Uutiset & Artikkelit

29.09.2019 00:09
Vilpasvikings.fi

Korisliigakausi käyntiin kotivoitolla

Vilppaan parhaana kauden avauksessa palkittiin Salohallin korirautoja paukutellut Juho Nenonen. Kuva Ville Vuorinen.

 

Korisliiga-avaus on Vilppaan osalta nyt nähty ja pettyneitä katsojia (1432) ei varmaan Salohallista poistunut. Kokopunaisiin siirtynyt Vilpas kaatoi avausottelussaan viime vuoden hopeajoukkue Kouvolan Kouvot 95-77 (47-38). Päävalmentaja Ville Tuominen peluutti tasaisesti koko kymmenikköään ja kaikki kentällä käyneet pääsivät pisteiden makuun. Vilppaan kausi jatkuu vasta ensi viikon sunnuntaina Joensuussa. Illan muita voittajia olivat Kataja (BC Nokia) ja Pyrintö (Korihait).

 

Vilpas oli heti alusta lähtien hereillä ja pakotti Kouvot menetyksiin aggressiivisella puolustuksellaan. Kouvojen takamiehiä ei todellakaan käynyt kateeksi, sillä Vilppaan puolustus oli sitä mitä coach Tuominen on koko ajan lupaillut. Miehet tulevat vaihtoon, koska ovat väsyneitä. Eivät sen vuoksi, että annetaan minuutteja myös muille. 

Vilpas Ultras oli valmistanut komean tifon päävalmentaja Ville Tuomisesta. Kuva Sinikka Makkonen.

Avausymppi meni isännille 28-18 ja jakson kohokohtana Juho Nenosen donkki! Niitä nähdään lähes yhtä harvoin kuin pingviinejä päiväntasaajalla. Suurin syy kotijohtoon oli kuitenkin DJ Laster 11 pisteen saaliilla. Toisella jaksolla Vilpas käväisi jo 17 pisteen johdossa 12-0 runillaan, mutta Kouvot nousi yhdeksän pisteen päähän pitkälle tauolle mentäessä. Vieraiden tehokkain oli Teemu Knihtinen (11).

 

Kolmas kymppi oli taas Vilppaan identtisin 28-18 numeroin. Nenonen ja Tim Coleman säkittivät seitsemän pinnaa mieheen ja Laster avitti viidellä. Kotijohto oli suurimmillaan 19 pisteessä, 75-56. Päätöskympillä Kouvojen suuret peliminuutit alkoivat painaa ja ero repesi 30 pisteeseen (88-58). Sen jälkeen Vilpas nosti jalan kaasulta ja loppunumerot kaunistuivat 18 pisteeseen.

- Pelattiin iloista korista ja vauhtia oli välillä enemmän kuin järkeä. Lopussa vähän lopetettiin pelaaminen. Olisi kivempaa voittaa 30 pisteellä kuin 18 pinnalla, heitti kotijoukkueen parhaana palkittu Nenonen.

 

Peli kuitenkin osoitti, että päävalmentaja Tuomisen teesit aggressiivisesta puolustuspelaamisesta eivät ole tuulesta temmattuja. Kun teet vastustajan pelinrakentelun vaikeaksi läpi ottelun, siitä seuraa jotain hyvää. Vilpas pakotti Kouvot 19 pallonmenetykseen ja se poikii positiivisia asioita. Pisteet menetyksistä Vilppaalle 25-8, toisen yrityksen pinnat 13-8, pisteet nopeista hyökkäyksistä 28-11 ja penkin pinnat 37-18. Noilla tilastoilla ei peliä hävitä.

Aina energinen Nenonen (18/4) palkittiin parhaana, mutta hyvää työtä tekivät myös DJ Laster (20/3), Henri Kantonen (11/6) ja Aatu Kivimäki (11/2/6 syöttöä). Unohtaa ei voi myöskään lonkerokäsistä Tim Colemania (14/7), jonka plus/miinus (+24) oli toiseksi paras Nenosen (+26) jälkeen. Muut: Mikko Koivisto 4/1, Teemu Rannikko 7/0/4 syöttöä, Reggie Dillard 2/3, Jamuni McNeace 6/6, Riku Laine 2/1.

- Kouvot on hyvä joukkue, vaikka yksi amerikkalaispelaaja puuttuukin. Heti kun meidän palloskriinipuolustus ei ollut paikalla, he rankaisivat välittömästi. Saatiin hyvää videomateriaalia. Juho oli ainoa, joka pelasi yli 25 minuuttia ja 10 jätkää teki pisteitä. Tämä on se mitä me halutaan, totesi Ville Tuominen.

 

Kouvojen ykköseksi otteluisäntä Elisa nosti Teemu Knihtisen (15/8). David Gonzalvez (9/2/7 syöttöä), Duke Shelton (13/9), Severi Kaukiainen (14/1/5 syöttöä) ja Mika Nuolivirta (10/2) olivat muut tehokkaimmat. Kapeammasta rotaatiosta johtuen Kouvojen minuuttimäärät nousivat liian suuriksi, sillä yli 30 minuutin miehiä löytyi peräti neljä. 

- Vilppaan aggressiivisuus ei tullut yllätyksenä. Puolustuksen ansiosta he pääsivät riistoihin ja juoksemaan. Heille 25 pinnaa menetyksistä ja 13 hyökkäyslevyistä, siinä pelin kuva oli, myönsi päävalmentaja Tuomas Oja.  

SIGNHERO POSTGAME VILPAS-KOUVOT

 

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit