Uutiset & Artikkelit

01.05.2019 18:10
Vilpasvikings.fi

Vilpas-Kouvot D-Day-1: Välierien gladiaattorit

Antonio Ballard on ollut Vilppaan paras niin pisteissä kuin levypalloissakin ja miehellä on luvassa iso rooli myös välierissä. Kuva Ville Vuorinen.

 

Huomenna on Salohallissa GAMEDAY! Eikä mikään tavallinen pelipäivä, vaan Korisliigan välierä 1, jossa Vilpas kohtaa rakkaan vihollisen Kouvolan Kouvot. Lähtökohdat ottelusarjaan ovat herkulliset. Kotietu on runkosarjan voittaja Vilppaalla ja kevään aikana peliään parantanut Kouvot pyrkii kaikin tavoin nappaamaan sen itselleen. 

Pureudutaan seuraavaksi välierien päätähtiin eli minkälaisin miehistöin joukkueet kipinöivään ottelusarjaan lähtevät. Sitä kannattaa tulla seuraamaan paikan päälle Salohalliin torstaina kello 18:30. Kannattaa myös varata pikaisesti paikka fanibussiin lauantaille, jolloin pelataan Kouvolan jäähallissa kello 18:30.

 

Jos katsotaan joukkueiden välisiä viimeisiä kohtaamisia, Vilpas on ollut selvästi niskan päällä. Viimeiset seitsemän kamppailua ovat kääntyneet Vilppaan eduksi. Viime kaudella Kouvot voitti avauspelin Kouvolassa, mutta sen jälkeen Vilpas on näyttänyt kymeenlaaksolaisille kaapin paikan. Maaliskuun alun Mansikka-ahon vierailun jälkeen (99-103) Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen totesi, että Kouvot on ollut vähemmän aikaa yhdessä ja Kouvojen taktinen kehityspotentiaali on suurempi kuin Vilppaalla. Eikä Lehtonen turhia puhellut, sillä puolivälierissä Tampereen Pyrintö jäi oppipojan asemaan puhtaassa 0-3 sweepissä. Kehitystä on taatusti tapahtunut. 

Runkosarjan viimeiseen kohtaamiseen ei kannanta ajatuksia uhrata, sillä kummallakaan joukkueella ei ollut enää pelissä panosta ja Vilppaalta lepovuoron saivat Rannikko, Koivisto ja Taylor. Kouvoilta puuttui rosterista Ville Kaunisto ja David Gonzalvez.  

- Ensimmäinen kierros oli lämmittelyä meidän osalta. Torstaista lähtien täytyy olla valmis täysin eritasoisiin haasteisiin. Kouvot pelasi vakuuttavan ensimmäisen kierroksen ja aiheuttaa meillekin monenlaisia haasteita fyysisyydellään, toteaa Joonas Iisalo. 

Sitten asiaan eli minkälaisin miehistöin joukkueet lähtevät hakemaan Korisliigan finaalipaikkaa. Ensiksi täytyy todeta, että liha tulee lätisemään parketilla ja ottelusarjasta on tulossa varsin fyysinen. Molemmilla joukkueilla on kolmen ison miehen rotaatio eikä sisäpelissä tulla armoa pyytämään eikä sitä myöskään anneta. Vilppaan sisätrio Jamie Skeen (13.2/5.5) - Brandon Taylor (14.3/6.2) - Juho Nenonen (9.4/4.2) ottaa osumaa Kouvolan kolmikosta Thomas Gipson (14.9/7.1) - Brian Asbury (19.1/6.6) - Ville Kaunisto (10.2/8.2). Mustelmia tulee, se on varmaa. Todennäköisesti kummastakin triosta kaksi nähdään aloitusviisikossa, yksi aloittanee vaihdosta.

Aloitusviisikot täydentänee Vilppaalta Teemu Rannikko (10.5/2.4/6.1 syöttöä) - Jack Gibbs (16.5/2.3) - Antonio Ballard (16.8/7.2) ja Kouvoilta Tuomas Hirvonen (8.4/2.4/4.1 syöttöä) - Jeremy Morgan (11.9/4.2) - David Gonzalvez (14.8/2.2). Ellei valmentajakaksikko Iisalo-Lehtonen ole juoninut jotain uutta?

Vilppaan vahvuus ottelusarjassa tulee olemaan leveämpi materiaali. Kun vaihdosta tulee Mikko Koivistoa (8.7/2.0), Henri Kantosta (4.2/3.2), Aatu Kivimäkeä (7.7/1.7) ja Riku Lainetta (3.8/2.2), Kouvojen penkki on pieniminuuttisempi: Arttu Saarijärvi (2.7/1.5), Vili Nyman (2.6/2.3), Severi Kaukiainen (5.5/1.3) ja Teemu Knihtinen (4.5/3.2).

 

Korinalla on luvassa jälleen todella fyysistä vääntöä. Juho Nenonen ja Thomas Gibson väänsivät jo 3 vuotta sitten joukkueiden edellisessä playoffs -sarjassa. Kuva www.kouvot.fi

 

Toinen selkeä ero löytyy heittoprosenteista ja varsinkin kolmen pisteen kaarella Vilpas on ollut huikean hyvä. Yli 40% heittäjiä löytyy koko joukkueellinen eli Taylor (42.9%), Koivisto (42.5%), Ballard (40.9%) sekä Gibbs (40.0%) ja siihen pintaan yltävät myös Rannikko (39.9%), Kivimäki (39.9%), Skeen (39.7), Nenonen (37.0%) ja Laine (36.5%). On siinä Jyri Lehtosella pohtimista, kenestä voidaan pakkipäässä auttaa? 

Kouvoista ei löydy yhtään 40% tarkkuudella heittävää miestä, tilastokärkenä on Gonzalvez (39.6%). Kouvot pelaa palloa Vilpasta enemmän sisälle, mutta prosentit nousevat tälläkin osastolla Vilppaan eduksi. Kouvojen tarkin kakkosissa on ollut Gipson (57.9%), Vilppaalta löytyy yli 60% tarkkuudella pelaavia miehiä neljä: Kivimäki, Kantonen, Ballard ja Skeen. Vapaaheittoviivalla joukkueet ovat olleet melko tasaisia. Vilpas on upottanut häiritsemättömät heittonsa 77.4%, Kouvot 76.2%.

Tosiasiassa välierissä edellämainitut numerot eivät paljoa paina, vaan ne menevät sarjaan valhe, emävalhe, tilasto. Kun pallo  nousee ilmaan torstaina kello 18:30, voitonhalu ratkaisee ja se on taatusti molemmilla yhtä kova. Finaalipaikka ja pantteripatsaan kotiutus kiinnostaa kumpaakin.

 

OSTA LIPUT MATSIIN

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit