Uutiset & Artikkelit

05.05.2019 16:46
Vilpasvikings.fi

Kouvot tasoitti sarjan Gonzalvezin johdolla

David Gonzalvez nousi Kouvojen sankariksi pussittamalla 15 pistettä viimeisen 11min aikana. Kuva Ville Vuorinen

 

Korisliigan välierät jatkuivat lauantaina Kymeenlaaksossa. Kotkassa Karhubasket otti toisen voittonsa KTP:stä 90-101 aloitusviiskon urakoitua pohjalaisten pisteistä ennätykselliset 99. Kymijokea ylöspäin Kouvolassa kotijoukkue Kouvot tasoitti puntit Vilppaan kanssa tehokkaan päätösjaksonsa ansiosta. Vilppaan heittokädet jäätyivät totaalisesti ja Kouvot nöyryytti vieraita voittaen viimeisen kympin 20-7 ja koko ottelun 85-77 (42-45). Vilpas pelasi ilman Jack Gibbsiä ja toisen välierän sankariksi nousi 25 pistettä pussittanut David Gonzalvez. Yleisöä välierä 2 keräsi Kouvolan jäähalliin 2011 ja suuri kiitos Vilppaan äänekkäälle fanikatsomolle.

Vilppaan hyökkäys ei avarassa Kouvolan jäähallissa lähtenyt lentoon. Pallonliike oli huonoa ja menetyksiä (6) sattui luvattoman paljon. Kouvot vei avausjakson Brian Asburyn (7) johdolla 24-19. Toinen jakso antoi merkkejä paremmasta ja etenkin Juho Nenonen jatkoi Kouvojen puolustuksen rankaisua kaaren takaa. Vierasjohto kasvoi suurimmillaan kahdeksaan pisteeseen (37-45) ja kolmoskisassa Vilpas oli niskan päällä 5/14 - 8/15.

Kolmas jakso alkoi puolestaan kotijoukkueen tahdissa. Jeremy Morgan säkitti alkuun kaksi kolmosta ja nosti Kouvot piikkipaikalle 52-51. Sitten ryhdistäytyi Vilpas ja se kirmasi puolestaan yhdeksän pisteen karkumatkalle 61-70. Kolmen kympin jälkeen isolla jumbotaululla loisti Vilppaan 65-70 johto ja Nenosella oli koossa jo 19 pistettä.

Sitten surulliselle päätösjaksolle, jonka Vilpas haluaa unohtaa nopeasti. Rannikko ja Nenonen nappasivat heti alkuun neljännet virheensä ja David Gonzalves otti joukkueensa reppuselkään. Laituri nosti kahdella peräkkäisellä kakkosella Kouvot 73-72 johtoon. Kolme minuuttia ennen loppua Teemu Rannikko ajoi pohjaan saakka ja tasoitti pelin 77-77. Sitten tuli Vilppaalle täydellinen stoppi. Morgan upotti kolmosen 80-77, Mikko Koiviston kolmonen ohi, Antonio Ballardin kakkonen ohi ja Thomas Gipson korin alta 82-77. Vilppaan aikalisä ei tuottanut tulosta, sillä Henri Kantosen kolmonen pomppi renkaasta ulos ja Gonzalvez valmisteli kotivoittoa kakkosellaan 84-77. Rannikon kolkkiyritys puoli minuuttia ennen loppua rautaan ja Gonzalvez sinötöi vapariviivalta tasoitusvoiton 85-77.

- David Gonzelvez tappoi meidät, kiteytti Vilppaan paras pelaaja Juho Nenonen jäähallin vaiettua. Isoilla minuuteilla painava laituri upotti Salohallissa 18 pistettä ja pisti uudessa kotihallissaan vieläkin paremmaksi (25). Päätösjaksolla palloa pelattiin pääasiassa Gonzalvezin käsiin ja se ei ollut Jyri Lehtoselta huono taktiikka. Toisen kauden kouvolalainen teki viimeisellä kympillä 11 pistettä eikä miestä turhaan palkittu pelin jälkeen.

 

Juho Nenonen oli Vilppaan paras pistemies 19 pisteellä. Samalla Juho ylitti Korisliigassa 4000p rajapyykin. Kuva Markus Moisio.

 

Salossa Vilpas vei penkkipisteet 34-2, mutta nyt osat kääntyivät ja Kouvot vei penkkiavut 16-9. Päävalmentaja Joonas Iisalo totesi onnekkaan Salohallin avausvoiton jälkeen, että Vilpas ei tule toista kertaa heittämään yhtä huonosti. Nyt heitti. Kun kakkoset osutaan 40.6% ja liigan paras kolmosjoukkue osuu kaarelta 29.7%, siinä saa puolustaa pirun hyvin voittaakseen. Vilpas menetti pallon pelissä 15 kertaa ja Kouvot heitti niistä 16 pistettä. Kun siihen lisätään päätösjakson vaivaiset seitsemän pinnaa, suurta ihmettelyä paremmasta ei tarvita. Vilppaan tilastoharvinaisuudet olivat: 2:57 Ballard 2 pistettä vapaaheitoista, 4:57 Skeen 2 pistettä korin alta, 6:17 Ballard yksi onnistunut vapaaheitto, 6:52 Rannikko 2 pistettä ajolla.

 

Valmennuskaksikolla Iisalo-Anttila on yksi välipäivä aikaa miettiä, miten heittopeli saadaan normitasolle maanantain kotipeliin (kello 18:30). Surkealla Kouvolan päätöskympillä Vilpas ei osunut kertaakaan kolmosissaan ja yrityksiä oli 11. Koivisto ja Rannikko pommittivat neljästi ohi, Nenonen, Taylor ja Kantonen kerran. Täytyy toki muistaa, että myös Kouvojen puolustuksella on oma osansa asiassa. Kouvot pelaa huomattavasti aggressiivisemmin kuin puolivälierien BC Nokia ja kieltämättä kovakätistä Jack Gibbsiä olisi Kouvolassa kaivattu. Isot propsit kuitenkin Kouvoille masentavan avauspelin nopeasta toipumisesta.

- Kovin moni joukkue ei olisi kestänyt sitä, mitä Salohallin avausottelun lopussa meille tapahtui. Gonzalvez yritti ottaa sitä omaan piikkiinsä, mutta muut pelaajat sanoivat, että olemme tässä kaikki yhdessä. Aika moni olisi laittanut sen tappion jälkeen ravitermein makuulle, mutta se tappio vahvisti meitä, huomautti Jyri Lehtonen lehdistössä.

David Gonzalvez (25/3/5 syöttöä) oli ratkaisija numero yksi ja oma osuus voittoon oli myös koko viisikolla Thomas Gipson (15/5), Jeremy Morgan (15/5), Tuomas Hirvonen (9/1) ja Ville Kaunisto (5/10). Muut: Brian Asbury 10/6, Severi Kaukiainen 3/1, Teemu Knihtinen 3/2.

 

Teemu Rannikko johti jälleen Vilppaan peliä hienoilla otteilla, kapteeni viimeisteli 11 pistettä, jakoi 10 syöttöä ja napsi 4 levypalloa. Rannikko oli myös joukkueen paras +- tilastossa lukemalla +4. Kuva Ville Vuorinen.

 

Vilppaasta Juho Nenonen taisteli puolustuspäässä esimerkillisesti ison Gipsonin kanssa ja oli hyökkäyspäässä tehokkain (19/4). Antonio Ballard teki tupla-tuplan (17/11) ja palkittiin parhaana. Myös Jamie Skeen (13/6) ja kentän toinen tupla-tuplamies Teemu Rannikko (11/4/10 syöttöä) ylsivät kaksinumeroisille lukemille. Muut: Mikko Koivisto 8/3, Brandon Taylor 4/3, Aatu Kivimäki 3/2, Henri Kantonen 2/3.

- Haastava tilanne tulla tänne ilman toista pallonkäsittelijäämme. Se lisäsi Teemun taakkaa, mikä ehkä toisella puoliajalla vähän näkyikin. Luotetaan siihen, että Gibbs pelaa maanantaina kolmannessa välierässä, totesi Joonas Iisalo.

Pelit jatkuvat siis heti maanantaina Salohallissa kello 18:30. Karhubasket jahtaa jo kolmatta voittoaan Kotkasta samaan aikaan Kauhajoella.

 

OSTA LIPUT MATSIIN

 

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit