla ja runkosarja jatkuu ensi sunnuntaina kello 15.00 Pyynikillä Pyrintöä vastaan. Ottelu on samalla odotettu come-back Vilppaan uudelle vahvistukselle Jeremiah Woodille, joka ei ollut pelikelpoinen vielä Kobria vastaan. Viimeinen kotiottelu ennen maajoukkuetaukoa nähdään Salohallissa 12. helmikuuta, jolloin vastaan asettuu Korihait.

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit