Uutiset & Artikkelit

22.01.2019 22:32
Vilpasvikings.fi

Pyrinnön kaatanut Kobrat Salohalliin

Brandon Taylor on ollut vakuuttavassa istussa viidessä viimeisessä matsissa viimeistellen keskimäärin 20,0p ja napsien 8,2lp. Kuva Anne Nenonen.

 

Keskiviikko on pitkästä aikaa GAMEDAY Salohallissa. Suvereeni sarjajohtaja Vilpas (20/3) saa vieraita Pohjanmaalta. kun Lapuan Kobrat saapuu testaamaan viikinkien nykyiskun. Vilpas on voittanut viimeisistä viidestä pelistään kaikki viisi ja liigajohto on kasvanut 12 pisteeseen ennen Pyrintöä ja Kotkaa. Vilppaan edellinen tappio on reilun kuukauden takaa Kotkasta. Kobrat näytti vaarallisuutensa kaatamalla lauantaina kotonaan sarjakakkosen Tampereen Pyrinnön 75-69 ja sillä on viidestä viime pelistä kaksi voittoa. Lapua (7/15) on sarjataulukossa yhdeksäntenä kahden voiton päässä Seagullsista. Vilpas-Kobrat starttaa keskiviikkona perinteiseen tapaan kello 18:30.

 

Sarjataulukon erosta huolimatta joukkueiden kohtaamiset kaudella ovat olleet varsin tasaisia. Lokakuussa Vilpas hoiti homann kotiin Salohallissa 94-86, mutta tuosta ottelusta miehiä on vaihtunut. Diante Baldwin on korvattu Jack Gibbsillä ja DJ Fenner Antonio Ballardilla. Kobrat vei levypallot 41-47 ja ottelun tehomiehet olivat Brandon Taylor (24) ja Khalil Small (24).

Joulukuussa iskettiin yhteen Lapuan Urheilutalolla ja Vilpas tuolloin kairasi vierasvoiton 85-92. Voiton avaimena oli levypallopeli (33-49) ja etenkin hyökkäyslevyissä salolaiset olivat aktiivisia (6-20). Ballard kuritti kotijoukkuetta 26 pisteellä ja kuusi miestä rikkoi kymmenen pinnan rajan. Kobrista Larry Anderson kasasi 19 pinnaa, Jaron Hopkins 16 ja Zane Waterman 15. 

 

Kobrilla suurin muutos on tapahtunut penkin päässä. Päävalmentaja Lars Ekström poistui takavasemmalle ja vastuun paketista otti Ville Turja, joka toimi Ekströmin apuna pelaajavalmentajana alkukauden ajan. Nyt Turja paimentaa käärmelaumaa puku päällä. Vieraiden tehomies on vanttera takamies Khalil Small (20.7) ja hyvää tukea antaa kokenut Larry Anderson (19.0). Jalkansa teloneen Michael Morsellin korvannut Jaron Hopkins on tehnyt 16.1 pinnaa peliä kohti.

- Haaste ei meillä tästä enää kovene. Sarjan paras joukkue Vilpas kotisalissaan, jossa heidät on onnistunut voittamaan vain Kataja kerran Palmin loistavan pelin johdolla. Vilpas on sarjan paras heittävä joukkue ja heillä on huippuosaamista palloscreenin käytössä sekä sisäpelaamisessa. Lähdetään aika paineettomasti nauttimaan ja taistelemaan hienoa joukkuetta vastaan, arvioi Turja illan kamppailua.

Kobrat Salohallissa: 5 Hopkins, 6 Small, 8 Peltokangas, 10 J. Turja (GTD50%), 12 Kujala (GTD50%), 13 Waterman, 21 Toivonen, 22 Anderson, 24 Mantere (GTD50%), 45 Drockila.

 

Punavalkoiset alkaa entistä selvemmin näyttää runkosarjan voittajalta ja Kobrat avitti hommaa omalta osaltaan kaatamalla Pyrinnön viime viikolla. Vilppaalla on alla makeaakin makeampi vierasvoitto Joensuusta eli nousu seitsemän pisteen voittoon tappion partaalta kahden jatkoajan jälkeen. Vilpas oli viisi pistettä tappiolla 19 sekuntia ennen varsinaisen peliajan loppa, mutta kiipesi jatkoajalle. Se kertoo joukkueen henkisestä kantista tiukoilla loppuhetkillä. Kuudesta alle viiden pinnan pelistä se on kääntänyt voitoksi neljä. Seagulls on kaatunut +3 ja +1, BC Nokia +3 ja Pyrintö +1. Ainoat niukat tappiot ovat sarja-avauksessa Karhulle (-3) jatkoajan jälkeen ja Kotkasta tullut neljän pinnan häviö.

Joukkue on saanut treenata rauhassa viikon verran ja ajaa uutta takamiestä Jack Gibbsiä paremmin mukaan kuvioihin. Vilpas päässee täydellä miehistöllä Kobrien kaatoon. Hienoa on myös ollut seurata coach Iisalon isojen miesten (Brandon Taylor ja Jamie Skeen) jatkuvasti parantuneita otteita, työjuhta Antonio Ballardista puhumattakaan... 

Vilpas Salohallissa: 2 Skeen, 4 Koivisto, 5 Kantonen, 6 Luosmaa (GTD75%), 7 Nenonen, 8 Ballard, 9 Rannikko, 10 Taylor, 11 Taimela, 12 Kivimäki, 15 Gibbs, 21 Laine.

 

Vilpas Vikings - Lapuan Kobrat Salohallissa keskiviikkona kello 18:30. Otteluisäntänä POP-Pankki. Tervetuloa!

OSTA LIPUT MATSIIN

 

 

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit