Uutiset & Artikkelit

11.09.2019 12:24
Vilpasvikings.fi

Ville Tuomisen Vilpas 2019-2020 ensi kertaa parketilla

Vilpas siirtyi tälle kaudelle Ville Tuomisen komentoon ja joukkue on päässyt treenaamaan yhdessä vajaan parin viikon ajan. Elokuun puolivälin jälkeen Helsingborgista Saloon rantautunut Tuominen on päässyt nautiskelemaan menosta parin treenin päivätahdilla ja vauhtia on Salohallin parketilla riittänyt. Joukkueen ensimmäinen testi nähdään viikonvaihteen perinteisessä Hanhivaara-turnauksessa. Vilpas kohtaa perjantaina kello 20:00 TLU Kalevin Tallinnasta ja lauantaina vastaan asettuu kello 18:30 sarjanousija Lahti Basketball. Turnauksen neljäs joukkue on viime kauden hopeamiehistä Kouvolan Kouvot.

 

Miten uusi päävalmentaja Ville Tuominen on Saloon kotiutunut?

- Aina kun ympäristö muuttuu, vastaan tulee uuttaa ja ihmeellistä. Tosi hyvin olen sopeutunut ja tässä on paljon ihmisiä ympärillä, jotka ovat siinä auttaneet. Tällaista joukkuetta on ilo valmentaa. Jätkät ovat itseohjautuvia ja treenaavat hyvin, joten itse saan valmentajana keskittyä oikeisiin asioihin, kehuu Tuominen.

 

Miten Tuomisen Vilpas eroaa viime kauden Vilppaasta?

- Tarkoitus on, että pelissä on paljon vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Mennään tosi kovalla intensiteetillä ja ollaan molemmissa päissä aggressiivisia. Meidän pelaajamateriaali on tähän pelitapaan erittäin sopiva ja onneksi siellä on yksi isähahmo, joka sitten vähän rauhoittelee, jos nuoremmilla lähtee laukalle, Tuominen hymyilee.

 

Kaikkia kiinnostava kysymys. Miltä uudet jenkit vaikuttavat?

- Todella mukavia jätkiä kaikki. He tulevat hyvin toimeen muiden kanssa, tekevät töitä ja kuuntelevat. Ensivaikutelma on oikein hyvä, Ville toteaa.

Hanhivaara-turnaus on edessä perjantaina ja lauantaina. Millä mietteillä päävalmentaja sinne lähtee?

- Minulle turnaus on enemmänkin sellainen checkpoint siitä missä mennään. Kun kahdessa viikossa yritetään ajaa koko konsepti sisään, peleissä sitten nähdään mitkä asiat on omaksuttu ja missä on vielä työstämistä. Uskon, että pelimme tulee olemaan viihdyttävää ja onhan tossa poikia, jotka käyvät aika korkealla, toivottaa Tuominen katsojat tervetulleeksi Salohalliin.

 

 

Perjantaina Lahti-Kouvot ja Vilpas-TLU/Kalev

 

Turnauksen avaavat perjantaina kello 17:30 pirteä liiganousija Lahti Basketball ja tuore hopeamitalisti Kouvolan Kouvot. Petri Vellingin luotsaama Lahti saapuu Saloon kolmella vierastyöläisellä, sillä Lahteen saapunut Tre Bowman joutui lähtemään perhesyiden vuoksi takaisin USA:han. Salohallissa nähdään trio Jarred Jones (201) - Courtney Stockard (196) - Desmond Hubert (207) ja kotimaisen ryhmän kärkinimet ovat Vesa Mäkäläinen, Tuomas Hirvonen, Arttu Saarijärvi ja Sami Ikävalko.

Kouvot on ollut maltillinen jenkkkirekryissä ja Salossa rosterissa nähdään vain David Gonzalves (193) ja Derrick Barden (196). Mika Nuolivirta (212) tuo kokoa korin alle.

 

Iltaottelussa kohtaavat kello 20:00 isäntä Vilpas ja Tallinnan TLU/Kalev. Vilpas esittelee hyviä otteita treeneissä osoittaneen nelikon Jamuni McNeace (208) - DJ Laster (198) - Tim Coleman (196) - Reggie Dillard (193). Valitettavasti yleisö ei pääse nauttimaan Juho Nenosen rymistelystä, sillä "Neponen" on kärsinyt jalan rasitusvammasta eikä pelaa viikonloppuna. Turhaa riskiä ei oteta.

Suomenlahden takaisella vieraalla Tallinnan Kalevilla on riveissään peräti kuusi yli kaksimetristä pelaajaa. Ulkomaalaisnelikon muodostavat amerikkalaiset Michael Buchanan (211), Kyle Riddley (187) ja Cadarian Raines (203) sekä hollantilainen Julius van Sauers (202). Kokenut takamies Tanel Sokk siirtyi kesällä Kalev/Cramosta joukkueen riveihin.

Hanhivaara-turnauksen toinen päivä alkaa lentopallolla LP Viestin emännöimänä. Kello 16:15 iskevät yhteen TLU/Kalev ja Kouvot ja päätöspelissä kello 18:30 Lahti Basketball kohtaa Vilppaan.

 

HANHIVAARA -TURNAUKSEN PÄÄSYLIPUT MYY LIPPUPISTE

 

 

Ensituntumaa Vilppaan miehistöön voi ottaa jo tänään keskiviikkona, jolloin Vilpas järjestää avoimet harjoitukset Salohallilla kello 17:00. Yleisö on tervetullut tutustumaan menoon ja tapaamaan pelaajia. Ohjelmassa on myös kilpailuja, donkkeja ja nimmareiden jakoa kahvi- ja mehutarjoilua unohtamatta. Tervetuloa! 

 

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit