Uutiset & Artikkelit

27.11.2019 15:41
Vilpasvikings.fi

Vilppaan ruuti kuivaa Kotkassa

Vilpas takoi Karhuvuoressa ennätyspisteet (129p) taululle ja pääsi hymyssä suin matkaamaan takaisin Saloon. Kuva Anne Nenonen/Vilpas arkisto.

 

Kun kulkee niin kulkee. Näin voitiin todeta tiistai-iltana Kotkan Karhuvuoressa, kun Vilpas hurjasteli uuteen hyökkäyspään seuraennätykseensä ja kauden 13. voittoon. Sarjanelonen KTP Basket kaatui ilotulituksessa 92-129 (48-60) ja näin seuran vanha korintekoennätys parani pisteellä. Vilppan iskemä korilukema on myös kovin suoritus Korisliigassa liki 13 vuoteen eli viikingit tekivät kovaa tulosta Steveco Areenalla. Iloisesta heittoillasta kertoo se, että peräti seitsemän pelaajaa pussitti kaksinumeroisille lukemille.

 

 

Vielä avauskympin jälkeen ryöpytys ei ollut nähtävissä. Vaikka Vilpas aloitti hyvin Tim Colemanin parilla riistolla ja viimeistelyllä, KTP johti avauskympin jälkeen 24-23 ja kaikki näytti lupaavalta vihreäpaitojen kannalta. Sen jälkeen näkyi enää salolaisten perävalot. Toinen kymppi vieraille 14 pisteellä 24-38 ja huima pisteralli jatkui läpi ottelun. Kolmannella kympillä Vilpas viimeisteli 31 pistettä ja paransi tahtia vielä päätösjaksolla (37).

Vilppaan päävalmentaja Ville Tuominen myönsi, ettei ole koskaan ollut pelissä, jossa oma joukkue on tehnyt 129 pistettä.

- Pitää olla tyytyväinen kahteen vierasvoittoon KTP:stä, ei täältä moni joukkue niitä hae, totesi tyytyväinen Tuominen.

Ja komeaahan se meno oli penkiltäkin nähtynä. Kuudennessa peräkkäisessä liigavoitossa takkiin tuli ainoastaan levypalloissa, jotka KTP voitti 38-36. Kotka vei hyökkäyspään irtopallot 16-10 ja se olikin ainoa syy, jolla isännät roikkuivat mukana kolmannelle kympille saakka. Nopeat hyökkäykset menivät vieraille pistein 6-26 ja pisteet vastustajan menetyksistä 9-26. Vilppaan kakkosten onnistumisprosentti oli mainio 65% ja kolmoset osuivat tyylipuhtaasti 15/27 eli 56%. Kun listaan lisätään 22 koriinjohtavaa syöttöä ja vain kuusi menetystä, vierasjohto kävi suurimmillaan 38 pisteessä.

 

Kämmen vahvasti teipattuna taisteleva Tim Coleman pelaa uskomattomalla tasolla illasta iltaan. New Jerseyn kasvatti piti kotkalaispuolustajia jatkuvasti hereillä ja teholuku +36 kertoo kaiken Colemanin (29/6) iltapuuhista. Kun riviin lisätään kolme riistoa, kolme syöttöä, kakkoset 8/10, kolmoset 2/3, vaparit 7/9 ja rikottu peräti yhdeksän kertaa, parhaan pelaajan palkinto ei mennyt väärälle miehelle.

Jamuni McNeace (20/8) parantaa peli peliltä ja eilen ultraulottuva "Money" esitteli 932-päiselle kotkalaisyleisölle viisi komeaa alley-oopia. Ja mikä parasta, ne tulivat neljän eri syöttäjän tarjoilemina. Coach Tuominen pyöritti yhdeksän miehen rotaatiotaan läpi ottelun ja jokainen kellotti peliaikaa vähintään 16 minuuttia. Vain Mikko Koivisto (6/2) ja Riku Laine (7/3) jäivät alle kymmenen pisteen. Nopeasti virhevaikeuksiin joutunut DJ Laster kasasi lopulta 19/5, Teemu Rannikko reilussa 20 minuutissa 12/0/7 syöttöä, pirteä Aatu Kivimäki 14/2, Juho Nenonen 10/1. Toista otteluaan Vilppaan paidassa pelannut Chris Flemmings (12/4) alkaa päästä mukavasti kuvioihin mukaan. 

- Chris on omaksunut joukkueen puolustus- ja hyökkäystavan todella nopeasti ja sopeutunut jengiin saumattomasti, kehui Tuominen laituriaan.

Flemmings nousi eilen Henri Kantosen huilatessa aloitusviisikossa ja pelasi runsaat 28 minuuttia. Molemmat kolmoset upposivat ja muutenkaan uusi mies ei tee tyhmiä ratkaisuja kentällä. Kotkassa hän urakoi Vilppaan parhaan plus/miinustehot +34.

 

Kotka aloitti hyvin, mutta lannistui yllättävän helposti kun ero repesi riittävän suureksi. 

- Selkäranka napsahti ja kaikki kunnia Salolle, joka pelasi iloista joukkuepelaamista. Meiltä sitä ei löytynyt ja oltiin tuon verran huonompia, totesi Tomi Kaminen.

Parhaana palkittiin Kevin Langford (12/7), mutta tehtävä ei ollut raadille varmaan helppo. JayVaughn Pinkston (19/5) teki eniten pisteitä, mutta kävi kuumana läpi ottelun ja hankkiutui teknisen virheen säestämänä suihkuun jo hyvissä ajoin ennen loppua. Toisella jaksolla hieman piristyneen Byron Wesleyn (14/4) pelihuumori oli kadoksissa eikä hommaa helpottanut DeAndre Danielsin (8/8) loukkaantuminen toisen jakson lopulla. Toivotaan, että nilkasta ei löydy mitään vakavampaa. Kotimaisen miehistön pirtein oli hyvää kautta pelaava Joonas Lehtoranta (11/5).

 

Vilpas jatkaa sarjakakkosena (13/2) yhden ottelun Seagullsia (14/2) vähemmän pelanneena. Vilppaan matkakiertue jatkuu lauantaina Kauhajoella ja toivottavasti Henri Kantonen on silloin riveissä mukana. Karhubasket otti eilen pitkästä aikaa tappion, kun BC Nokia oli parempi kotonaan 81-72. 

 

KATSO PELIN HIGHLIGHTS

 

Lauantaina edessä vierailu Kauhajoelle. Katso kaikki Vilppaan vierasmatsit Elisa Viihteeltä!

TILAA TÄSTÄ JA TUET SAMALLA VILPASTA

 

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit