Uutiset & Artikkelit

25.11.2019 15:44
#korisliiga #vilpas #redandwhite
Vilpasvikings.fi

Tuomisen ilonaiheet vierasvoitto ja täysi rosteri

Vilpas pääsi nauttimaan harvinaisesta herkusta sunnuntaina, kun se kaatoi Lahden Suurhallissa Lahti Basketballin 91-99 (42-49). Vierasjoukkue pääsi pitkästä aikaa pelaamaan kymmenellä miehellä ja se antoi mahdollisuuden palata alkukauden aggressiivisempaan pelitapaan. Lahti Energia Areenan tähdeksi nousi hienon heittopelin pelannut DJ Laster, joka upotti 27 pistettä. Viikko sitten Saloon saapunut Chris Flemmings aloitti liigauransa yhdeksällä pisteellä.

Ottelun alku oli varsin erikoinen, sillä vieraiden ensimmäinen kahden pisteen heitto (Laster) nähtiin vasta neljän ja puolen minuutin kohdalla. Siinä vaiheessa Vilpas johti 10-15 ja kaaren takaa onnistujia olivat Juho Nenonen kahdesti, Teemu Rannikko, Tim Coleman sekä Henri Kantonen. Avauskympin jälkeen Vilppaan johto oli 27-31 ja yhdestätoista kolmosesta seitsemän osui kohdilleen. Toisella jaksolla ero kasvoi seitsemään (42-49) ja vaikka kolmostahti hieman rauhoittui, tarkkuus pysyi kovana (60%). Päävalmentaja Ville Tuominen ei ollut pitkällä tauolla tyytyväinen puolustuspään aggressiivisuuteen, josta paras esimerkki oli Lahden menetysten määrä (1) ensimmäisellä puoliajalla.
- Eka kymppi hyökättiin hyvin, toinen kymppi puolustettiin hyvin, kolmas kymppi pelattiin molemmissa päissä hyvin ja neljännellä kympillä vähän lopetettiin pelaaminen, ynnäsi Tuominen Lahden iltaa.
- Tässä on menty vähän laidasta laitaan. Alkukaudesta pelattiin tosi aggressiivista puolustusta, sitten tuli vammakierre ja pelattiin passiivisempaa vaihtavaa puolustusta. Nyt on saatu rosteri kasaan ja yritetään mennä sinne aggressiivisempaan suuntaan. Se ei ole vielä sillä tasolla kun pitäisi, jatkoi Tuominen.
Jobin postina tuli Henri Kantosen nilkkavamma, jonka johdosta mainion kauden pelannut takamies huilasi puolet pelistä. Toivotaan, että Henkka nähdään rosterissa tiistaina, jolloin Vilpas jatkaa vieraskiertuettaan Kotkan Karhuvuoressa.
Sunnuntain kamppailun ratkaisu nähtiin kolmannella neljänneksellä, jonka Vilpas voitti 18-32 Lasterin pussittaessa 12 pistettä. Siitä Lahti ei enää noussut, vaikka pääsi lopussa kaunistelemaan numerot yhdeksään pisteeseen vieraiden nostettua jalan kaasulta. Vilpas johti peliä lähes 39 minuuttia eikä vierasvoitto ollut puoliajan jälkeen oikein missään vaiheessa uhattuna. Suurimmillaan Vilppaan johto oli 22 pisteessä.

DJ Laster (27/2) upotti heittonsa 10/13 ja oli erehtymätön vapariviivalla (5/5). Teemu Rannikko näytti tasonsa jälleen kerran kirjaamalla tupla-tuplan 13/3/11 syöttöä ja napaten kentän kovimman plus/miinuslukeman +30. Koko Tuomisen rykmentti oli pisteillä jo toisella kympillä. Muut Lahden sankarit: Chris Flemmings 9/3, Mikko Koivisto 8/1, Henri Kantonen 9/2, Juho Nenonen 11/5, Tim Coleman 5/5/4 torjuntaa, Aatu Kivimäki 6/2/5 syöttöä, Jamuni McNeace 7/7, Riku Laine 4/2.
Tuorein viikinki Chris Flemmings ajeli ensimmäisen puoliajan pintakaasulla ja tyytyi välttämään virheitä. Mukavasti peliaikaa debyytissään saanut Flemmings esitti toisella puoliskolla pirteämpiä otteita, mutta luonnollisesti mitään suurempia linjanvetoja ei vielä kannata tehdä suuntaan eikä toiseen.
- Chris oli vähän passiivinen alussa ja katseli mitä muut tekevät. Hän on fiksu pelaaja ja juttelin tauolla, että hänen täytyy olla hyökkäyspäässä aktiivisempi. Toisella puoliajalla hän teki pari pelimiehen koria, arvioi Tuominen tulokastaan.

Lahden parhaana palkittiin neljä kolmosta upottanut tupla-tupla Jerry Evans Jr (23/11). Kaksinumeroisille ylsivät myös Courtney Stockard (24/4), Devante Wallace (13/2), Tuomas Hirvonen ( 12/5/7 syöttöä) ja Vesa Mäkäläinen (11/8). Kovimman plus/miinustilaston teki kiikaritehoilla pelannut Sami Ikävalko, +16.
Viikolla irtisanotun Desmond Hubertin tilalle Lahti on palkannut jo uuden miehen, 201-senttisen Taylor Johnsin. Sisäpelaaja on tuttu viime kauden Karhubasketista ja hänen pelilupansa olisi ollut jo kunnossa, mutta ensiesiintyminen jäi tiistain Seagulls-peliin, koska lääkärintarkastus on edessä vasta maanantaina.
- Taylor tuo leveyttä, puolustusvoimaa sekä levypallouhkaa molempiin päihin, arvioi Petri Velling uusinta hankintaansa.

Vilppaan kausi jatkuu jo huomenna Kotkassa kello 18:30 ja ottelu on nähtävissä normaaliin apaan Elisa Viihteeltä. Viikko päättyy lauantaina vierasmatkaan Pohjanmaalle Karhubasketin vieraaksi.

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit