Uutiset & Artikkelit

07.05.2019 16:20
Vilpasvikings.fi

Vilpas suosittelee: Nitrot mukaan seuraavaan peliin!

Jack Gibbs nousi jälleen ratkaisijaksi Salohallissa. Kuva Ville Vuorinen.

 

Eipä voi kukaan väittää, että Vilpas ja Kouvot ja esittävät tylsää ja tapahtumaköyhää koripalloa. Ensimmäinen välierä päättyi Vilppaalle Salohallissa 87-86 Jack Gibbsin viime sekunnin kolmosella. Toinen peli Kouvolan Lumon Areenalla meni isännille 85-77 viimeisten kolmen tehominuutin ansiosta eikä kolmaskaan kohtaaminen Salohallissa tehnyt poikkeusta sääntöön. Kouvot hallitsi ottelua lähes loppuun saakka, mutta Vilpas tuli lopussa ohi ja otti toisen kiinnityksen finaalipaikkaan 92-91 trillerivoitolla. Jack Gibbs palasi Vilppaan kokoonpanoon ja oli jälleen kerran se loppuhetkien maestro. Joukkueet iskevät seuraavaksi yhteen Kouvolan jäähallissa keskiviikkona. Toisessa välieräsarjassa Karhubasket astui lähemmäs finaalia kaatamalla KTP:n kolmanenn kerran. Nyt lukemat Kauhajoella olivat 94-70 ja sarja on katkolla keskiviikkona Kotkassa.

 

Vilpas pelasi lauantaina Kouvolassa ilman Jack Gibbsiä ja se valitettavasti näkyi. Maanantaina miehen pelaamista pohdittiin vielä varsin myöhään, mutta Vilppaan onneksi takamies nähtiin kentällä. Ratkaisuvalmis Gibbs oli jäätä trillerintuskaisilla loppuhetkillä. David Gonzalvezin rikottua Gibbsiä 58 sekuntia ennen loppua vapariviivan pika-ampuja upotti molemmat heittonsa ja siirsi Vilppaan 90-89 johtoon. Nättiheittoinen Jeremy Morgan nousi hetkeksi sankariksi viemällä Kouvot 90-91 johtoon ajassa 0:43. Seuraavassa hyökkäyksessä Vilpaalla oli mahdollisuus kuitata se, mutta ensiksi Gibbs missasi kolmosensa ja Antonio Ballard haki yhden hyökkäyslevypallon lisää tilastorivilleen. Pallo ulos kaarelle ja nyt oli Mikko Koiviston vuoro epäonnistua. Pallo Kouvoille ja kelloon jäi 26 sekuntia. 

Vieraat onnistuivat kuitenkin töpeksimään päätyrajansa. Gibbs riisti pallon ja Gonzalvez joutui rikkomaan. Se oli myös taktisesti merkittävä virhe, sillä virhe oli ratkaisuvalmiin Gonzalvezin viides ja Jyri Lehtosen viimeisen hyökkäyksen ykkösoptio joutui penkille. Gibbs säkitti kylmähermoisesti molemmat vaparinsa ja Vilpas johti taas 92-91. Kouvoille jäi aikaa yhteen hyökkäykseen, joka päättyi Ville Kauniston hyvään kolmosyritykseen. Pallo kolisi kuitenkin koriraudasta takaisin kentälle ja Brian Asbury pääsi tippaamaan nahkakuulan kohti koria. Ei uponnut taaskaan ja Mikko Koiviston läpättyä pallon väljemmille vesille summeri soi ja Salohalli sai  1578 katsojan riemuksi unelmapäätöksensä. On tämä koripallo ihmeellinen peli!

Vilpas pelasi päätösjaksolla normaalista poikkeavalla viisikolla Rannikko-Koivisto-Gibbs-Ballard-Nenonen ja peli toimi.

- Meillä on siihen mahdollisuus, sillä olemme joustavampi joukkue ja voimme muutella viisikkoa Kouvoja enemmän. Tällä viisikolla voitettiin Suomen cupin finaali Pyynikillä, muistutti Joonas Iisalo.

 

Kapteeni Rannikko(18/3/7 syöttöä) pelasi jälleen myös hyvän ottelun. Kuva Ville Vuorinen.

 

Jos verrataan kahta Salohallin välierää keskenään, tällä kertaa Kouvot oli pelin päällä suurimman osan ottelua. Vilpas johti ottelua vain 2:41 minuuttia ja Kouvojen johto oli suurimmillaan 14 pisteessä toisella jaksolla (26-40). Vilpas sai kavennuttua vierasjohdon pitkälle tauolle kuuteen (42-48), kiitos Juho Nenosen viime hetken kolmosen. Ero säilyi kuudessa pisteessä läpi kolmannen kympin (63-69) ja suurin ero oli tulostaulun virhetäplissä. Vilppaalta Rannikolla oli koossa neljä virhettä, Taylorilla, Skeenillä, Ballardilla ja Gibbsillä kolme. Hurja oli ero myös vapareissa, sillä 30 minuutin jälkeen Vilpas oli vieraillut vapariviivalla viidesti, Kouvot 19 kertaa.

Ihme kyllä Vilpas säilyi loppuun asti ilman miehistömenetyksiä. Neljään virheeseen joutuivat toki Rannikko, Nenonen, Ballard ja Taylor, mutta ratkaisevat iskut nähtiin mustapaitojen leirissä. Iso Thomas Gipson lähti suihkuun kahdella hyökkääjän virheellään 1:57 jäljellä ja Gonzalvez 21 sekuntia ennen loppua. Kummallekin olisi käyttöä ollut loppuhetkillä.

 

Otteluisäntä Astrum Auto palkitsi Vilppaasta Jack Gibbsin (24/1/4 syöttöä), mutta hyvää työtä tekivät myös kahdeksan hyökkäyslevyriä hakenut Antonio Ballard (16/9), 31:44 minuuttia pelannut Teemu Rannikko (18/3/7 syöttöä) sekä neljä kolmosta upottanut Mikko Koivisto (14/4/4 syöttöä). Kotijoukkueen suurimmat minuutit (32:51) ja parhaat plustehot tehnyt (+12) Juho Nenonen (9/5) ansaitsee erityiskiitokset pitkäkestoisesta pystypainista väkivahvan Gipsonin kanssa. Muut: Jamie Skeen 9/7, Brandon Taylor 2/4, Henri Kantonen 0/2.

- Täytyy otta krediittiä myös meidän joukkueelle. Kouvot pelaa ja taistelee hienosti, mutta samalla tavalla me taistelemme ja laitamme kaiken kentälle mitä laitettavissa on. Eniten päänvaivaa minulle aiheuttaa Gipsonin post-peli, pohti Iisalo.  

Hienon ottelun pelanneesta Kouvoista raati palkitsi istuvan kansanedustajan Ville Kauniston (19/1). Ville missasi koko pelissä vain kaksi heittoa, mutta Kouvojen epäonneksi se jälkimmäinen oli ratkaiseva. David Gonzalvezin (24/2/5 syöttöä) suoritusvarmuutta on pakko ihailla. Mies takoo illasta toiseen pinnoja kovilla prosenteilla. Ison pään tehoduo kasasi 14 pinnaa mieheen. Thomas Gipson osui puolet heitoistaan, menetti pallon kuudesti ja lensi suihkuun kahdella hyökkääjänvirheellään. Yhden EU:n tuomaristo antoi anteeksi. Brian Asbury haki kahdeksan levypalloa. Selväksi on myös tullut, että Jeremy Morgania (11/6) ei saa jättää vapaaksi kaarelle. Suurimmat minuutit urakoi Tuomas Hirvonen (5/4/5 syöttöä).

- Tämä tappio satutti vähän enemmän kuin ensimmäinen. Ikävä kyllä joutuu taas onnittelemaan Joonasta. Mielummin olisin kuullut Joonaksen onnittelut mulle, harmitteli Jyri Lehtonen.

Meneillään on aivan loistava välieräsarja ja jatkoa siihen saadaan onneksi jo keskiviikkona. Tuolloin joukkueet iskevät yhteen Kouvolan Lumon Areenalla kello 18:30. Kannattaa kysellä, onko fanibussissa vielä tilaa...      

 

OSTA LIPUT PERJANTAIN MATSIIN

 

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit