Uutiset & Artikkelit

29.11.2019 13:26
Vilpasvikings.fi

Vilpas Kauhajoelle ilman Tim Colemania

Tim Coleman joutuu olemaan sivussa muutamia viikkoja rannevamman johdosta. Kuva Anne Nenonen.

 

Jos pitäisi nimetä Vilppaan koripallomiehistöstä syyskauden 2019 pelaaja, Tim Coleman saisi varmasti melkoisen äänivyöryn. 196-senttinen viikinkilaituri on Korisliigan pisteissä (17.7) ja levypalloissa (6.8) sijalla 11 sekä riistoissa (1.73) ja torjunnoissa (1.4) sijalla kolme. Kun niihin lisätään teholukema 18.93 ja valtava hyöty joukkueelle puolustuksessa, Colemanin arvon Vilppaalle ymmärtää. 

 

Kuluva viikko on tuonut jobinpostia seuralle, sillä tehokkaan laiturin vihoitteleva ranne joutuu nyt pakkolepoon. Coleman on pelannut jo usean ottelun ajan käsi vahvasti teipattuna ja tarkemmissa lääkäritutkimuksissa päädyttiin huilaamiseen ja ranteen kuntouttamiseen. Tarkkaa ajankohtaa paluulle ei ole, mutta toivottavasti "TC" nähdään kentällä vielä tämän vuoden puolella. Uutta pelaajaa ei tilalle olla hankkimassa. 

- Tim on pelannut sitkeästi ja valittamatta kivun kanssa jo pitkään. Tilanne ei ole pelaajalle ihanteellinen ja nyt yritetään saada käsi kuntoon levolla. Hän tulee olemaan sivussa muutaman viikon, kertoo päävalmentaja Ville Tuominen tehomiehensä tilanteesta.

 

Vilppaalla on jäljellä kuusi ottelua ennen joulutaukoa. Se kohtaa vieraskentällä lauantaina Karhubasketin ja 17. joulukuuta Seagullsin. Kotiotteluita on jäljellä neljä, joissa liigapeleleissä vastaan asettuvat BC Nokia, Lapuan Kobrat sekä Tampereen Pyrintö ja Suomen cupissa 11. joulukuuta Kouvolan Kouvot. Marraskuun ajan loukkaantumiskierteessä ollut Vilpas saanee Kauhajoelle mukaan yhdeksän miehen rosterin. Kotkasta puuttunut Henri Kantonen on pelikunnossa, tuoreen tyttövauvan onnellinen isä Mikko Koivisto kysymysmerkki. Joka tapauksessa hurrrrrjan paljon onnea Mikko +Essi!

 

Sitten itse lauantain herkkupalaan. Vastakkain siis liigakakkonen Vilpas (13/2) ja kolmonen Karhubasket (10/6), paikkana tuttu Kauhajoen liikuntahalli ja värimaailmassa oranssi vastaan punavalkoinen. Karhu aloitti kautensa muita aiemmin Mestarien liigan pelien vuoksi, mutta itse Korisliiga ei lähtenyt käyntiin odotetusti. Kompurointi kotikentällä kolmen tappion (Lahti, BC Nokia, Seagulls) myötä oli yllättävää ja peli loksahti paikoilleen vasta lokakuun lopussa. Sen seurauksena kauhajokiset ottivat komeasti kahdeksan voittoa putkeen ja pitkä peräkkäisten voittojen sarja katkesi vasta tiistaina, jolloin BC Nokia oli parempi kotihallissaan 81-72.

 

Vilpas ja Karhu basket ovat kohdanneet kerran tällä kaudella, silloin Vilpas oli Salohallissa parempi luvuin 82-68. Kuva Anne Nenonen.

 

Karhulla on aiempien vuosien tapaan käytössään viisi ulkomaalaispelaajaa ja ottelukohtaista vaihtoa on käyty lähinnä akselilla Juan Davis Jr (7.3/5.5) - Alex Thompson (13.8/6.2). Viime kaudelta tuttu Cameron Jones (16.2/3.9/4.8 syöttöä) on liigan ehdotonta pelaajaeliittiä, väkivahva Evan Yates (11.9/9.4) liigan parhaita levypallopelaajia ja Samuel Givens (17.3/5.6) todellinen sveitsiläinen monitoimiveitsi. 

Bojan Sarcevicin (8.4/2.8/4.3 syöttöä) kausi on ollut normaalia vaisumpi ja päävalmentaja Janne Koskimies onkin tuonut Bojania kentälle viime aikoina penkin kautta. Ex-Vilpas Okko Järvi pelaa elämänsä parasta liigakautta, mistä kertoo 12.6 tehtyä pistettä per peli ja coach Koskimies on antanut lisää luottoa myös Mikael Laihoselle ja Eero Innamaalle.

- Yhden aloitusviisikon pelaajan puuttuessa 129 tehtyä pistettä ja seitsemän miestä kaksinumeroisilla pisteillä. Vilppaan edellinen peli oli osoitus heidän materiaalinsa leveydestä ja pelin tasosta tällä hetkellä. Me kokoamme nyt ajatukset kasaan ja pelaamme Mikin muistolle, toteaa Janne Koskimies.

Karhubasket lauantaina: 1 Jones, 3 Davis Jr (GTD50%), 4 Vehmanen, 6 Niskanen, 7 Yates, 10 Sarcevic, 11 Laihonen, 14 Järvi, 20 Innamaa, 23 Hakamaa, 24 Thompson (GTD50%), 45 Givens.

 

Karhubasket on liigan ykkönen kahden pisteen heitoissa (59.1%), mutta löytyy taulukon toisesta päästä kolmosissa (32.4%). Oranssipaitojen vahvuusalueita ovat riistot (1/7.2) ja hyökkäyslevypallot (3/12.7). Vilppaan parhaat alueet ovat puolestaan vapaaheitot (1/78.3%) sekä sarjan kolmanneksi paras kolmosprosentti (37.1%). Joukkueet kohtasivat kertaalleen jo lokakuussa Salohallissa ja silloin Vilpas voitti isännän ottein 82-68. Karhu aloitti hyvin (+11), sitten Vilpas karkasi 21 pisteen karkumatkalle ja lopussa Karhu tuli taas iholle. Ottelun ratkaisu oli kolmas neljännes, jonka Vilpas vei 23-8. Illan hahmot olivat Henri Kantonen (19/7) ja Okko Järvi (18/5).

 

Vilpas lähtee Pohjanmaalle hunajainen maku suussa, sillä joukkue esitti tiistaina Kotkassa sellaisen pisterallin että oksat pois. Tuomisen poppoo latoi KTP:n päätyyn huikeat 129 pistettä ja se on enemmän mitä Korisliigassa on nähty lähes 13 vuoteen yhdessä ottelussa. Salolaisten viimeinen tappio on Kupittaalta 9. marraskuuta ja sen jälkeen homma on toiminut jopa vahvasti vajaamiehisenä. Kouvot kaatui Mansikka-aholla 59-69, Kataja kotona 97-65, Lahti Suurhallissa 91-99 ja KTP Karhuvuoressa 92-129. Jokainen Vilppaan bussissa kyllä tietää, minne nyt ollaan menossa ja takin napit pysyvät taatusti kiinni. 

- Kauhajoelta voiton hakeminen vaatii melko täydellistä suoritusta, varsinkin kun kotijoukkueen peli on alkanut rullaamaan. Meillä kokoonpanossa vielä kysymysmerkkejä, mutta niillä mennään ketkä kentälle kykenevät, miettii Tuominen. 

Vilpas Kauhajoella: 1 Flemmings, 4 Koivisto (GTD50%), 5 Kantonen, 7 Nenonen, 9 Rannikko, 12 Kivimäki, 17 McNeace, 21 Laine (GTD50%), 22 Laster, 33 Thompson (GTD50%).

 

Karhubasket - Vilpas Vikings Kauhajoen liikuntahallilla lauantaina kello 17:00 ja ottelu on nähtävissä tuttuun tapaan suorana Elisa Viihteellä. Salon Vilpas ottaa osaa Karhubasketin taustoilla pitkään vaikuttaneen Mika Perälän perheen suureen suruun. Mika Perälä poistui keskuudestamme torstaina. Lepää rauhassa, Mikki.

 

SEURAAVA KOTIOTTELU SALOHALLISSA LA 7.12. VILPAS -BC NOKIA. OSTA LIPUT MATSIIN

 

 

Yhteistyökumppanit