Uutiset & Artikkelit

03.05.2019 10:54
#korisliiga #vilpas #redandwhite, #pantterijahti
Vilpasvikings.fi

Vilpas väisti niskalaukauksen Salohallissa

Ensiksi muistutus hätäisille - koripallopeli kestää 40 minuuttia. Sääliksi kävi torstaina niitä katsojia, jotka päättivät suunnata parkkipaikalle 12 sekuntia ennen Vilpas-Kouvot -pelin loppua. Kouvojen Jeremy Morgan oli juuri vienyt Kouvot kuuden pisteen johtoon ja Vilpas siirtyi viimeiselle aikalisälleen. Kotijoukkue teki kuitenkin mahdottomasta mahdollisen ja nousi Jack Gibbsin huikeiden suoritusten myötä viime sekunnin kolmosella 87-86 (44-36) voittoon. Vilpas säilytti välieräsarjan kotiedun ja lähtee hakemaan ensimmäistä vierasvoittoa Kouvolan jäähallista lauantaina.

Joku oli jo ehtinyt pelin jälkeen laskea Kouvojen voitolle todennäköisyyden tuolla maagisella 12 sekunnin kohdalla ja se oli vaatimattomasti 99,9%. Eli aika monta kertaa ottelu saataisiin pelata uudestaan, että sama skenaario toteutuisi. Kerrataanpa vielä, miten se viimeinen sekuntitusina oikein meni.
Pohjustuksena täytyy muistaa, että Vilpas aloitti ensimmäisen välierän vahvasti ja johti toisen puolivälissä 11-0 runillaan jo 18 pisteellä 34-16 ja Jyri Lehtonen oli joutunut käyttämään molemmat aikalisänsä. Kolmannella jaksolla vieraat nousivat hetki hetkeltä lähemmäksi Tuomas Hirvosen kovilla kolmosilla ja ero viimeiselle tauolle lähdettäessä oli kaventunut neljään pisteeseen (63-59).
Päätöskympillä Kouvojen onnistumiset jatkuivat ja ensimmäisen kerran se siirtyi piikkipaikalle, kun kellossa oli aikaa 3:22. Hirvosen viidennellä onnistuneella kolmosella vierasjohto kirjattiin 77-80. Antonio Ballardin kakkosella ja Jack Gibbsin vaparilla Vilpas nousi vielä tasoihin 80-80, mutta sitten pelko iski Salohallin katsomoon. Ei kai tässä käy heti ohraisesti?

David Gonzalvez vei Kouvot vapareilla 80-82 johtoon (2:30) ja reilua minuuttia myöhemmin Thomas Gipson nosti hyökkyslevyristä Kouvot neljän pinnan etumatkalle. Lopullista sinettiä avausvoitolle sovitteli Jeremy Morgan pussittamalla molemmat vaparit sisään 12 sekuntia ennen summeria. Sitten se Vilppaan joulu näki päivänvalon.
Joonas Iisalo marssitti joukkonsa aikalisälle ja piirsi loppusuunnitelman. Pallo pelattiin Jack Gibbsille, joka nousi hypärikolmoseen. Gonzalvez tuli sivusta ja osui Gibbsiin, pallo koriin ja bonusvapari päälle. Kolmessa sekunnissa ero oli kaventunut numeroihin 84-86. Nyt puolestaan Kouvot aikalisälle, jonka jälkeen Ballard rikkoi Ville Kaunistoa. Kellossa jäljellä 6,9 sekuntia ja tuore kansanedustaja suti huutomyrskyssä molemmat vaparit ohi. Puolustuslevyri Vilppaalle, pallo nopeasti Gibbsille, joka oli lähellä menettää sen. Peliväline pysyi kuitenkin miehen hallussa ja takamies nousi viimeisellä sekunnilla hyppyheittoon kaaren takaa. Pallo levyn kautta sukkaan ja Salohalli oli revetä liitoksistaan. Vilpas oli noussut 12 sekunnissa kuuden pisteen tappioasemasta pisteen voittoon ja Gibbs oli tehnyt noiden 12 sekunnin aikana seitsemän pistettä. Summerin jälkeen tuomaristo kävi videotarkistuksessa, mutta lopputulos ei hovissa enää muuttunut. Salohallin historian merkillisin näytelmä oli tosiasia

- Ensimmäinen asia oli, että tullaan tänne, Salohallin meteli syö meidät elävänä, Vilpas heittää kolmosia joka paikasta sisään ja leuka rupeaa roikkumaan. Jossain vaiheessa se näyttikin siltä, kun oltiin 18 pinnaa takana. Me ollaan kuitenkin sitkeä joukkue ja viimeiset viisi minuuttia kontrolloitiin peliä. Päästiin 12 sekuntia ennen loppua kuuden pisteen johtoon ja siitä pystyy häviämään vain tällä tavalla. Ensiksi rikotaan kolmen pisteen hyppyheittäjää, mutta siitäkin jäätiin vielä hyvään tilanteeseen kaksi pinnaa plussalla. Siitä pystyy häviämään enää laittamalla molemmat vaparit ohi ja sekin sattui käymään. Siihen päälle hyvin onnekas yhden käden heitto levyn kautta sisään. Tämä on shokeeraava tilanne ja se on pystyttävä käsittelemään. Aika paljon saatiin uskoa tähän sarjaan tästä pelistä, totesi Jyri Lehtonen rauhalliseen tyyliinsä.

Kouvot osoitti olevansa aivan eri joukkue kuin talven runkosarjassa ja puheet Vilppaan dominoinnista ottelusarjassa voidaan unohtaa samantien. Vaikka penkiltä tuli apuja vain kahden pisteen edestä (Severi Kaukiainen), aloitusviisikko teki hienoa työtä läpi ottelun. Hiidenkiven kokoinen Thomas Gipson (24/8) oli jatkuva uhka korin läheisyydessä ja Tuomas Hirvonen löysi jostain sellaisen heittovireen, että oksat pois. Hirvonen (17/2) upotti seitsemästä kolmosyrityksestään viisi ja niistä usea lähti aivan kättä vastaan. Myös Jeremy Morgan (14/8) voi olla tyytyväinen toimintaansa kaarella (4/5) ja David Gonzalvez (18/5/5 syöttöä) oli jatkuvasti vaarallinen. Liigan korikuningas Brian Asbury (11/5) pysyi paremmin aisoissa ja Ville Kaunistolle (0/6) sattui täydellinen ohipeli.

Vilpas aloitti hyvin ja johti avauskympin jälkeen 20-13. Se kasvatti johtoaan pisteellä toisella jaksolla käväisten jo 18 pisteen karkumatkallakin. Otteluisäntä Kimmon Vihannes palkitsi suurimmat minuutit kellottaneen kapteeni Teemu Rannikon (15/5/7 syöttöä), mutta pakko on nostaa jälleen kerran esiin maaginen Jack Gibbs (15/5).
Takamies aloitti kuin katukorispelissä. Avauskympin kaikki kolme kolmosta ohi ja sama tahti (0/3) jatkui toisella jaksolla. Pitkälle tauolle mentäessä miehellä koossa 16:26 minuuttia ja pistesarake nollilla! Vilppaan onneksi Mikko Koivisto sentään osui kaarelta 3/5. Gibbsin kipsi murtui vasta kolmannen jakson viimeisellä sekunnilla, jolloin miehen kymmenes kolkki upposi sisään. Koko ottelun tilasto näyttää Jackille kolmoskaarelta vaisua loppusaldoa 3/13, mutta se tärkein ei näy tuossa tilastossa. Seitsemän pistettä 12 sekunnissa ja huipputärkeällä avausvoitolla on aivan eri fiilis lähteä lauantaina Kouvolan jäähalliin.
Antonio Ballard (16/2), Mikko Koivisto (15/2) ja Brandon Taylor (15/3) vastasivat lopuista suuremmista tehoista. Muut: Jamie Skeen 4/8, Henri Kantonen 2/2, Juho Nenonen 3/8, Aatu Kivimäki 2/1.
- Ensimmäiset 15 minuuttia oltiin niskan päällä ja sen jälkeen Kouvot oli enemmän tai vähemmän kontrollissa. Tehtiin puolustuspäässä aika paljon sellaisia munauksia, joita ei yleensä tehdä ja hyökkäystä leimasi kärsivällisyyden puute. Jokainen halusi kasvattaa johtoa ilman malttia ja tuli hölmöjä menetyksiä, ihmetteli Joonas Iisalo.
Hän oli pettynyt joukkueensa heittopeliin, mutta ei itse paikkoihin.
- Kolmoset ennen Jackin kahta viimeistä oli 10/36 ja ottaisin ne paikat ihan minä tahansa päivänä. En usko, että tullaan heittämään enää yhtään peliä näin huonosti. Toinen asia on, onko niitä paikkoja enää seuraavassa pelissä. Luottavaisin mielin olen, meille jäi tosi paljon asioita, jotka voidaan tehdä paremmin, Iisalo jatkoi.

Toisessa välieräsarjassa Kauhajoen Karhubasket lähetti KTP:n pitkälle kotimatkalle 34 pisteen tappio niskassaan 106-72. Vilppaan ja Kouvojen toinen kohtaaminen on edessä lauantaina kello 18:30 Kouvolan jäähallissa. Nyt kannattaa lähteä kannustamaan Vilpas toiseen välierävoittoon! Fanimatkaa on tarjolla 30 euron hintaan!

 

 

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit