Uutiset & Artikkelit

05.01.2019 14:39
#korisliiga #vilpas #redandwhite
Vilpasvikings.fi

Aatu Kivimäellä kova ilta Nokialla

Vilppaan juna puksuttaa tasaiseen tahtiin Korisliigassa ja neljäs peräkkäinen voitto irtosi perjantaina Nokialta 19 pisteen erolla viidentenä olevasta BC Nokiasta 80-99 (38-51). Kun KTP hävisi samaan aikaan Kauhajoella, Vilppaan sarjajohto kasvoi jo 12 pisteeseen. Salolaisten kuumimmaksi pelaajaksi Nokian rapistuneessa palloiluhallissa nousi kuusi kolmosta säkittänyt Aatu Kivimäki.

Ilman Niko Mattilaa, Daniel Dolencia ja Aleksi Kantosta otteluun lähtenyt BC Nokia aloitti ottelun rivakasti ja nousi 8-0 runillaan 13-8 johtoon. Sitten kaikki muuttui. 21-vuotias Kivimäki tuli penkiltä ajassa 4:26, upotti ensi kosketuksellaan kolmosen pohjaan ja uusi temppunsa heti perään. Kun avauskymppiin mahtui vielä kakkonen ja kolmas kolmonen, Karkkilan kasvatti kokosi reiluun viiteen minuuttiin 11 pinnaa ja johdatti vieraat 22-23 johdossa ensimmäiselle tauolle.
Toisella jaksolla Kivimäen tehot jäivät yhteen onnistuneeseen kolmoseen, mutta muuten Vilpas ratkaisi pelin kylmällä tavalla. Kuuden miehen rotaatiolla pelannut kotijoukkue jäi viimeisten minuuttien aikana todelliseen pesurumpuun ja Vilpas repäisi 0-16 jaksolla turvallisen puoliaikajohdon 38-51. Antonio Ballard runnoi yhdeksän pinnaa, Jamie Skeen avusti korin alta kuudella Mikko Koivisto viidellä.
- Salo on just näin hyvä joukkue eikä ole ihan sattuma, että he ovat 18/3. He pelaavat erittäin korkealla tasolla, kun penkiltä tulee Aatu Kivimäki ja Jamie Skeen. Ekat 13 minuuttia pelattiin niin hyvinkuin pystyttiin, sitten tuli yhdeksän pallonmenetystä, Vilppaalle 16-0 runi ja siitä on tosi vaikea tulla enää takaisin, näki päävalmentaja Ville Tuominen ottelun ratkaisuhetket.
Ja näinhän se meni. Dragan Labovic nosti Nokian 34-27 johtoon kolmen ja puolen minuutin kohdalla, mutta loppujaksolle Tuomisen suojatit saivat aikaan kaksi koria. Vajaan seitsemän minuutin pätkä meni Vilppaalle 4-24 ja pitkälle tauolle mentiin 13 pisteen vierasjohdossa. Vilpas menetti pallon vain kahdesti ja kolmoset upposivat mukavasti 9/21. Vilppaalta Brandon Taylor ei saanut tuomareilta mitään anteeksi ja kolmen nopean virheen vuoksi peliaika jäi runsaaseen viiteen minuuttiin. Nokian peliin ongelmia toi Sean O´Maran samaiset kolme virhettä.
- Nokia joutui peliin kapealla rosterilla ja joutui pelaamaan paljon paikkaa. Laitettiin vapaat heitot sisään ja oltiin harjoiteltu hyvät kuviot paikkaa vastaan, tuumi illan ratkaisija Kivimäki.

Kolmannen jakson jälkeen Vilppaan johto oli 15 pistettä (59-74), kiitos Jamie Skeenin viime sekunnin kolmosen. Neljänneksen hahmo oli Nokian piskuinen takamies Johnathan Hudson. Vilpas antoi liikaa tilaa takurille ja hän kiitti 13 pisteen edestä. Hudsonin esityksen myötä Nokian hyökkäys meni melko staattiseksi ja suuren osan aikaa pallo pyöri kaaren päässä. Vilppaalta Taylor nakutti kahdeksan pinnaa, Koivisto ja Skeen seitsemän mieheen. Kolmosprosentti säilyi hyvänä (12/29). Päätöskympillä Nokia ei päässyt enää uhkaamaan salolaisten 18. voittoa ja ero kasvoi ensimmäistä kertaa yli 20 pisteeseen (66-87) Riku Laineen kolmosella.
Vilpas voitti levypallot 34-39, jakeli 21 syöttöä ja menetti pallon vain viisi kertaa. Kolmoset osui 43.5% (17/39) ja johtoa se piti hallussaan lopulta reilut 25 minuuttia. Aatu Kivimäki (22/3) osui kolkit 6/9, Jamie Skeen (15/3) oli hyvä, Mikko Koivisto (12/1) esitteli myös ajajan lahjojaan. Antonio Ballard (15/6), Brandon Taylor (13/6), Teemu Rannikko 8/3/9 syöttöä), Riku Laine (7/4), Juho Nenonen (5/4) ja Miikka Luosmaa (2/3) vastasivat lopuista tehoista.
- Suhteellisen ehjä suoritus. Ei haluttu antaa sisältä pisteitä eikä hyökkäyslevypalloja Nokian isoille ja siinä onnistuttiin. Meiltä 21 syöttöä ja viisi menetystä eli suhde 4:1 on loistava. Asetelma oli aika samanlainen kuin viime pelissä, mutta nyt meillä oli vähän enemmän asioita paikkaa vastaan hyökätessä, totesi Joonas Iisalo.
Miten Kivimäen päivä?
- Aatun pelaaminen on ollut mahtavaa viime aikoina. Jos hän ei ole vielä ollut sarjan eliittiä suomalaisten takamiesten joukossa, nyt on. Ja toivon mukaan joku muukin sen huomaa. Oli oikeastaan mun hölmöilyä tuoda kolmas puhdas takamies (Baldwin) joukkueeseen. Olisi pitänyt alusta lähtien luottaa enemmän Aatuun, kiitteli Iisalo nuorta takamiestään.
Hän muisti jakaa kehut myös isolle miehelle.
- Jamietä on kritisoitu, mutta hän on pelannut koko ajan hyviä pelejä ja alkaa olla kunnossa. Toivottavasti kehityskäyrä menee ylöspäin. Nyt on 19 peliä jäljellä ja pelimme kehittyy koko ajan. Kun tuotiin ei-traditionaalinen kolmospaikan pelaaja Antonio Ballard joukkueeseen, ollaan jouduttu muokkaamaan pelaamista. Maanantaina tulee uusi mies (Jack Gibbs) mukaan treeneihin ja toivottavasti Kantosen Henkka on myös mukana, Iisalo tuumi.

Nokian ykkönen pisteissä oli 23 pistettä heittänyt Hudson, parhaasta esityksestä vastasi Aapeli Alanen (17/3). Isoista miehistä Dragan Labovic (16/5) oli vaarallisempi kuin Sean O´Mara (9/4). Kovia tehoja latonut Juan Davis Jr (9/7) pysyi hyvin kurissa.

Vilpas huilaa viikonlopun ja jatkaa pelejä keskiviikkona, jolloin Kouvolan Kouvot saapuu Salohalliin ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Nokialla joukkueen otteita ihastellut Jack Gibbs ainakin odottelee keskiviikkoa jo kovasti... Kevyen tammikuun muut pelit ovat Kataja vieraissa, valmentajaa vaihtanut Kobrat kotona ja Pyrintö vieraissa. Eli aikaa Gibbsin sisäänajoon on runsaasti.

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit