Uutiset & Artikkelit

28.02.2020 08:44
Vilpasvikings.fi

Lauantaina Salohallissa jytisee - kärkikamppailussa Vilpas ja Seagulls

 

 

Lauantain karkauspäivänä pelataan Salohallissa erittäin merkityksellinen ottelu ajatellen Korisliigan runkosarjan voittoa. Ykkösellähän on kotietu loppuun saakka, joten panokset ovat taatusti kohdallaan. Seagulls (27/5) johtaa Korisliigaa kahden pisteen erolla Vilppaaseen (26/6), jonka ero kolmantena olevaan Karhubasketiin (25/9) on kaksi pistettä. Näiden tilanne on tosin hämäävä, sillä Kauhajoella on kaksi ottelua enemmän pelattuna kuin salolaisilla. Selvää kuitenkin on, että kolmikon ulkopuolelta ei uhkaajaa enää tule, sillä neljäntenä olevalla KTP Basketilla on tilillä jo 13 tappiota.

 

Vilppaalla on alla keskiviikkoiset ennätysmurskajaiset Turun Kupittaalta, jossa Ura Basket kaatui peräti 59 pisteellä. Vastustaja oli toki eri luokkaa kuin sarjajohtaja Seagulls, mutta voiton arvoa nostaa se, että sivussa olivat pitkäaikaispotilaiden Rannikon ja Nenosen lisäksi Tobin Carberry ja Jamuni McNeace. Alaraajavammasta kärsivä Carberry ei pelaa vielä lauantainakaan, mutta McNeacen kohdalla on olemassa pienet toiveet ja lopullinen ratkaisu tehdään vasta pelipäivänä.

Muuten joukkue on iskussa ja keskiviikon vierailu Turkuun antoi varmasti lisäbuustia ryhmälle. Jeremiah Wood on päässyt nopeasti tutuksi joukkuekavereiden kanssa ja tehot kolmessa ottelussa ovat mukavaa luettavaa - pisteitä 21.0, levypalloja 10.0 ja syöttöjä 3.7 ottelua kohden. Tim Coleman pelaa huikealla tasolla illasta iltaan ja on vahva ehdokas uusimaan kuukauden pelaajan tittelinsä. Helmikuussa on syntynyt Kobria vastaan 29/12, Pyrintöä 26/8, Korihaita 26/6 ja Ura Basketia 28/8 eikä plus/miinukset ole jääneet kertaakaan alle +30.

 

Vilpas on pelannut kaudella 15 kertaa Salohallissa ja poistunut 14 kertaa voittajana. Seagullsin vierassaldo on 11/5 ja kummankin viimeiset kymmenen ottelua näyttää samaa eli kahdeksan voittoa, kaksi tappiota. Vilpas seilaa kuuden voiton putkessa (Ura +59, Korihait +50, Pyrintö +14, Kobrat +23, BC Nokia +7 ja Karhubasket +18), Gullsin voittoputki näyttää neljää (Korihait +34, Pyrintö +32, Kobrat +15, BC Nokia +37). Stadilaisten edellinen tappio tuli Kauhajoella 20 pisteellä.

 

Lauantaina vastakkain asettuu myös kaksi liigan tulivoimaisinta ryhmää. Seagulls on tehnyt keskimäärin 93.8 pinnaa peliä kohti, Vilpas 93.1. Gulls voi ylpeillä ykköstiloilla myös syötöissä (21.5), menetyksissä (9.1), Vilpas taaas torjunnoissa (3.0) ja kakkosten heittotarkkuudessa (59.6%). Salohallissa nähdään kaksi liigan tarkinta joukkuetta kaaren takana. Gulls on upottanut kolmosensa 40.1 prosentilla, Vilpas 38.1%.

Vilpas oli lokakuussa parempi Salohallissa 100-88, mutta romahti Kisahallissa toisella puoliajalla 111-76 tappioon. Joukkueet kohtasivat myös Suomen cupin finaalissa ja tuon ikimuistoisen kamppailun Seagulls vei pisteellä jatkoajan jälkeen.

 

Tuplamestari Jussi Laakso johdattaa Salohalliin kivikovan ja ennenkaikkea kokeneen ryhmän. Henkinen johtaja on luonnollisesti Tuukka Kotti (7.8/6.1) ja konkariosastoa edustavat myös Timo Heinonen (9.3/3.6) ja Shawn Huff (10.7/4.6). Antti Kanervo (14.5/2.5) antoi näytteen heittokunnostaan keskiviikkona Ukissa, jossa Huiman kasvatti paukutti taululle huikeat 40 pistettä kahdeksan kolmosen kera.

Ulkomaalaisosastolta Richard Williams (11.7/6.2s) on tervehtynyt ja pelasi Korihaita vastaan jo 24 minuuttia. Takamieskollega Trae Bell-Haynes (13.1/3.9) oli Suomen cupin finaalissa Vilppaalle paha pideltävä ja laituri Elijah Stewartin (18.3/5.3) urheilullisuus on tiedossa. Neljäs Laakson soturi on sisäpelaaja Kazembe Abif (9.3/4.3).

 

 

Lauantain ottelu käynnistyy poikkeuksellisesti jo kello 15:00 ja lipunmyynti on käynyt kuumana, joten kannattaa saapua ajoissa hallille ja hankkia lippu etukäteen. Otteluisäntänä on Astrum Auto. Nyt kaikki kannustamaan Vilpasta kohti runkosarjan voittoa!

 

 

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit