Uutiset & Artikkelit

24.01.2019 23:39
Vilpasvikings.fi

Vilppaalla prosentit kohdallaan

Vilppaan peli kulkee tällä hetkellä hienosti ja pelaajat nauttivat pelaamisesta. Kuva Anne Nenonen

 

Salon Vilpas jatkaa vakuuttavaa menoaan Korisliigan kärkipaikalla. Kauden 21. voitto irtosi keskiviikkona, kun Lapuan Kobrat sai tuta sarjajohtajan voiman ja ennenkaikkea tarkkuuden. Vilpas pussitti kakkosensa 83.9%, kolmoset 46.9% ja vaparit 85.7% ja ne ovat kovaa valuuttaa missä sarjassa tahansa. Salohallin 1347 katsojaa sai ihastella kotijoukkueen tasapainoista esitystä loppunumeroin 103-76 (51-31).

 

Keskiviikon heittoprosentit ovat harvinaista herkkua ja paikallislehti Salon Seudun Sanomat oli kaivanut esiin historiasta faktaa. Vastaavaan kakkosten tarkkuuteen ei Korisliigassa ole pystytty peräti 27 vuoteen. Tuolloin ToPo säkitti lähiheittonsa hieman yli 84 prosenttisesti FoKoPoa vastaan. Vaikka Kobrat putosi kyydistä jo varhaisessa vaiheessa, Vilpas helli kotiyleisöään maukkailla herkkupaloilla. 

Kotijoukkueen parhaana palkittu Antonio Ballard (17/8) heitti kaikki heittonsa sisään, saman teki iso mies Jamie Skeen (10/2) ja kolmas korin läheisyydessä viihtyvä Brandon Taylor (22/6) missasi yhden heiton 11 yrityksestä. Ei voi paljoa valittaa. 

 

Vilppaan vahvarakenteinen laituri Ballard teki sataprosentti työtä eilen viimeistellessä 17 pistettä. Kuva Anne Nenonen.

 

- On kyllä hetken aikaa, kun olen nähnyt tällaisen lukeman. Vilpas oli tänään erinomainen eikä voi kuin ihailla, miten äijät pelaavat, tunnusti Kobrien ykkösluotsiksi kesken kauden nostettu Ville Turja.

Hän myönsi, että keinot Vilpasta vastaan olivat vähissä. Puoliaikajohdon kotijoukkue venytti suht helposti 20 pisteeseen (51-31) kauden kovimmalla heittotarkkuudella. 14 kahden pisteen yrityksestä upposi 12 ja kolmoskaarella tarkkuus kohosi 53.3 prosenttiin. Sytyttäjänä toimi tällä kertaa Riku Laine (12/3), jonka neljä ensimmäistä kolmosta osuivat kohteeseen. Kun levypallot jäivät Vilppaalle 20-6 ja Kobrat suti kaikki 11 kolmosyritystään ohi, 20 pisteen puoliaikajohtoa ei voi pitää yllätyksenä.

- Vilpas aloitti niin hyvin, että jätkien päät putosivat vähän alaspäin. Vilpas tietysti haistoi veren ja veti kahta lujempaa. Tänään oltiin helisemässä ja Riku Laineen kolmoset menee kyllä meikäläisen piikkiin. Tyytyväinen olen siihen, että saatiin hyvä neljäs jakso perjantain KTP-peliä varten, arvioi Turja.  

 

Riku Laine huudatti kotiyleisöä ekalla jaksolla heittämällä 4 kolmosta pussiin peräkkäin reilu 3min aikana. Kuva Ville Vuorinen.

Toisella puoliajalla Kobrat siirtyi vaihtavaan puolustukseen, mutta ottelun kulkuun sillä ei ollut merkitystä. Ero kasvoi tasaisesti ja viimeiselle tauolle mentiin numeroista 83-54. Päätösjaksolle jäikin kaksi jännityksen aihetta. Milloin 100 pisteen raja menee rikki ja pääsevätkö kaikki viikingit pisteille. Sadan pinnan rajan rikkoi Taylor 1:25 ennen summeria ja Leevi Taimelan (3/0) upotettua vaparin ja lay-upin taululla loisti yksitoista kotijoukkueen pistemiestä.

- Ekalla neljänneksellä meille tuli kahdeksan menetystä ja siksi jäätiin vähän pienempiin lukemiin, mutta kolme jaksoa meidän puolustus oli aika hyvää. Saatiin Kobrien 1-1 pelaajat pelaamaan kahta tai kolmea puolustajaa vastaan ja se oli meidän gameplan, totesi Joonas Iisalo.

Kolmannen ottelunsa Vilppaan paidassa pelannut takamies Jack Gibbs alkaa päästä sinuksi uuden joukkueen kanssa. Kobria vastaan syntyi reilussa 20 minuutissa 15 pistettä ja iltaan mahtui myös kolme maukasta passia kavereille. Muut tehot: Teemu Rannikko 9/0/7 syöttöä, Mikko Koivisto 5/1, Juho Nenonen 5/4, Henri Kantonen 3/2 ja Aatu Kivimäki 2/2/5 syöttöä. Selkäänä Joensuussa kolhinut Miikka Luosmaa ei pukenut.

- 26 syöttöä tänään ja olemme menneet selkeäksi ykköseksi syöttöprosenteissa ja syöttöjen määrässä. Se kuvaa, että ollaan löydetty toimivia yksiköitä kentälle. Kelpo peli, huomenna palaudutaan ja lauantaina mennään Pyynikille, Iisalo päätti lehdistötilaisuuden.

 

Vilppaan korkeimman pistemäärän viimeisteli Brandon Taylor 22p. Penn Staten kasvatti heitti vain yhden pelitilanne heiton ohi ottelussa. Kuva Markus Moisio.

 

Kapealla rosterilla operoiva Kobrat oli vahvasti jenkkiensä varassa. Jaron Hopkins (22/4) nousi tehokkaimmaksi, takamies Khalil Small puolustettiin 12 pisteeseen ja virhevaikeuksiin joutunut Larry Anderson kasasi lopulta 19 täppää. Päätösjaksolla talviunesta herännyt Zane Waterman teki saldon 13/8. 

- Vilpas näytti olevansa liigan paras joukkue. He pelaavat älykkäästi ja oppivat asiat todella nopeasti. Kokenut joukkue käyttää missmatchit hyvin hyväkseen, myönsi Anderson.  

Vilppaan kausi jatkuu lauantaina Pyynikillä, jossa Pyrintö kohdataan poikkeuksellisesti kello 19:00. Liigassa eniten otteluita tahkonnut Vilpas pelaa ensi viikolla vain yhden ottelun, kun se matkustaa lauantaina Uuteenkaupunkiin. Korihait aiheutti keskiviikon suurimman yllätyksen hakemalla maukkaan 89-95 vierasvoiton Nokialta. Taistelu peräpäässä kiristyi siis entisestään, sillä Korihait nousi Ura Basketin kanssa tasapisteisiin ja Kobrat on yhden ottelun enemmän pelanneena yhden voiton edellä.

 

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit