Uutiset & Artikkelit

17.11.2019 10:20
#korisliiga #vilpas #redandwhite
Vilpasvikings.fi

Henri Kantonen kutitteli tripla-tuplaa kauden suurimmassa voitossa

Keskiviikkona hienon eurovoiton napannut Joensuun Kataja Basket joutui todistamaan paikan päältä Vilppaan murskavoittoa Salohallissa. Vilpas esitti jälleen jäätävän hyvää puolustuspeliä ja pääsi nautiskelemaan kauden suurimmasta voitosta lukemin 97-65 (45-36). Illan tähtenä tuikki takamies Henri Kantonen, joka jäi harmittavan lähelle tripla-tuplaa tilastorivillään 19/9/8 syöttöä. Vilpas pääsee nyt kolmen päivän treenitauolle ja salille palataan vasta keskiviikkona, jolloin rivejä vahvistaa myös sunnuntaina maisemiin saapuva Chris Flemmings.

Lauantai-illan joukkueet lähtivät kamppailuun vahvasti vajaamiehisinä. Vilppaalta olivat sivussa yhä Mikko Koivisto ja DJ Laster, Katajalta puuttuivat Jarekious Bradley, Aapeli Alanen ja Joni Herrala. Susirajan uusin hankinta Earvin Morris oli jo mukana alkuverryttelyssä, mutta miehen pelilupa ei saapunut ajoissa Libanonista.

Kataja Basket aloitti kamppailun Fiifi Aidoon kolmosella, mutta vieraiden johtotehtävät jäivät koko pelissä vajaaseen kolmeen minuuttiin. Muun ajan ottelua vei Vilpas ja syy itäsuomalaisten alakuloon löytyi punapaitojen rautaisesta puolustuksesta. Tim Coleman otti Katajan syömähampaan Jarred Ogungbemi-Jacksonin (11/2) pitkien käsiensä hellään huomaan ja se näkyi tilastoissa vaisuna heittotarkkuutena (4/13).
Keskiviikon europelissä 39 pinnaa säkittäneen Omar Calhounin Vilpas puolusti 12 pisteeseen eikä Brandon Walters (12/11) päässyt juhlimaan Jamuni McNeacen pihdeissä lokakuisen Joensuun kamppailun tapaan. Otteluisäntä Passeliauto palkitsikin vieraista 21 minuuttia kellottaneen nuoren lupauksen Valtteri Mervolan (3/0). Entinen viikinki Matias Ojala (8/2) osui kahdesti kaarelta tuttuihin koreihin.
- 25 minuuttia pystyttiin toteuttamaan meidän peliä ja oltiin mukana. Sitten meiltä muutama helppo ohiheitto ja ero karkasi. Vilpas pelasi hyvin tänään, tunnusti Ojala.
Muut katajalaiset: Valtteri Leppänen 6/1, Samuli Vanttaja 4/3, Fiifi Aidoo 9/5.
"Matun" kanssa samoilla linjoilla oli myös päävalmentaja Juha Sten.
- Vilpas pelasi erittäin hyvän pelin ja onnittelut siitä. Roikuttiin 27-28 minuuttia mukana, mutta kun ero repesi yli kymmeneen pisteeseen, järki lähti päästä ja jokainen yritti ratkaista yksin. Energiat eivät olleet keskiviikon tasolla, Vilpas puolusti hyvin ja aiheutti meille harmaita hiuksia. Hienoa, että Valtteri Mervola pelasi 21 minuuttia ja osoitti pystyvänsä pelaamaan tällä tasolla, arvioi Sten joukkueen esitystä.

Avauskymppi meni Vilppaalle 24-18 Jamuni McNeacen mainioilla otteilla ja puoliajalla ero kasvoi yhdeksään pinnaan 45-36. Kantosella oli koossa puolivälissä jo tehot 17/7. Ainoa ongelma oli Tim Colemanin ranne, jonka tehomies loukkasi pudottuaan sen päälle ajonsa päätteeksi. Teippiä käteen ja Coleman palasi kentälle loppupelin ajaksi ollen tutun tehokas molemmissa päissä.
Kolmannen kympin jälkeen Kataja roikkui vielä iskuetäisyydellä 66-53, mutta päätösjakso oli vieraille tuskaa. Se meni Vilppaalle 31-12 ja summerin soidessa taululla komeili kauden suurin voitto, 32 pistettä.
- Loppunumerot eivät kerro totuutta, sillä kolmannen kympin jälkeen Kataja oli 13 pisteen päässä, muistutti päävalmentaja Ville Tuominen pressissä.
Ja muisti samalla kehua joukkojaan, ansaitusti.
- Olen tosi onnellinen, koska viikko oli haastava. Ukkoa alkoi tippua riveistä maanantaista lähtien ja silti hanskattiin nämä kaksi peliä. Täytyy olla tosi ylpeä miten noi jätkät pelaa ja toteuttaa. Kantosen Henkalta hieno peli ja Aatulla oli tauon jälkeen virtaa. McNeace menee eteenpäin isoin harppauksin, kiitteli Tuominen.

Lähes kaksimetrinen takamies Henri Kantonen pelaa huikeaa kautta ja tuntuu, että ylisanat alkavat loppua nuoren miehen kohdalla. Lauantain tilastorivi on komeaa luettavaa: 19 pistettä, 9 levypalloa, 8 syöttöä, 2 riistoa ja teholuvuksi +30.
- Saatiin hyviä heittopaikkoja koko pelin ajan ja hyökkäys rullasi hyvin. 32 pisteen voitto kertoo meidän puolustuksesta, arvioi palkintopöydän putsannut Kantonen.
ToPo-kasvatti ei ollut kuitenkaan ainoa ilopilkku Tuomisen tulevassa videokoosteessa. Pari viikkoa huilannut Aatu Kivimäki (16/3/4 syöttö) olisi jaksanut juosta vaikka maratonin ja vain yksi heitto kolisi raudasta ulos. Aatun viidestä kolmosyrityksestä upposi neljä. Jamuni McNeace (14/8) jatkoi siitä, mihin Kouvolassa jäi.
Vahva kanditaatti kuukauden pelaajaksi Tim Coleman tilastoi neljällä kolmosella 22/8. Illan kovimman huutomyrskyn aiheutti kuitenkin "perniöläisvahvistus" Trenton Thompson (8/2), joka tälläsi loppuhetkillä viikon donkkeihin oikeuttavan alley-oopin.


Muut viikingit: Teemu Rannikko 3/2/6 syöttöä, Riku Laine 8/3, Juho Nenonen 7/4.
- Suomi meni eilen kisoihin, tänään voitettiin Kataja ja huomenna lähden käymään kotona (Helsingborg) eli tämä oli ihan ok viikonloppu, hymyili Tuominen.
Se tarkoittaa, että viikingeillä alkaa kolmen päivän lepo ja se tulee todellakin tarpeeseen. Nyt parannellaan paikkoja kuntoon ja toivotaan, että keskiviikkona salilla nähdään Chris Flemmingsin lisäksi ainakin yhdeksän muuta. Viime aikoina 5 vs 5 -treenit ovat jääneet vain haaveeksi Tuomisen uniin.

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit