Uutiset & Artikkelit

15.09.2019 19:43
Vilpasvikings.fi

Vilppaalle kaksi voittoa kotiturnauksesta

Vilpas avasi harjoistusottelut kahdella voitolla viikonloppuna Salohallissa. Yksi viikonlopun onnistujista oli #5 Henri Kantonen. Kuva Ville Vuorinen.

 

Vilpas esittäytyi ensi kertaa kotiyleisölleen viikonloppuna Hanhivaara-turnauksessa. Korisliiga starttaa vajaan kahden viikon päästä ja Ville Tuomisen ryhmän peli näyttää etenevän oikeaan suuntaan. Joukkueen pelityyli eroaa selvästi viimevuotisesta ja punanutut esittivät syksyn avauspeleissään vauhdikasta menoa. Vastustaja otetaan kiinni heti ylhäältä, hyökkäykset irtoavat välittömästi levypallon jälkeen ja coach Tuomisen pyörittää miehistöään laajasti.

 

Perjantaina Vilpas kaatoi TLU/Kalevin Mikko Koiviston huikealla heittopelillä 97-94 (38-50). Avauspuoliaika meni vielä jännitystä karistellessa ja Kalev karkasi 12 pisteen johtoasemaan. Kolmannella jaksolla sitten rytmi löytyi. Koivisto pommitti kolmesti putkeen kaaren takaa ja jakso Vilppaalle 30-17. Loppuhetkillä ottelu näytti päättyvän tasanumeroihin, mutta viimeinen hyökkäys piirrettiin Koivistolle, joka säkitti viimeisen kolmosen summerin soidessa liki kymmenestä metristä pussin pohjaan.
Vilppaan tehot: Mikko Koivisto 20/0, Tim Coleman 17/6, DJ Laster 15/8, Reggie Dillard 11/0, Teemu Rannikko 10/1/5 syöttöä, Jamuni McNeace 9/5, Henri Kantonen 8/3, Aatu Kivimäki 5/3, Riku Laine 2/1. Tallinnan Kalevin ykkönen oli 21 pistettä upottanut Karl-Johan Lips, Kyle Riddley säkitti 23 pinnaa ja nuori Ran Pehka 16.

 

Jamuni McNease (yllä) sekä DJ Laster (alla) osoittivat viikonlopun aikana, että Salohallin koriraudat joutuvat koville tulevan kauden aikana. Kuvat Ville Vuorinen.

 

Turnauksen avauspelissä Lahti Basketball voitti Kouvolan Kouvot 66-62. Lahden tehokkain oli urheilullinen laituri Courtney Stockard (17/5) ja 207-senttinen Desmond Hubert kasasi tehot 16/10. Kouvoista kunnostautui 19 pistettä heittänyt Severi Kaukiainen.

Lauantaina Kouvot sai riveihinsä kolmannen vahvistuksen ja se voitti perjantai-iltana Suomeen saapuneen Duke Sheltonin (15/6) johdolla Kalevin 88-83. David Gonzalvez heitti 19 pinnaa ja parhaana palkittu Teemu Knihtinen löi tehot 19/12. Kyle Riddley (22/4) oli jälleen virolaisten ykköstykki, massiivinen Michael Buchanan viimeisteli korin alta 16 pistettä.

Vilpas lähti päätöspeliin Lahtea vastaan ilman Juho Nenosta ja Kalev-pelin tuoksinnassa aivotärähdyksen saanutta Riku Lainetta. Keväällä Korisliigaan paluun tehnyt Lahti Basketball piti Vilpasta ahtaalla avauspuolikkaan (38-36) ajan, mutta perjantaiseen tapaan kolmas jakso (21-10) käänsi ottelun Vilppaalle. Loppunumerot olivat 76-71 ja nuorisoketjusta Leevi-Matias Taimela ja Tuukka Juntunen saivat ensiminuuttinsa.
Vilppaan parhaana palkittiin mainion turnauksen pelannut DJ Laster (20/12). Muut: Kivimäki 12/1, McNeace 12/6/3 torjuntaa, Rannikko 9/2/5 syöttöä, Koivisto 8/2, Kantonen 8/5, Trenton Thompson 5/1, Dillard 2/2, Coleman 0/5.
Lahden paitaan siirtyneellä Tuomas Hirvosella (21/3/5) tuntuu kulkevan Salohallissa. Stockard heitti 14 pinnaa ja Aleksanteri Ahola 11.

 

Mitä viikonloppu sitten kertoi Vilppaan tilanteesta?

Kuviot ovat vielä hieman hakusessa, mutta yritystä ja aggressiivisuutta löytyy. Ja henki joukkueen sisällä on ainakin hyvä.
Ison pään pelaajat Laster ja McNeace hoitivat tonttinsa ihan hyvin ja tilanne helpottuu, kun Juho Nenonen palaa treenivahvuuteen maanantaina.
- Laster pelasi tosi hyvän viikonlopun ja McNeace on koko ajan enemmän oikeissa paikoissa, arvioi Tuominen.
Takakentällä maestro Rannikko saa hyvää tukea ja lepoa Aatu Kivimäeltä ja Henri Kantoselta eikä jenkkipointtia kaivata. Laituriosastolla Koiviston käsi käy yhä kuumana ja omaa erikoisosaamistaan tuovat peliin Coleman ja Dillard.
- Colemanilla on ollut pieniä vaivoja ja Reggie tekee pyyteetöntä duunia hyvällä asenteella. Hän tekee meidän pelaamisesta helpompaa. Palataan maanantaina treeneihin ja katsotaan, mikä on meidän vaivaisten tilanne, Tuominen pohti.

Vilppaan harjoituspelit jatkuvat keskiviikkona Tampereella, jossa vastaan asettuu Pyrintö kello 18:30. Korisliiga-avaus on käsillä lauantaina 28. syyskuuta, jolloin Kouvot saapuu Salohalliin.

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit