Uutiset & Artikkelit

20.09.2019 09:24
Vilpasvikings.fi

Pyrintö niukasti parempi Pyynikillä

Kuva: Juuso Koro

Vilppaan viimeinen harjoitusottelu ennen syyskuun 28. päivä alkavaa Korisliigaa päättyi niukkaan kolmen pisteen tappioon. Tampereen Pyrinnön voittonumerot Pyynikillä olivat 90-87 (44-34) ja illan sankareita olivat Ray Nixon ja Henri Kantonen. Päävalmentaja Ville Tuominen oli tappiosta huolimatta varsin tyytyväinen omiensa esitykseen. Tehtävää on vielä jäljellä, mutta miehistön esitykset ovat olleet ihan positiivisia.

Keskiviikon koitos oli kolmas ja viimeinen treenipeli eikä Vilpas päässyt tälläkään kertaa parketille koko miehistöllään. Iso pää jäi hieman ohueksi, sillä aivotärähdyksen kotiturnauksessa saanut Riku Laine oli vielä syrjässä, samoin lievää jalkavammaa paranteleva Juho Nenonen.
- Ei näitä harjoituspelejä pelata Teemun, Juhon tai Mikon vuoksi enkä ole heistä huolissani. Molemmat ovat treenivahvuudessa torstaina ja Juho tuo kentälle turvallisuuden tunnetta ja Riku kovaa energiaa. Kyllä tässä on ihan positiiviset fiilikset, totesi Tuominen.
Koiviston käsi on ollut kunnossa koko syksyn ajan ja eilen hänellä oli sauma tasoittaa ottelu kolmosellaan loppuhetkillä, mutta tällä kertaa heitto kierähti raudasta ulos. Vain 12 minuuttia pelannut Rannikko säikäytti Vilppaan penkin jäätyään korinalustilanteessa Pyrinnön pelaajan alle, mutta onneksi konkari nousi omin voimin lattiasta ja pystyi jatkamaan pelaamista. Toinen viime sekuntien tasoituspaikka tuli loisto-ottelun pelanneelle Henri Kantoselle. Ensimmäinen kolkkiyritys pomppasi raudasta takaisin kentälle ja uusintayritys kariutui Lassi Kilpisen puolitaklaukseen. Se jäi tuomarikolmikolta puhaltamatta.
Kantonen osoitti kuitenkin, että tulevalta kaudelta voidaan odottaa mielenkiintoisia hetkiä. Henkka upotti hienot 21 pistettä välillä kaaren takaa (3/5) ja välillä röyhkeillä ajoillaan. Tim Coleman (17/9) kokosi jälleen parhaimmat plus/miinustehot ja kaksinumeroisille pisteille ylsivät myös Jamuni McNeace (15/4) ja DJ Laster (14/2). Muut: Mikko Koivisto 8/3, Aatu Kivimäki (5/3), Reggie Dillard 4/3, Trenton Thompson 3/1.

Pyrintö oli kahden Heinosen (Osku, Petri) verran vajaa ja Joonas Cavenin tilanteesta ei oikein kenelläkään ole tietoa. Sami Toiviainen luottaa tällä kaudella vahvasti kokemukseen, sillä rosterista löytyy kaksi tuttua Suomen kävijää, BJ Raymond ja Ray Nixon. Heistä massiivista Raymondia (11/5) oli vaikea siirrellä korin läheisyydessä ja Nixonin (29/10) heittovoimaa ei otettu ihan tosissaan.
- Sanoin, että Nixon on kova poika heittämään, mutta silti unohdimme hänet pari kertaa, harmitteli Tuominen.
Parimetrinen Suomen mestari kymmenen vuoden takaa (Lahti) ei pelannut viime kaudella lainkaan ja keskittyi personal trainerin hommiin. Coach Toiviainen sai houkuteltua miehen takaisin Suomeen ja kokenut laituri tuonee paljon iloa Pyynikin katsojille. Takamies L.J Rose heitti 15 pinnaa, Ahmad Thomas 6. Ratkaisukorin kävi kuittaamassa kentän pienin mies Lassi Kilpinen (6/5) hyökkäyslevypallosta. Levypalloissa Vilppaalla jäikin eniten parannettavaa, sillä Pyrintö juhli niissä murskaavin luvuin 45-26.

Vilpas aloitti pelin vähän käsijarru päällä ollen pitkällä tauolla 10 pistettä tappiolla (44-34). Kolmas jakso käänsi ottelun jälleen kerran ja vieraiden parhaat hetket osuivat 0-17 runiin. Vilpas on mennyt kovaa pari viikkoa ja nyt kierroksia lasketaan hieman alaspäin. Perjantaina joukkue tutustuu golfin saloihin ja Korisliigan avaus nähdään ensi viikon lauantaina, jolloin Kouvolan Kouvot saapuu Salohalliin.

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit