Uutiset & Artikkelit

23.11.2019 14:37
Vilpasvikings.fi

Chris Flemmings debytoi Lahdessa sunnuntaina

Vilpas pääsee Chris Flemmingsin debyyttimatsiin pitkästä aikaa laajemmalla rosterilla, kun DJ Laster tekee paluun. Mikko Koivisto saattaa myös pelata jo sunnuntaina Lahdessa. Kuva Anne Nenonen.

 

Salon Vilpas palaa kentälle reilun viikon tauon jälkeen ja aloittaa kolmen ottelun mittaisen vierasputkensa sunnuntaina. Ränni alkaa Lahden Energia Areenalta, jatkuu tiistaina Kotkan Karhuvuoressa ja tunnelin pää häämöttää lauantaina aina tunteita herättävässä Kauhajoen liikuntahallissa. Kova viikko siis edessä.

Lahti Basketball isännöi viikinkejä sunnuntaina hieman vajaamiehisenä, sillä joukkue irtisanoi keskiviikkona vaisusti esiintyneen Desmond Hubertin sopimuksen eikä uudesta miehestä ole vielä julkaistua tietoa. Vilpas elättelee puolestaan toiveita, että bussiin saataisiin pitkästä aikaa kymmenen miehen ryhmä. Laitahyökkääjä Chris Flemmingsin pelilupa on kunnossa ja mies nähdään ensi kertaa tositoimissa Suurhallissa.

 

Chris Flemmings on päässyt harjoittelemaan vajaan viikon joukkueen mukana ja debytoi Vilpas paidassa sunnuntaina numerolla 1. Kuva Usa today

 

Korisliigan parhaat yleisöjoukkueet ovat kohdanneet kahdesti tällä kaudella. Syyskuussa mentiin vielä treenipelin merkeissä, mutta lokakuun 12. päivä Vilpas piti Salohallin tosipelissä liigapisteet viiden pisteen kotivoitolla luvuin 89-84. Ottelu oli varsinaista vuoristorataa, sillä Lahti johti parhaimmillaan jo 16 pisteellä, mutta Riku Laineen (17/6) johdolla kotijoukkue kairasi itsensä voittajaksi. Lahdelta Courtney Stockard oli kuumana (28/7).

 

Sarjanousijan debyyttikausi on ollut ailahteleva ja peli on tökkinyt etenkin kotona. Se on voittanut kuudesta kotipelistään vain yhden, mutta vieraskentiltä voittoja on lähtenyt mukaan kolme. Kovimmat sellaiset osuivat marraskuun alkuun, jolloin se kaatoi  Katajan Joensuussa 20 pisteellä ja heti perään Kobrat Lapualla samaisella 20 pisteellä. Viimeiset kolme peliä ovat sitten edenneet mollivoittoisesti. KTP oli parempi kotonaan +3, Karhubasket Kauhajoella +9 ja BC Nokia haki pisteet Lahden Suurhallista 13 pisteellä. Tiukat pelit (alle 5p) lahtelaiset ovat hävinneet 0/3.

 

Päävalmentaja Petri Velling luottaa miehistönsä kaukoheittovoimaan, sillä Lahti ottaa liigajoukkueista selvästi vähiten kakkosia (33.5 per peli) ja vastaavasti pallo lähtee ilmaan surutta kaaren takaa (32.5 per peli). Taktiikka ei vaikuta ollenkaan huonolta, sillä kolmostarkkuus 37.9% on ollut toiseksi paras koko liigassa. 

Takamies Tuomas Hirvonen on sarjan ahkerin kolmospommittaja ja Devonte Wallace on listalla kakkosena. Lahden vaarallisimmat miehet ovat silti Korisliigan pistekolmonen Jerry Evans Jr (19.9) sekä pistenelonen Courtney Stockard (19.3). 203-senttisen Evansin viime esiintyminen parketilla on parin viikon takaa, jolloin iso laituri upotti 24 pistettä Karhubasketin sukkaan. BC Nokiaa vastaan hän oli kokoonpanossa, mutta ei käynyt kentällä. 

- Meillä on muutamia muutoksia joukkueessa, joten hienoa päästä näkemään miten pystytään haastamaan Vilpas. Yhdessä tekeminen ja kurinalaisuus ovat teemoina, pohtii päävalmentaja Velling.

Lahti Basketball Suurhallissa: 1 Saarijärvi, 3 Mäkäläinen, 4 Hirvonen, 7 Ikävalko, 11 Stockard, 15 Wallace, 21 Byman, 30 Ahola, 34 Aalto, 60 Evans Jr. 

 

Millä ilmeellä Vilpas lähtee mastokaupunkiin? Kaksi viimeistä kamppailua on menty kapealla rotaatiolla, mutta pelillisesti erinomaisin ottelin. Lauantaisen Kataja-murskajaisten jälkeen joukkue sai kolmen päivän lepotauon ja se tuli tosiaan tarpeeseen, sillä vammaa on ollut yhdellä jos toisella. Päävalmentaja Ville Tuominen saikin keskiviikkona nauttia pitkästä aikaa kymmenen miehen treeneistä. Mukana oli sunnuntaina maahan saapunut Chris Flemmings sekä vammoista kärsineet Teemu Rannikko, Mikko Koivisto, DJ Laster ja Tim Coleman. Flemmingsin tulon myötä Trenton Thompson saa keskittyä PeU Basketin peleihin I divisioonassa.     

Jollei jobinpostia tule, Vilpas Lahdessa: 1 Flemmings, 4 Koivisto, 5 Kantonen, 7 Nenonen, 9 Rannikko, 11 Coleman, 12 Kivimäki, 17 McNeace, 21 Laine, 22 Laster.  

 

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit