Uutiset & Artikkelit

17.01.2019 23:09
Vilpasvikings.fi

Vilpas vei kahden jatkoajan huikean trillerin Joensuussa

Teemu Rannikko kirjautti jälleen Vilppaan seurahistoriaa jakelemalla 18 syöttöä Joensuussa. Kuva Ville Vuorinen.
Harvoin on päässyt todistamaan samanlaista kamppailua, joka nähtiin Joensuun LähiTapiola Areenalla keskiviikkona. Vilpas osoittautui kahden hyvän joukkueen armottomassa taistossa voittajaksi vasta kahden jatkoajan jälkeen 121-128 (50-53, 104-104, 115-115). Kovatasoisen ottelun päähuomion varastivat huimat 43 pistettä upottanut Vincent Simpson sekä 18 namupassia jaellut Teemu Rannikko.
Joensuun 50 minuutin jännitysnäytelmä ei päästänyt otteestaan oikein missään vaiheessa ja toissa vuoden finalistien tasaisuudesta kertovat eräpisteet 27-29, 23-24, 21-21, 33-30, 11-11 ja 6-13. Ylivoimaisessa sarjajohdossa itärajalle saapunut Vilpas siirtyi alkuverryttelyyn kymmenen miehen voimin ja kotijoukkue pääsi pitkäaikaispotilas Hollis-Jeffersonia lukuunottamatta täysilukuisena illan kamppailuun eli eväät hyvälle tapahtumalle olivat olemassa.
Ottelun alku oli Brandon Taylorin juhlaa ja nelospaikan mies tykitti 11 pinnaa avauskymppiin. Vilpas heitti tarkasti kakkosensa (77.8%) ja molemmat osuivat hyvin kaarelta (5/8 - 5/9). Toisella jaksolla nähtiin kaksi isoa runia. Ensimmäisen esitteli Kataja (13-0) siirtyen kahdeksan pisteen johtoon, toisen Vilpas (0-12) hetkeä myöhemmin ja sillä vieraat siirtyivät neljän pisteen keulalle ja sen myötä kolmen pisteen taukojohtoon 50-53. Taylorin saalis oli 15 pistettä, kotijoukoista Daniel Mullings osui 12 pinnan edestä ja Teemu Rannikko kokosi jo 11 syöttöä 20 minuuttiin.
Kolmannella kympillä Vilpas käväisi jo kymmenen pisteen johdossa (58-68), mutta sulkupelin torkahdellessa Kataja nousi viimeiselle tauolle kolmen pinnan päähän 71-74. Se raapi jaksolla kuusi hyökkäyslevypalloa ja pistekärjet olivat Taylor (22) ja Mullings (19). Päätöskympillä Kataja oli jo karkaamassa kotivoittoon. Se johti vajaat kolme minuuttia ennen loppua 95-87, mutta Vilpas ei antanut periksi ja jälleen kerran todistettiin kuinka nopeasti koriksessa tilanteet voivat muuttua. Ero Aatu Kivimäen kolmosella ensiksi viiteen ja Taylorin kakkosella kahteen. Kun Teemu Rannikko vielä pujotteli kotikorille, Vilpas oli 1:33 minuutissa noussut pinnan päähän 95-94 ja peli oli taas täysin fifty-fifty. 
Varsinainen peliaika huipentui viimeiselle minuutille. Kataja nykäisi vielä kerran ja hätäisimmät ehtivät jo tuulettaa voittoa, kun Adrian Diaz upotti ekan vaparinsa ja Mullings kasvatti kotijohdon hyökkäyslevyristä viiteen (101-96). Aikaa oli kellossa 50 sekuntia. Ilari Seppälällä oli mahdollisuus lisätä johto jo seitsemään (0:31), mutta vain toinen vapareista upposi ja kun Seppälä rikkoi toisessa päässä Teemu Rannikkoa, Taikuri säkitti eron neljään. Seuraavassa hyökkäyksessä Ballard rikkoi Mullingsia, joka osui vain toisella ja Katajan etumatka kasvoi viiteen. Aikaa kellossa 19 sekuntia. 
Vilpas pelasi pallon Kivimäelle kaaren taakse ja bang! 103-101 ja kellon jäi kahdeksan sekuntia. Rannikon nopea virhe ja Seppälä taas viivalle. Perinteisesti toinen heitoista sisään 104-101 ja pallo vielä kerran Vilppaalle. Viimeinen yritys jäi Ballardin käsiin ja miehen noustessa heittoon Seppälä rikkoi. Pitkän tuomarineuvoston jälkeen Ballard ohjattiin vapariviivalle ja pallo ojennettiin kolmesti laiturin käsiin. Eka sisään, toinen sisään ja kun myös kolmas osui samaan reikään, edessä jatkoaika. Kukapa olisi uskonut?
Antonio Ballard nosti Vilppaan jatkoajalle vain 0,6sec ennen loppua heittämällä 3 vapaaheittoa pussiin. Kuva Ville Vuorinen.
Ensimmäisellä jatkoajalla Katajan virhevaikeudet realisoituivat ja suihkun puolelle lähtivät Seppälä sekä Diaz ja tulikuumalla Simpsonilla oli taululla neljä täppää. Jatkoajan kuumimmat hetket nähtiin 35 sekuntia ennen loppua, jolloin Rannikolle näytettiin viidettä virhettä. Tulostaulu näytti neljää ja samaa mieltä oli koko Vilppaan ryhmä. Toinen pitkä tuomarikokous ja tuomio muuttui hovissa. Rannikko sai Vilppaan onneksi jatkaa ja sinetöi 29 sekuntia ennen summeria vapariviivalta jatkoajan viimeiset pinnat 115-115. Simpsonilla oli koossa jo 38 pistettä yhdeksällä kolmosella ja edessä uusi viisiminuuttinen.
Se oli sitten Vilppaan heiniä heti alusta lähtien. Skeen 115-117, Ballard 115-120 ja Skeen 115-122 ja siitä Kataja ei enää toipunut. Pitkä kotimatka lyheni ainakin Vilppaan miesten mielissä.
 
Kotiraati palkitsi vieraista huikealla 18 syötöllä uuden seuraennätyksen tehneen Teemu Rannikon (20/2). Passimäärä on myös Korisliigan kolmanneksi kovin noteeraus kautta aikojen. Kärjessä on yhä Petri Niiranen 23 syötöllä. 
Brandon Taylor (31/9) oli erinomainen, Jamie Skeen (25/10) samoin ja loppua kohden parantanut Antonio Ballard kokosi numerot 19/9. Muut: Mikko Koivisto 8/2, Jack Gibbs 7/2, Juho Nenonen 6/5.
Kataja kärsi toisen masentavan tappion viikon sisällä, sillä Pyrintö teki viimeksi uskomattoman nousun loppuhetkillä. Kataja jatkaa sarjassa kahdeksantena yhdeksällä voitolla ja yhdeksällä tappiolla. Pitkään sivussa olleen Hollis-Jeffersonin paluuta ennakoidaan sunnuntaille ja hänen paluun myötä varmaa on, että Katajan sijoitus lähtee nousuun. Susirajalla mielipiteitä vahvasti jakanut Vincent Simpson osoitti, miksi hänet on joukkueeseen palkattu. Kun on kuuma, on kuuma! Kolmoset 10/19 upottanut takamies saalisti muhkeat 43 pistettä ja välillä tuntui, että vain puolikenttä on rajana. Daniel Mullings oli toinen kova (27/11), mutta Salossa pelin ratkaisseen Topias Palmin (9/8) Vilpas sai mukavasti kuriin. Uusin mies Adrian Diaz (18/4) oli ok, mutta Matias Ojala jätettiin neljään pisteeseen ja Tommi Huolila keräsi pinnan enemmän.     
Vilppaan seuraava ottelu on edessä ensi viikon keskiviikkona kun Lapuan Kobrat saapuvat Salohalliin. Tervetuloa silloin kannustamaan Vilpas voittoon!

Osta liput matsiin

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit