Uutiset & Artikkelit

11.05.2019 13:48
#korisliiga #vilpas #redandwhite, #pantterijahti, #WeGotThis
Vilpasvikings.fi

Dillard sytytti ja Rannikko lannisti Kouvot Salohallissa

Vihdoinkin. Neljä ottelua se kesti ennenkuin se kuuluisa ketsuppipullo aukesi. Päävalmentaja Joonas Iisalo oli pistänyt välierä vitosen käsikirjoituksen kokonaan uusiksi ja se toimi mainiosti. Ensimmäisellä puoliajalla kentällä nähtiin kauden parasta Vilpasta ja toisen puolikkaan tasaantumisesta huolimatta Vilpas pisti ottelusarjan katkolle 89-73 voitolla. Se johti pitkällä tauolla jo 27 pisteellä ja uuden kässärin päätähtinä tuikkivat aloitusviisikkoon nostettu Reggie Dillard sekä kaiken kokenut kippari Teemu Rannikko. Vilppaalla on mahdollisuus kaapata finaalipaikka äitienpäivänä Kouvolasta. Jos Kouvot osoittautuu siellä paremmaksi, ratkaiseva game7 taistellaan tiistaina Salohallissa.

Lähtökohta viidenteen välierään oli odottava. Vilppaalla oli alla kaksi niukkaa viime sekuntien kotivoittoa Salohallista ja yksi tasainen ja yksi selvä vierastappio Kouvolan jäähallista. Runkosarjan lennokkuus oli kadoksissa ja jotain uutta oli keksittävä. Keskiviikon Kymeenlaakson vierailun jälkeen päävalmentaja Joonas Iisalo teki ensimmäisen muutoksen pelaavaan kokoonpanoon. Vaisusti välierissä esiintynyt Brandon Taylor sai tehdä tilaa laituri Reggie Dillardille ja joukkueen ilmettä rustattiin liikkuvammaksi ja ärhäkämmäksi.
- Tiesin jo keskiviikon pelin jälkeen, että pelaan tänään Salossa, energinen Dillard paljasti. Vilppaalta aloitukseen juoksivat Rannikko, Gibbs, Dillard, Ballard ja Nenonen. Kouvot joutui otteluun ilman luottotakamiestään Tuomas Hirvosta, joka putosi kokoonpanosta juuri ennen lämmittelyä ja hänen paikkansa otti Severi Kaukiainen.

Vilppaan uusi ilme näkyi heti ensimmäisestä puolustuksesta. 193-senttinen Reggie Dillard otti Kouvojen tehomiehen David Gonzalvezin tiukkaan syleilyyn ja se sytytti koko joukkueen hurjaan lentoon. Aggressiivisuus puolustuspäässä poiki hyvää myös hyökkäyskorilla ja Vilpas johti hetkessä 7-0. Thomas Gipsonin paimentaja Juho Nenonen sai hyvää apua joukkuekavereiltaan ja koko viikinkimiehistön ilme oli täysin uudistunut. Penkki tuuletti, pelaajat hymyilivät ja meno maistui. Antonio Ballardin kymmenellä pinnalla Vilpas johti avauskympin jälkeen 23-17.
Toinen kymppi oli sitten Teemu Rannikon oma. Kouvolan kolhusta pää teipattuna pelannut Rannikko veti taikurinhatustaan sellaisen esityksen, että riitti siinä ihmettelemistä niin vastustajalla kuin yleisölläkin. Rannikko johdatti joukkonsa peräti 27 pisteen taukojohtoon ja kippari takoi 13 minuutissa taululle 19 pistettä missaten yhden kakkosen ja yhden kolmosen sekä jakoi ohessa kolme namupassia.
Niistä pääsi nauttimaan erityisesti Jamie Skeen (11/3). Ballard ehti latoa reilussa kymmenessä minuutissa 12 pinnaa ja Iisalo kierrätti miehistöään laajasti. Kymmenen pelaajaa oli käynyt kentällä jo toisen jakson kolmen minuutin kohdalla. Kouvot oli täysin purjeessa. Gonzalvez ei päässyt millään irti Dillardin ja Henri Kantosen tehovartioinnista ja sai aikaan yhden pelitilanneheiton 19 minuutissa. Paintissa massiivista Gipsonia tuplattiin jatkuvasti ja saldona neljä pinnaa, kolme menetystä ja kolme virhettä.
Vieraat pysyivät mukana vain Severi Kaukiaisen kolmosilla (3) ja Brian Asburyn (10/3) heitoilla lähempää. Vilppaan ylivoimasta kertoo hienon heittopelin (2p 68.2%, 3p 43.8%) ohella 15 koriinjohtavaa syöttöä ja vain yksi menetys. Kouvojen menetyksistä (11) Vilpas juoksi 17 pistettä, Kouvot ei tehnyt vastavuoroisesti pinnaakaan.

Kolmannella kympillä kotijohto kasvoi suurimmillaan 31 pisteseen (67-36) ja mukaan mahtui teknisiä virheitä Kouvojen penkille ja yleisön hienoa kannustusta. Murskajohdossa vire ei aina kanna loppuun saakka ja Kouvot pääsi mukaan jakson toisella puoliskolla ottaen eroa kiinni 16 pisteellä. Viimeiselle tauolle mentiin silti turvallisista numeroista 71-56.
- Suuressa johtoasemassa ei ole helppoa pelata ja tempo tipahtaa helposti, myönsi Iisalo.
Kovaa taistellut Juho Nenonen lensi heti päätösjakson alussa suihkuun ja korinalusvoimat katosivat lopullisesti Jamie Skeenin vääntäessä polvensa ajassa 35:27. Toivotaan, että mies nähdään Kouvolassa sunnuntaina. Lopussa Vilppaan isoin mies kentällä olikin takamies Henri Kantonen!
Mikä ottelusarjassa sitten muuttui?
- Tehtiin muutoksia kokoonpanoon ja olin aika varma, että se tulee avamaan meidän hyökkäyspeliä. Kouvot ei enää pystynyt sumputtamaan kolmospaikalta, kuten he tekivät aikaisemmin. Kouvot on todella hyvä puolenkentän joukkue ja meidän täytyy olla heitä vastaan enemmän tempojoukkue. Me ei voida antaa Thomas Gipsonin kävellä painttiin ja määrätä ottelusarjan tempo. Gonzalvez on ollut niin hyvä koko ajan ja tiedämme Reggien fyysiset ominaisuudet puolustuspäässä. Miksei sitä katsoisi? Tänään se toimi tosi hyvin, kiitteli päävalmentaja.
Toinen juttu oli taktisempi.
- Gameplan oli, että tarkoitus oli saada joku muu kuin Gonzalvez, Kaunisto tai Morgan kaatamaan meidät heittämällä. Jos ne muut sitten naulaa, sen kanssa pystyn elämään ja sitten vaan hävitään. Neljä peliä annettiin Kouvoille catch and shoot -heittoja ja sen kanssa ei voi elää, totesi Iisalo.
Tämäkin toimi kiitettävästi. Gonzalvez upotti vain yhden viidestä pelitilanneheitostaan, Kaunisto osui 2/6 ja Morgan 3/8. Iisalon suunnitelman pilasi ainoastaan Severi Kaukiainen (kolmoset 5/8) ja gameplan piti paremmin Teemu Knihtisen (heitot 2/10) kohdalla.

Maagisen pelin pelannut Teemu Rannikko (29/1/6 syöttöä) teki oman piste-ennätyksensä Vilppaan paidassa ja näytti iän olevan vain numero. Taikuri pussitti 17 heitostaan 11. Vieläkin tarkempaa työtä teki Antonio Ballard (23/10). Tupla-tuplan urakoinut duracell osui 10/12 ja säkitti kaikki kolme kolmostaan. Jamie Skeen tilastoi 11/5, Mikko Koivisto 11/1, Riku Laine 5/3, Henri Kantonen 5/5, Jack Gibbs 3/1/6 syöttöä, Reggie Dillard 2/0, Aatu Kivimäki 0/1 ja Juho Nenonen 0/5.
- Coach kertoi eilen, että tehtävänäni on hidastaa Gonzalvezia ja pitää irti pallosta mahdollisimman paljon. Voin nukkua yöni hyvin tänään, iloitsi 21:14 minuuttia pelannut Dillard.
Levypallot meni tällä kertaa Kouvoille 36-39, mutta syötöissä Vilpas oli parempi 23-18 ja menetyksissä 9-14. Jälkimmäisistä Vilpas rankaisi 24 pisteen edestä.

Kouvot joutui ensimmäisellä puoliajalla sellaiseen siltaan, että sieltä ei enää noustu. Otteluisäntä Hanhivaaran liikuntakeskus palkitsi parhaana hyvin heittäneen Severi Kaukiaisen (15/3). Yli kymmenen pisteen ylsivät väkivahva Thomas Gipson (16/6), Brian Asbury (13/7) ja Jeremy Morgan (10/5).
- Vilpas oli hienosti valmisteltu joukkue. Se kävi heti kiinni aggressiivisesti ja kun se laittoi painetta, syöttäminen ei ollutkaan enää niiin helppoa. Pallolliset pelaajat yrittivät voittaa kaksinkamppailunsa ja vapaat pelaajat jäivät löytämättä. Vilpas oli taas se joukkue, miltä he ovat näyttäneet koko runkosarjan ajan. Ei voi kuin onnitella, me oltiin ottavana osapuolena, tuumi toiseen puoliaikaan tyytyväinen Jyri Lehtonen.

Ottelusarja jatkuu Kouvolan Lumon Areenalla äitienpäivänä kello 17:00 ja käsikirjoitus on selvä. Voitolla Vilpas aloittaa finaalit Karhubasketia vastaan Salohallissa perjantaina 17.5. Tappiolla välierät jatkuvat vielä kerran Salohallissa tiistaina kello 18:30. Vilppaan fanibussi lähtee taas matkaan, joten äitienpäivää voi viettää myös Kouvolassa!

 

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit