Uutiset & Artikkelit

08.01.2019 21:51
Vilpasvikings.fi

Jack Gibbs toivottaa Kouvot tervetulleeksi Salohalliin

Juho Nenosen ja Ville Kauniston välillä tullaan varmasti näkemään taas fyysistä ja vauhdikasta vääntöä. Kuva Anne Nenonen.

 

Keskiviikko on Salohallissa GAMEDAY! Suvereeni sarjajohtaja Vilpas saa pikkulauantaina vieraita Kymeenlaaksosta, kun coach Jyri Lehtonen tuo Kouvolan Kouvot mittaamaan viikinkien nykykunnon. Vilpas pääsee samalla esittelemään uuden jenkkivahvistuksensa. 183-senttinen Jack Gibbs on treenannut Joonas Iisalon alaisuudessa muutamat treenit ja uhkuu pelihaluja. Salonjokilaakson isännöimä Korisliigaottelu käynnistyy kello 18:30.

 

Kouvot aloitti kauden ankeissa merkeissä. Tärkeitä miehiä loukkaantui (Hirvonen, Saarijärvi, Gonzalvez), jenkit kutistuivat lentokoneessa (King) ja kotihallin parkettilattia joutui tulvavesien armoille. Gonzalvezin kuntouduttua puheet kolmella jenkillä pelaamisesta jouduttiin hautaamaan jo lokakuun lopulla ja kun Lehtonen lennätti Pyrinnöstä tutun Brian Asburyn Kymijoen yläjuoksulle, homma on nytkähtänyt selvästi eteenpäin. 

Kouvot on liigassa kuudentena yhdeksällä voitolla ja kahdeksalla tappiolla. Voitoista kuusi on kotihallista, vieraskentiltä kolme ja viidestä viimeisestä pelistä Kouvot on voittanut peräti neljä. Kotoisella Mansikka-aholla ovat kaatuneet Kataja (+14), Kobrat (+19) ja Karhu (+15) ja vieraissa Kobrat (+17). Ainoa tappio tuli kotona BC Nokialle (-5).

Kouvot pelaa Lehtosen johdolla erittäin organisoitua koripalloa ja pallon liike on hyvää. 32-vuotias Asbury on ollut joukkueen tehokkain hyökkäyskorilla (19.4) ja yli kymmenen pisteen keskiarvolla pelaavat myös Elbert Matthews (12.3), David Gonzalvez (12.0), Jeremy Morgan (11.9) sekä Kouvolan kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja Ville Kaunisto (10.9), joka on myös mustapaitojen paras levyrimies (8.1). Syöttöykkönen on puolestaan Tuomas Hirvonen (5.1).

- Salo tulee voittamaan runkosarjan ansaitusti. Joukkueesta löytyy syvyyttä, taitoa, kokemusta ja nuoruuden innokkuutta. Mutta rakenteesta löytyy myös muutama selkeä heikkous, joita yritämme tuoda esiin. Koska Vilpas tulee olemaan team to beat -joukkue keväällä, niin ei kannata aukaista ihan kaikkia kortteja runkosarjassa, vihjaa coach Lehtonen.

Kouvot Salohallissa: 2 Matthews, 4 Hirvonen, 10 Nyman, 11 Kaukiainen, 12 Gonzalvez, 13 Kaunisto, 20 Morgan, 21 Knihtinen, 41 Toikkanen, 44 Asbury.

 

#15 Jack Gibbs debytoi huomenna Salohallissa. Kuva Pekka Mäenpää.

 

Vilpas (18/3) seilaa neljän ottelun voittoputkessa ja salolaiskatsojien suurin mielenkiinto kohdistuu tietysti viime viikonloppuna Saloon saapuneeseen Jack Gibbsiin. 183-senttisen takamiehen pelilupa on kunnossa ja kovilla yliopistomeriiteillä siunatun Gibbsin liigadebyytti osuu Kouvoihin. Davidsonin kasvatti oli jo seuraamassa joukkueensa esitystä Nokialla ja hyvältähän se näytti. Vilpas pussitti 17 kolmosta seitsemän miehen voimin ja kapeamiehistöinen Nokia kaatui Aatu Kivimäen johdolla 80-99. Miten Gibbs on sopeutunut viikinkipaitaan, se nähdään Salohallissa kello 18:30.

- Kouvot on ollut yksi parhaista joukkueista, kun katsotaan edistyneitä tilastoja. Heillä on selkeä puolustuskonsepti, jota joukkue toteuttaa tunnollisesti. Viimeksi he aiheuttivat meille hiukan ongelmia erilaisella puolustustavalla, mutta nyt olemme valmistautuneempia siihen ja kaikkiin muihinkin vaihtoehtoihin. Uuden pelaajan tulo on hieman sekoittanut harjoitteluamme, mutta uskon olevamme riittävän valmiita, kun pallo laitetaan ilmaan, pohtii Iisalo. 

Vilpas keskiviikkona: 2 Skeen, 4 Koivisto, 5 Kantonen (GTD50%), 6 Luosmaa, 7 Nenonen, 8 Ballard, 9 Rannikko, 10 Taylor, 11 Taimela, 12 Kivimäki, 15 Gibbs, 21 Laine.

Joukkueet ovat kohdanneet kaudella vasta yhden kerran ja lokakuussa Vilpas oli Mansikka-aholla parempi 81-90. Kouvot johti parhaimmillaan 12 pisteellä, Vilpas puolestaan 17. Ballard ja Matthews iskivät tuolloin 23 pinnaa mieheen.

Jack Gibbsin ensiesiintyminen Vilpas Vikings - Kouvolan Kouvot -ottelussa Salohallissa keskiviikkona kello 18:30. Otteluisäntänä Salonjokilaakso. Tervetuloa kannustamaan Vilpas voittoon.

 

OSTA LIPUT MATSIIN

 

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit