Uutiset & Artikkelit

15.11.2019 12:24
Vilpasvikings.fi

Pelaako Earvin Morris jo lauantaina Salohallissa?

Huomenna päästään jälleen nauttimaan korisviihteestä Salohalliin, kun Kataja basket saapuu Saloon. Kuva Markus Moisio.

 

Keskiviikkona kovan vierasvoiton Kouvolasta hakenut Vilpas kohtaa lauantaina Joensuun Kataja Basketin Salohallissa kello 17:00. Kataja Basket on pelannut vasta yhdeksän ottelua ja se löytyy sarjataulukosta sijalta kahdeksan. Erikoista on se, että niistä yhdeksästä pelistä peräti kahdeksan on pelattu Joensuussa ja Vilppaan kohtaaminen on itäsuomalaisille vasta toinen vieraspeli tällä kaudella. Itä-Suomen ylpeys ilmoitti keskiviikkona tehneensä uuden sopimuksen laitahyökkääjä Earvin Morrisin kanssa, joten lauantain mielenkiintoisin kysymys kuuluukin: pukeutuuko Morris peliasuun jo Salohallissa? Ratkaisu riippuu Libanonista saapuvasta peliluvasta ja lopullisen päätöksen valmennusjohto tekee akselilla Earvin Morris - Jarekious Bradley.

 

Katajan otteluohjelma kahdeksan kotona, yksi vieraissa hakee vertaistaan Korisliigahistoriassa. Se tietää melkoista liikennettä Joensuusta länteen ja etelään tulevaisuudessa. Valmennuskaksikko Sten-Virtasen kotisaldo on 5/3 ja ainoa vieraspeli 4. lokakuuta päättyi tappioon Seagullseille. Salohallin vieraat pelaavat tuttuun tapaan myös Euroopassa ja kolmen FIBA Europe Cupin vierasottelun jälkeen joukkue on vihdoin kotiputkessa. Se alkoi keskiviikkona, jolloin Kataja voitti kahden jatkoajan jälkeen Legia Varsovan 112-105 ja kohtaa ensi viikolla Bakken Bearsin avarassa areenassaan. Saumat jatkopeleihin on yhä elossa. Voitollaan Kataja nousi kaikkien aikojen menestyksekkäimmäksi suomalaisseuraksi eurokentillä, joten onnittelut siitä.

 

Vaikka kausi on lähtenyt katajalaisittain yskähdellen käyntiin, potentiaalia ryhmässä riittää. Ulkomaalaispuolella on taitoa sekä monipuolisuutta ja sitä Morris tuo ryhmään lisää. Takamies Jarred Ogungbemi-Jackson on Katajan ykkönen pisteissä (17.2), levypalloissa (6.7) ja syötöissä (4.8) ja se on kova suoritus 178-senttiseltä takurilta. Sentteri Brandon Walters (208, 15.9/6.3) pelasi lokakuun alussa huikean matsin Vilpasta vastaan Joensuussa urakoiden tilastot 31/11 ja tehot +44. Mestaruusmies Jarekious Bradley (196, 10.4/5.6) tiedetään, samoin Espoossa Korisliigaa aiemmin pelannut Omar Calhoun (198, 11.8/3.8). Viimeksi mainittu oli keskiviikkona pitelemätön Europelissä Legiaa vastaan, kuten tilastorivi 39/14/6 syöttöä/2 riistoa ja +43 osuvasti kertoo.

Oma tarinansa on sitten Earvin Morris. 25-vuotias laituri saapui Joensuuhun jo syyskuussa, mutta sai juuri liiga-avauksen kynnyksellä niin kovan tarjouksen Libanonista, että siitä ei voinut kieltäytyä. Olot maassa menivät kuitenkin niin hurjiksi, että maan koripalloliiga pistettiin telakalle lokakuun puolivälissä ja Morris teki paluun lähtöruutuun. Pelaaminen Salossa on kiinni peliluvasta ja tietenkin valmennuksen päätöksestä eli akselilla Sten-Virtanen riittää pohdittavaa. Kotimainen osasto on edelleen Aapeli Alasen verran vajaa, mutta Matias Ojala, Samuli Vanttaja, Fiifi Aidoo ja Joni Herrala tuovat taitoa ja energiaa kentälle.

- Meillä alla kaksi huonoa peliä Korisliigassa, mutta keskiviikon hyvä voitto antaa varmasti energiaa. Vilppaalla on loukkaantumishuolia, mutta siitä huolimatta he hakivat ansaitun voiton Kouvolasta, toteaa Katajan päävalmentaja Juha Sten. 

Kataja Basket Salohallissa: 1 Walters, 3 Ogungbemi-Jackson, 6 Herrala, 7 Leppänen, 8 Ojala, 12 Vanttaja, 22 Calhoun, 23 Bradley (GTD50%), 34 Pihjajamäki, 55 Aidoo, Morris (GTD50%).

 

Vilppaan rosteri on huomiselle vielä pieni arvoitus, sillä DJ Lasterin ja Aatu Kivimäen pelaaminen on epävarmaa. Kuva Anne Nenonen.

 

Vilpas vei joukkueiden ensimmäisen kohtaamisen Joensuussa Juho Nenosen viime hetken kolmosella lukemin 76-78. Brandon Walters oli tuolloin pysäyttämätön ja Kataja teki 17 pistettä suoraan hyökkäyslevyreistä. Toisaalta nopeista hyökkäyksistä Kataja ei tehnyt pinnaakaan ja kolmostarkkuus (4/26) jäi 15 prosenttiin.

Sarjajohtaja Vilpas lähtee lauantain kotiotteluun hyvillä fiiliksillä. Siipirikkoinen ryhmä pelasi todella hyvän puolustuspelin Kouvolassa ja piti isännät 59 pisteessä. Mikko Koivisto, DJ Laster ja Aatu Kivimäki eivät pelanneet ja kolmikon tilannetta seurataan päivä päivältä. Uusi jenkkihankinta Chris Flemmings saapuu Suomeen vasta sunnuntaina, joten Perniön Trenton Thompson nähdään edelleen kokoonpanossa.

Vilpas on voittanut kauden 12 ottelustaan kymmenen ja viiden viimeisen ottelun saldo on 4-1. Kouvot kaatui vieraissa +10, Korihait kotona +15, Pyrintö vieraissa +11 ja Seagulls kotona +12. Ainoa tahra tuli viikko sitten Turusta, jossa Ura Basket oli parempi 92-87.

- Vastassa vahvistunut ja hienon euro-voiton ottanut Kataja, joten kiihkeä kamppailu on luvassa. Meillä on toiveissa saada sairastuvalta muutama mies kentän puolelle, pohtii Ville Tuominen.

Vilpas lauantaina: 5 Kantonen, 7 Nenonen, 9 Rannikko, 11 Coleman, 12 Kivimäki (GTD75%), 17 McNeace, 21 Laine, 22 Laster (GTD50%), 33 Thompson. 

 

OSTA LIPUT MATSIIN

Vilpas Vikings - Joensuun Kataja Salohallissa lauantaina kello 17:00. Otteluisäntänä Passeliauto. Tervetuloa! 

 

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit