Uutiset & Artikkelit

27.01.2019 18:54
Vilpasvikings.fi

Vilpas kohtasi parempansa Pyynikillä

Vilpas joutui nöyrtymään lauantaina Pyynikillä. Juho Nenonen pelasi kuitenkin hyvän ottelun summaten 18p ja napsien 7 levypalloa. Kuva Jani Virolainen.

 

Kauden 25. liigapeli toi Salon Vilppaalle kauden neljännen tappion. Viikon takaisesta Kobrat-tappiosta sisuuntunut Tampereen Pyrintö otti makean 89-80 (43-42) kotivoiton nousten takaisin sarjakakkoseksi. Lauantain kärkikamppailu pelattiin poikkeuksellisesti klo 19 ja se kokosi 952 katsojaa Pyynikin palloiluhallille. Pyrintö oli selvästi vahvempi korin läheisyydessä (40-24) ja piti parempaa huolta pallosta (7-15). Kotijoukkueen parhaana palkittiin Kenneth Manigault, vieraista Antonio Ballard.

 

Etukäteen odotettavissa oli mielenkiintoinen korisilta ja sellainen myös saatiin. Kauden aiemmissa kohtaamisissa Vilpas oli ollut parempi 91-100 ja 94-93, mutta niitä ei luonnollisesti enää muisteltu. Vilpas pääsi peliin ykkösmiehistöllään, Pyrinnön riveistä puutuivat vielä Lassi Kilpinen ja Joonas Caven. 

Joonas Iisalo oli tehnyt tarkat scoutin otteluun, mutta tällä kertaa pelaajien ajatukset eivät pysyneet kasassa. Muuten ei ole selitettävissä, miten esimerkiksi Osku Heinonen pääsi heti kättelyssä vetämään neljä kolmosta sisään reilussa kolmessa minuutissa. Tilaa hänelle ei taatusti pitänyt jättää. Kuumaranteinen Heinonen heitti avauskymppiin 13 pistettä ja niiden turvin Pyrintö johti 25-22. Vilppaan voimahahmo oli Antonio Ballard (8).

Toisen jakson huomio kohdistui Vilppaan menetyksiin, joita sattui peräti seitsemän. Joukkueena pelaaminen unohtui ja yritettiin olla sankareita kaikki. Heinonen saatiin kuriin, mutta Kenneth Manigault nousi esiin 12 pisteellään. Ballardin pistesaalis nousi 17 pinnaan ja Juho Nenonen osui kymmenen pisteen edestä. 

Puoliajalla Iisalo joutuikin muistuttamaan puolustuspään asioista kovemmalla äänellä ja se tuntui tepsivän. Kolmannen jakson alkuun Vilpas nousi 43-47 johtoon, mutta koko jakso mentiin tasaisissa merkeissä. Heinonen ja Manigault jäivät nyt pisteittä, mutta taas nousi uusia miehiä esiin. Jaylon Tate nakutti yhdeksän, Justus Kilpinen kuusi ja Kevin Johnson viisi. Vilppaasta Ballard jatkoi energistä menoaan kasaten taululle jo 25 pinnaa. 

 

Vilppaan paras pistemies oli Antonio Ballard (25p). Kuva Ville Vuorinen.

 

Päätösjakso mentiin puoliväliin saakka vielä tasaisissa merkeissä, mutta sen jälkeen Pyrintö siirtyi isännän paikalle ja kokemus nousi esiin. Kolmekymppinen Petri Heinonen pääsi huudattamaan kotiyleisöä donkillaan ja kun 34-vuotias Antero Lehto latasi kolmosen pohjaan ajassa 2:30, ero kasvoi 7-0 runilla jo 11 pisteeseen. Hyvät neuvot olivat tarpeen ja Teemu Rannikon kolmonen nosti toiveita, mutta Heinosen toinen donkki ei. Juho Nenosen kolmonen ja heti perään tehty lay-up nostivat Vilppaan vielä viiden pinnan päähän 85-80, mutta sen lähemmäksi ei enää päästy. Ballard loukkasi loppuhetken levyritilanteesa nilkkansa ja kun kaksi viime hetkien kolmosta eivät uponneet, Pyrintö pääsi tuulettamaan yhdeksään pisteeseen venynyttä voittoa. Ansaittua sellaista.

- Meidän puolustus oli jotain säälittävän ja häpeällisen väliltä. Peli alkoi sillä, että Osku Heinonen heitti neljä kolmosta putkeen ja sen jälkeen päästimme pelaajia pelaamaan vahvuuksillaan. Oli ihme, että olimme vain pisteen päässä puoliajalla, ihmetteli Joonas Iisalo.

Ja pakkipään suorituksiin peli Vilppaan osalta kaatuikin. Se on kulkenut viime ajat hienosti, mutta Pyynikillä sattui virheitä, joita ei ole pitkään aikaan näkynyt.

Antonio Ballard (25/3) oli jälleen pelipäällä ja palkittiin parhaana. Juho Nenonen (18/7) ja virhevaikeuksiin joutunut Brandon Taylor (10/3) olivat muut kymmenen pisteen rajan ylittäneet. Muut: Teemu Rannikko 8/2/4 syöttöä, Jamie Skeen 7/5, Aatu Kivimäki 4/1, Riku Laine 3/1, Mikko Koivisto 3/4, Henri Kantonen 2/1, Jack Gibbs 0/3. 

- Kotijoukkue oli loistava. Koripallo on siitä hienoa, että joukkue joka on läsnä ja pelaa kovaa, on yleensä vahvoilla, jakoi Iisalo tunnustusta Sami Toiviaisen ryhmälle. 

Valmentajakaksikolla riitti lauantaina myös juttua tulevasta, sillä Iisalo ja Toiviainen lähtevät yhdessä luotsaamaan Korisliigan All Stars -joukkuetta 16. helmikuuta Tartoon. 

 

Pyrinnöstä nousi esiin useampi mies. Osku Heinosen (15/1) alku oli jäätävä ja monipuolinen Kenneth Manigault (20/8) palkittiin parhaana. Jaylon Tate (17/1) nosti tasoaan toisella puoliajalla, Eron Harris (94) osui kahdesti kaaren takaa tärkeillä hetkillä ja kokeneet herrat Antero Lehto (7/0) ja Petri Heinonen (4/3) olivat vahvassa roolissa loppuhetkillä. Alimittaisen sisäpelaajan Justus Kilpisen kymmenen pinnaa satuttivat myös ikävästi.

- Olimme aggressiivisia molemmissa päissä. Olen tässä sarjassa oppinut, että jos annat Teemu Rannikon hallita peliä, se ei kannata. Onnistuimme tänään palloskreenipuolustuksessamme ja otan voiton mielelläni vastaan, totesi tyytyväinen Toiviainen.

 

Vilppaan kausi jatkuu vasta lauantaina, jolloin Salon Tilausmatkojen bussi ottaa suunnaksi Pohitullin ja Korihait. Pyrinnön pelit jatkuvat jo tiistaina Kotkassa ja panoksena on liigan kakkospaikka.

 

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit