Uutiset & Artikkelit

11.01.2019 10:18
Vilpasvikings.fi

Vilpas lähetti Kouvot kotimatkalle murskatappiolla

Jack Gibbs pelasi hyvän debyytin Salohallissa. Takamies viimeisteli 20min aikana 16 pistettä ja napsi 2 levypalloa. Kuva Anne Nenonen.

 

Kouvolan Kouvojen ensimmäinen vierailu Salohalliin tällä kaudella ei taatusti jäänyt kouvolalaisten mieliin positiiisena kokemuksena. Sarjajohtaja Vilpas esitteli ottelussa uuden amerikalaispelaajansa Jack Gibbsin, joka selvisi tulikokeesta ihan kuivin jaloin. Gibbs heitti liiga-avauksessaan 16 pistettä ja Vilpas näytti miksi se keikkuu Korisliigan piikkipaikalla. Sarjakuutosena oleva Kouvot kaatui komeasti 34 pisteellä 106-72 (55-38).

 

Voitto on Vilppaalle kauden toiseksi suurin, ainoastaan Korihait on joutunut poistumaan Salohallista rumemmin lukemin (110-71). Salolaiset jatkavat vankassa 14 pisteen sarjajohdossa ja Kouvojen kaato oli viides peräkkäinen vinsti valkopaidoille.

Keskiviikon kamppailu oli varsin kuumaverinen heti aloitusheitosta. Vilppaan päävalmentaja Joonas Iisalo kävi ylikierroksilla sekavasti puhaltaneelle tuomarikolmikolle ja otti ansaitusti teknisen virheen. Toinenkaan ei ollut kaukana. Juho Nenonen otti kaksi epäurheilijamaista virhettä ja marssi pukukoppiin kolmannen jakson alussa. Brandon Taylor kahnasi Brian Asburyn kanssa teknisen virheen arvoisesti ja Salohallin 1506 katsojalla riitti kipakkaa kommentoitavaa tuomareille.

Sinänsä erikoista, sillä ottelu oli taputeltu jo kolmannen jakson puolivälissä. Tuolloin Vilpas karkasi Jamie Skeenin kolmosella 21 pisteen johtoon 70-49 eikä Kouvot siitä ihmeemmin vastaan pyristellyt. Se oli varsin passiivinen ja haluton. 

- Oltiin tänään aika off, myönsi päävalmentaja Jyri Lehtonen, joka juhli alkuviikolla uransa 500. otteluaan päävalmentajana.

 

Erikoinen peli oli jaksojenkin suhteen. Avauskymppi Vilppaalle +2, toinen +15, kolmas +2, neljäs +15. Vilpas isännöi kolmen sekunnin alueella pistein 48-34, voitti pisteet hyökkäyslevypalloista 28-13 ja säkitti kakkosensa hurjalla 74 prosentin tarkkuudella. Kun se voitti levypallot ylivoimaisesti 46-29 ja upotti kolmosensa 13/35, ei 34 pisteen murskavoittoa voi pitää epänormaalina.

Otteluisäntä Salonjokilaakso palkitsi kotijoukoista hienon ottelun pelanneen Brandon Taylorin, joka teki 21 minuutissa tilastorivin 22/11 ja haki viisi irtopalloa hyökkäyskorilta. Samaan hyökkäyslevyrimäärään ylsi 17 minuutissa 15 pistettä runnonut Antonio Ballard, joka ei ainakaan ollut tuomareiden suosiossa.

- Brandon oli hyvä ja samalla haluan kehua Jamietä, joka on ollut todella hyvä viimeiset pelit, kiitteli Iisalo raamikasta sentteriään.

Ja hyvähän Jamie Skeen jälleen oli. Jalka tuntuu peli peliltä keveämmältä ja entistä seuraansa Skeen kuritti 22 minuutin peliajalla 21 pisteellä ja kolmella hyökkäyslevypallolla. Skeen onkin kohonnut Vilppaan toiseksi parhaaksi pistemieheksi (13.6) Ballardin jälkeen ja viimeiseen kuuteen peliin mahtuu yksi ohiveto (Seagulls 2p). Muuten pistesaldo näyttää riviä 28, 14, 17, 15, 21. Eli 25 minuutin miehelle aivan mukavat lukemat.

 

Illan odotetuin hetki koettiin avausjakson kuudennella minuutilla. Tuolloin Iisalo päästi Jack Gibbsin kentälle. Vanttera takamies aloitti virheellä ja loppujakso sujui vielä pisteittä. Toisen jakson seitsemännellä minuutilla Ohion mies pääsi irti uudestaan ja huudatti Salohallia kolmella onnistuneella vaparillaan. Niillä Vilpas karkasi 18 pisteen johtoon 52-34. Puoliajalla Vilpas johti 17 pisteellä 55-38 ja kolmoset upposivat Mikko Koiviston johdolla mukavasti 8/16.

 

Kolmas kymppi mentiin taas liki tasatahtiin ja ero repesi lopullisesti isoksi vasta päätöskympillä. Viiden minuutin kohdalla kotijohto oli 92-66 ja sadan pisteen rajan rikkoi Riku Laine 2,5 minuuttia ennen loppua. Vaikka Vilpas on jyrännyt ennennäkemättömällä ylivoimalla (19 voittoa/kolme tappiota) läpi alkukauden, tämä oli vasta toinen sadan pinnan peli kotikentällä. 

Eikä salolaisten sankarit jääneet jenkkinelikkoon. Vain 14 minuuttia kellottanut Teemu Rannikko (3/2) ehti jakamaan kahdeksan passia, Aatu Kivimäki (11/1/5 syöttöä) jatkoi letkeitä otteitaan ja Mikko Koivistoa (12/3) ei vaan kannata jättää vapaaksi kolmoskaarelle.

- Ensimmäinen peli tällä kokoonpanolla. Jack Gibbsistä jäi ihan hyvä kuva. Hän on yksi parhaimmista heittäjistä mitä olen nähnyt ja hänellä on todella korkean luokan koripalloälykkyys. Matka täyteen pelikuntoon seitsemän kuukauden pelaamattomuuden vuoksi on vielä pitkä, mutta meillä on hyvää aikaa ennen play-offseja, totesi Iisalo uudesta takamiehestään.

 

LP Viestin pelaajat Anna ja Veda palkitsivat Salonjokilaakson puolesta Vilppaan parhaana Brandon Taylorin. Kuva Anne Nenonen.

 

Kouvojen luotsi Jyri Lehtonen antoi tunnustuksen kotijoukkueelle.

- Onnittelut Salolle äärimmäisen tasapainoisesta esityksestä. Meidän puolustuslevypallopelaaminen oli heikkoa eikä pistetty kroppaa likoon. Toinen asia on, että Salolla onäärimmäisen hyvä joukkue, jossa kuka tahansa voi laittaa pallon pussiin. Jos otetaan vain tämä peli tarkasteluun, meillä on enemmän kehittymisen mahdollisuuksia, pohti Lehtonen.

Parhaana raati palkitsi Elbert Matthewsin (13/4), mutta oikeasti kukaan kouvolaumasta ei jäänyt suuremmin mieleen. Kymmenen pistettä heittänyt Vili Nyman ja 12 pisteen inttikaveri Teemu Knihtinen olivat pirteimmät. Politiikan syövereihin vahvasti ajautunut ja eduskuntaan tähtäävä Ville Kaunisto (4/1) oli kuin varjo entisestään eikä Tuomas Hirvosenkaan (2/3) ilta jää suurten joukkoon.

 

Vilpas pääsee nyt kunnolla treenaamaan, sillä seuraava peli on vasta keskiviikkona Joensuussa. Sen jälkeen on edessä taas viikon tauko ennen Lapuan Kobrien vierailua Salohalliin 23. tammikuuta.

 

 

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit