Uutiset & Artikkelit

09.05.2019 21:39
Vilpasvikings.fi

Kouvot tasoitti ottelusarjan Lumon Areenalla

Kuva Sinikka Makkonen

 

Ensiksi onnittelut Kauhajoelle. Karhubasket otti neljännen voittonsa KTP:stä (68-79) ja eteni korisliigan finaaliin puhtaasti ilman tappiota. Seagulls kaatui puolivälierissä 3-0 ja nyt KTP 4-0. Seuraavaksi onnittelut Kouvolaan. Jyri Lehtonen on saanut runkosarjassa yskineen kouvokoneen hienoon lentoon ja siitä oiva osoitus nähtiin Kouvolan Lumon Areenalla keskiviikkona. Kouvot ei antanut Vilppaalle saumaa äitienpäivän viettoon kotona viemällä neljännen välieräottelun selkein numeroin 88-71. 

Varmaa on, että perjantaina jatketaan Salossa ja sunnuntaina Kouvolassa. Neljäs ottelu ratkesi lopullisesti kolmannella jaksolla, jonka Kouvot voitti 28-14. Vilppaan iltaa synkensi Teemu Rannikon loukkaantuminen toisen jakson puolivälissä. Toivotaan, että Rannikko on mukana Salohallin game vitosessa.

 

Vilpas sai peliin mukaan kaksi kotiottelua ratkoneen Jack Gibbbsin, mutta täydessä iskussa Mr. Gibbs ei ollut. Kahdeksan pistettä, liike puolustuksessa ja kolmosten osumatarkkuus (0/6) olivat hieman toista, mihin on totuttu. Kouvot aloitti pelin Thomas Gipsonin mylviessä korin alla ja se pelasi Lehtosen opein palloa poikkeuksetta korin läheisyyteen. Myös puolustus maistui kotijoukkueelle eikä Vilpas saanut lainkaan vapaita heittoja. Avauskymppi Kouvoille 24-16 ja levypallot tasan 8-8.

Toinen jakso mentiin edelleen Kouvojen hallinnassa, mutta ero ei kasvanut seitsemää pistettä suuremmaksi. Mikko Koiviston kaukaa lähteneellä yhden käden kolmosella Vilpas kavensi taukojohdon viiteen pinnaan 42-37. Levypalloissa Vilpas oli parempi 16-20, mutta pisteet maalatulta alueelta menivät Kouvoille 22-12. 

Jakson ihmeellisin hetki koettiin Kouvojen päädyssä. Teemu Knihtinen pysäytti kaima Rannikon päätyrajalla ja Vilppaan "taikuri" putosi otsa veressä parketille. Rannikko talutettiin pukukoppiin pää veressä, tuomaristo palkitsi Rannikon askeleleilla ja Joonas Iisalon teknisellä virheellä. 

 

Teemu Rannikko koki kovia toisella neljänneksellä. Toivotaan että mies saadaan parsittua kasaan perjantaille. Kuva Sinikka Makkonen.

 

Ottelun ratkaisu tapahtui sitten kolmosjaksolla. Rannikko teki tikit otsalla paluun parketille, mutta mies ohjattiin uudestaan paikattavaksi haavan auettua ja se oli taikurin osalta siinä. Jeremy Morganin kahdella kovalla kolmosella Kouvot kasvatti eron 11 pisteeseen 62-51 ja kun isännät saivat niistä hurjan buustin päälle, show päättyi Severi Kaukiaisen viime sekunnin kolmoseen. Sillä  kotijoukkue poistui viimeiselle numeroista 70-51. 

Vilpas ei tehnyt viimeiseen neljään minuuttiin pinnaakaan, joten 19 pisteen tappioasemaan ei jäänyt paljoa seliteltävää. Tai oikeastaan jäi, sillä ottelusarjaan kuuluvat kaukoheitto-ongelmat konkretisoituivat juuri kolmannella neljänneksellä. Vilpas tykitti sillä kolmosensa 0/14, Kouvot 5/7. On siinä eroa!

Päätösjakson hyvä puoli oli, että Vilpas sai lepuutettua avausmiehiään ja Riku Laine (6/2), Henri Kantonen (6/5) sekä Aatu Kivimäki (0/3) saivat hyviä minuutteja. 

- En menisi pelkästään ohiheittojen taakse. Meidän pitää yksinkertaisesti pelata paremmin molemmissa päissä kenttää. Teimme ihan törkeästi sellaisia virheitä, missä puolustimme tai luimme tilanteen huonosti, harmitteli Henri Kantonen. 

Toinen positiivinen asia keskiviikon illassa oli aktiivisuus hyökkäyslevypalloissa. Niitä Vilpas kävi raapimassa peräti 19 kappaletta.

Kouvot sinetöi David Gonzalvezin kolmosella loppunumerot Kymeenlaaksoon 88-71 ja voitot ennen perjantain kohtaamista tasoittuivat numeroihin 2-2.

 

Vilppaan parhaana palkittiin Antonio Ballard (18/3) ja toisena kaksinumeroisille pisteille ylsi viisi hyökkäyslevyriä rohmunnut Jamie Skeen (12/9). Nilkkaansa aristellut Jack Gibbs teki tilastot 8/3 ja vaisusti esiintynyt Brandon Taylor 5/1. Kouvot oli tehnyt hyvin puolustuspään kotiläksynsä, sillä Mikko Koivistolle (3/2) ei tilaa annettu. Teemu Rannikon (6/3) ilta jäi verenmakuiseksi. Juho Nenonen (7/8) jatkoi painikisaa Thomas Gipsonin kanssa ja miesten kaksinkamppailu onkin ollut ottelusarjan mielenkiintoisinta seurattavaa.

- Kouvot pelaa tosi hyvin. Meidän kannaltamme onneksi playoffeissa ei ole väliä, paljonko häviät yksittäisen ottelun. Vain otteluvoitot lasketaan, huomautti Joonas Iisalo.

 

Kouvot oli jälleen erinomainen ja joukkue pelaa suurella itseluottamuksella. Se pelaa palloa säännöllisesti korin läheisyyteen Thomas Gipsonille (19/7) tai Brian Asburylle (11/2) ja jakaa isojen miesten joutuessa ahtaalle palloa ulos kaarelle, josta Ville Kaunisto (10/3) ja etenkin Jeremy Morgan (14/9) nauttivat. Vilppaan ykköskaataja oli silti David Gonzalvez (21/6/10 syöttöä), joka pelaa aivan huikeaa välieräsarjaa. Gonzalvez on vääntänyt neljässä ottelussa pisteet 18, 25, 24 ja 21 ja se on paljon, kun ottaa huomioon runkosarjan keskiarvon 14.4 pinnaa peliä kohti. Vaikka miehen vastuu ja minuuttimäärät ovat nousseet runkosarjasta lähes kymmenellä minuutilla, väsymyksestä ei näy jälkeäkään. 

- Kahdesta eniten pelaavasta Morgan on nuori ja kevytrakenteinen ja Gonzalvez treenimaanikko. Hän käy aamukuudelta harjoittelemassa ja vetää vegaaniruokaa, totesi Lehtonen.

 

Täytyy kuitenkin muistaa, että mitään ei tappiolla menetetty. Sarja on tasan 2-2 ja kotietu edelleen Vilppaalla. Seuraava mahdollisuus pistää sarja katkolle tulee heti perjantaina eli panokset ovat kohdillaan. Välierä 5, Vilpas-Kouvot Salohallissa kello 18:30. Otteluisäntänä Hanhivaaran liikuntakeskus. Nyt tarvitaan ääntä halliin.

 

Kouvot saapuu Saloon samalla kokoonpanolla kuin aiemmissa peleissä: 4 Hirvonen, 8 Saarijärvi, 10 Nyman, 11 Kaukiainen, 12 Gonzalvez, 13 Kaunisto, 20 Morgan, 21 Knihtinen, 42 Gipson, 44 Asbury.

Vilppaan pelaava kokoonpano ratkeaa vasta perjantain aamutreenien jälkeen. Kysymysmerkkejä on ilmassa useita. Mikä on Jack Gibbsin nilkan tilanne? Entä Teemu Rannikon tikattu pää? Brandon Taylor putosi Kouvolan avauspelissä ikävästi selälleen parkettiin ja vaivaa on ollut. Nouseeko Reggie Dillard perjantaina kehään? Tämä on pakko tulla katsomaan!

 

OSTA LIPUT PERJANTAIN 5.VÄLIERÄÄN

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit