Uutiset & Artikkelit

05.11.2019 10:37
Vilpasvikings.fi

Korihait piti Vilpasta ahtaalla Salohallissa

Salohallin reilu 1000 hengen yleisö sai nähdä yllättävän tiukan ottelun, jonka parhaaksi pistemieheksi nousi loistavaa jaksoa pelaava Tim Coleman. Kuva Anne Nenonen.

 

Salohallissa vietettiin korismaanantaita sarjakärki Vilppaan ja sarjajumbo Korihaiden välillä. Voitto ja sarjapisteet jäivät Saloon lukemin 92-77 (47-39), mutta sarjataulukon näköisiä murskajaisia ei parketilla nähty. Korihait piti Vilpasta ahtaalla läpi ottelun ja vakkasuomalaiset saivat ottelusta taatusti uutta itseluottamusta avausvoiton metsästykseen.

 

Vilppaan päävalmentaja Ville Tuominen antoi täyden tunnustuksen illan vastustajalle.

- Tästä tuli juuri niin hankala peli kuin kuvittelin. Korihait tuli hyvällä energialla eikä luovuttanut missään vaiheessa. Vaikka johdettiin välillä 16 pisteellä, he tulivat aina takaisin peliin, kehui Tuominen kollega Jordi Justelle.

Eikä Vilpas-coach turhia jutellut. Kun kotijoukkue aloitti pirteästi Teemu Rannikon johdolla ja repäisi kolmessa minuutissa kymmenen pisteen kaulan, Salohallin 1054 katsojaa varmaan ajattelivat, että nyt vakkasuomalaisia viedään. Toisin kävi. Vaikka kotijohto oli parhaimmillaan 73-57, suurin osa pelistä mentiin siinä kymmenen pinnan tuntumassa. Ja sen verran tiukilla oltiin, ettei Tuominen pystynyt peluuttamaan koko arsenaaliaan.

 

Kuva Markus Moisio

 

- Meillä kolmas peli kuuteen päivään ja jotkut kaverit joutuivat pelaamaan suuremmilla minuuteilla kuin oli tarkoitus, myönsi Tuominen.

Tällä hän tarkoitti joukkueen terveystilanteesta johtuvia ongelmia. Aatu Kivimäen ja Reggie Dillardin katsellessa peliä penkiltä koko kentän prässäävä pelitapa on rauhoitettu puolen kentän puolustukseksi ja aggressiivisuusastetta on jouduttu napsauttamaan pienemmälle.

- Korihait oli energinen ja hyvällä jalalla liikkeellä, meillä oli vähän käsijarru päällä. Ollaan jouduttu vähän muuttamaan pelitapaa loukkaantumisten vuoksi ja passivoiduttiin hieman liikaa, myönsi kolmosensa (3/3) varmasti upottanut Mikko Koivisto.

 

Mikko Koivisto alkaa päästä loukkaantumisen jäljiltä oivaan vireeseen. Kuva Anne Nenonen.

 

Lähes täydellisesti heittänyt Koivisto (16/1/4 syöttöä) olikin kotijoukkueen parhaimmistoa ja pokkasi ansaitusti illan syömähammaspalkinnon. Huimaan lentoon noussut Tim Coleman (24/6) kävi hakemassa isäntä Pihlajalinnan palkintokassin ja kolmas kova luu oli aina varma DJ Laster (19/5). Jamuni McNeace (9/10) oli lähellä tupla-tuplaa ja Juho Nenonen (10/5) iski pisteen enemmän. Muut: Teemu Rannikko 6/2/6 syöttöä, Riku Laine 5/3 ja isäntien suurimmat minuutit kellottanut Henri Kantonen 3/5/7 syöttöä.

 

Korihait sai juuri ottelun alla tiedon, että uuden petokalan Jalen Henryn pelilupa oli kunnossa ja hän syrjäytti kokoonpanosta lämmitelyssä nähdyn Luke Meiklen. 203-senttisestä Henrystä (5/7) ei ollut vielä ymmärrettävästi suurta apua, mutta jatkossa tilanne voi olla erilainen. Etenkin kun coach Juste saa toisen uuden miehen Ernest Zeiglerin (13/8) mukaan paremmin kuvioihin. Raati palkitsi parhaana ison Henri Ventoniemen (14/6) ja ykköstykki Casey Benson (17/4/6 syöttöä) oli koko ajan vaarallinen. Anton Cook (4/1) jäi varsin vaarattomaksi.

- Peli oli tänään erinäköistä ja taisteltiin tosissaan. Muutosten jälkeen on vielä hakemista ja nukahduksia tulee, mutta pelissä oli energiaa eikä menetetty palloja, arvioi hyvän pelin pelannut Ventoniemi.

Espanjalaisvalmentaja Jordi Juste oli tyytyväinen miehistöönsä, tappiosta huolimatta.

- Olen hyvin tyytyväinen pelaajiini. Taistelimme loppuun asti ja pelasimme joukkueena. Hyökkäyspäässä jaoimme palloa emmekä sortuneet menetyksiin. Tämä antaa luottamusta jatkoon, iloitsi Juste.

 

DJ Laster jatkoi vahvaa syksyä summaamalla jälleen hienon tilastorivin 19/5. Kuva Anne Nenonen.

 

Vilpas voitti Tim Colemanin voimadonkkiin päättyneen avausjakson 27-17 ja Juste ei tehnyt vielä ainuttakaan vaihtoa. Toisella kympillä Korihait oli parempi 20-22, vaikka Henry jäi nollille, Cook kahteen pisteeseen ja Zeigler kolmeen. Kolmas kymppi meni taas kotijoukkueelle 26-20 Colemanin johdolla ja päätösjakso niukasti 19-18.

- Huomenna levätään ja lauantaina mennään Turkuun, päätti Tuominen illan lehdistötilaisuuden.  

 

OTTELUN TILASTOT

 

LAUANTAINA FANIMATKA KUPITTAALLE, ILMOITTAUDU NYT MUKAAN!

 

 

 

-----------------------------------------------------------------------------------

OSTA LIPUT MATSIIN

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit