Uutiset & Artikkelit

03.11.2019 13:48
Vilpasvikings.fi

Tim Colemanin hurja vire jatkuu

Tim Coleman loisti jälleen molemmissa päädyissä kenttää ja tehtaili komean tilastorivin 28/10. Kuva Pyrintö/ahu-bb.

 

Vilpas jyrää vahvasti Korisliigassa. Lauantaina sarjajohtajan kynsiin jäi Tampereen Pyrintö lukemin 85-96 (42-46) ja isännän roolin otti upean pelin pelannut Tim Coleman (28/10). Vilpas johtaa liigaa kahdeksalla voitolla ja yhdellä tappiolla, mutta huilata ei ehdi. Heti maanantaina joukkue kohtaa Salohallissa vaikeasti kautensa aloittaneen Korihait.

 

Pelaajaesittelyssä suurimmat aplodit keräsi kotijoukkueen riveihin käsivammastaan palannut Osku Heinonen, mutta peli alkoi kuitenkin vierasduurissa Jamuni McNeacen tällätessä kaksi komeaa donkkia puoleentoista minuuttiin. Khalil Smallin ratkaisuilla Pyrintö siirtyi kuskin paikalle ja lähti avaustauolle 26-23 johdossa. Erikoisuutena oli, että Vilpas ei saanut koko jaksolla yhtään virhettä.

Toinen jakso oli puolestaan Vilppaan. Juho Nenosen kolmannella kolmosella se siirtyi heti piikkipaikalle 29-30 ja salolaisten ennätyksellinen virheetön jakso kesti peräti 15:18 minuuttia. Vilpas sai puolustukseen oikeenlaista kemiaa, vei toisen kympin 16-23 ja kahville lähdettiin neljän pisteen vierasjohdossa 42-46. Levypalloissa Vilpas oli liigan parasta Pyrintöä vahvempi 15-19 ja hyökkäystehot jakaantuivat tasaisesti - Laster 11, Kantonen 9, Nenonen 9 ja McNeace 9. Pyrinnöstä Small kasasi 14 pinnaa.

 

Kolmas neljännes alkoi Nenosen neljännellä kolmosella, mutta eteni muuten tasaisesti (29-28). Small saatiin nyt kuriin, Antero Lehdon puolimatkan kakkosille ei voitu mitään. Laster lisäsi pistesarakkeeseensa seitsemän pinnaa, mutta kympin hahmo oli 12 pistettä upottanut Coleman.

Tim Coleman -show jatkui jäpi päätösjakson. Heti alkuun ajo kaksi kertaa rimalle ja Vilppaan johto kasvoi seitsemään. Jakson puolivälissä Coleman kiitti JL Rosen virheestä kakkosella ja bonusvaparilla 78-85. Heti perään Rosen otti viidennen virheensä ja Nenonen kasvatti eron jo yhdeksään. Ehkä ratkaisevin niitti tuli ajassa 2:16, kun Mikko Koiviston kulmakolkki suhahti sukasta sisään ja vierasjohto kasvoi jo kymmeneen pisteeseen. Siitä Pyrintö ei päässyt enää seitsemää pistettä lähemmäksi ja lopussa Vilppaan voittonumeroiksi varmistui 85-96. Levypallot menivät selvästi vieraille 32-40 ja hyökkäyspäässä irtopalloja kertyi mukavat 14.

- Hieno koripallo-ottelu ja molemmat joukkueet onnistuivat. Hieno voitto, tehtiin 96 pistettä Pyynikillä ja onnistuttiin pitämään Pyrintö pois hyökkäyslevypalloista. Paljon positiivisia asioita ja hyvällä tiellä ollaan, kiitteli Ville Tuominen omiaan.

 

Kouvojen Duke Shelton valittiin juuri Korisliigan kuukauden pelaajaksi, mutta Tim Colemanin voisi valita ainakin tämän viikon pelaajaksi. Keskiviikkona laituri latisti Salohallissa Seagullsin ja samat otteet jatkuivat eilen Pyynikillä. Pakko myöntää, että Colemanista Vilpas on saanut yhden parhaista puolustuspään pelaajistaan seurahistoriassa. Coleman on melkoinen tuska pitkine käsineen vastustajan takamiehille ja hyökkäyspäässä "TC" on selättänyt hieman sekavan alkukauden upeasti. Kolmosuhkaa löytyy ja parhaimmillaan mies on yksi-yksi tilanteissa kohti rimaa. Pyynikillä Coleman (+31) kokosi tehot 28/10 ja pokkasi ansaitusti parhaan pelaajan palkinnon.

Salolaisten koko kauden tasaisin pelaaja DJ Laster (20/4) oli jälleen hyvä ja Juho Nenosen neljä kolmosta seitsemästä yrityksestä lämmitti. Jamuni McNeacelta (12/6) nousujohtoinen esitys ja Teemu Rannikolta (6/2) irtosi maukkaat 11 koriinjohtavaa syöttöä. Henri Kantonen (11/5), Mikko Koivisto (5/2) ja Riku Laine (0/3) vastasivat lopuista tehoista. Perniöstä loukkaantumisten vuoksi rosteriin nostettu Trenton Thompson sai vain nautiskella liigatunnelmasta, sillä mies kävisi kentällä 10 sekunnin ajan. Thompson pelaa sunnuntaina Peu Basketissa I divisioonaa Westsidea vastaan ja on Vilppaan liigarosterissa taas maanantaina Korihaita vastaan.  

 

Pyrintö ei päästänyt Vilpasta helpolla, kuten oli odotettavissakin. Se oli parhaimmillaan ensimmäisellä ja kolmannella jaksolla, Vilpas taas toisella ja viimeisellä. Takamies Khalil Small (17/6/5 syöttöä) nostaa tasoaan peli peliltä ja väkivahva BJ Raymond (20/13) on tasaisen hyvä. Eilen parhaana palkittiin Antero Lehto (19/0/5 syöttöä) ja JL Rose heitti 10 pinnaa. Yksi vierasvoiton avain oli, että Ray Nixon saatiin jätettyä seitsemään pisteeseen. 

- Tämä oli hyvätasoinen ottelu. Meidän pelissä näkyi rikkonainen viikko treeneissä, mutta myös paljon hyvää. Tappio harmittaa, mutta me ei pelattu huonosti, pohti Sami Toiviainen.       

 

Vilpas kokoontuu hallille jo tänään, sillä huomenna on edessä korismaanantain ottelu Korihaita vastaan. Väsymystä varmaan tuntuu, mutta ei auta. Maanantain jälkeen seuraava peli on vasta lauantaina Kupittaalla Ura Basketia vastaan.

 

OSTA LIPUT KORISMAANANTAIHIN!

 

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit