Uutiset & Artikkelit

10.11.2019 18:53
Vilpasvikings.fi

Branchin pimentäminen ei riittänyt Vilppaalle

Kauden ensimmäinen derby Kupittaalla ei tuonut täydennystä voittosarakkeeseen, vaan Ura Basketin viimeisen jakson hurmos oli liikaa. Kuva Ville Vuorinen.

 

Kaarinan Ura Basket eGameStars aiheutti sarjakärki Vilppaalle kauden toisen tahran sarjataulukkoon. Kupittaan hyvätunnelmainen ottelu päättyi 1421 katsojan edessä viiden pisteen kotivoittoon 92-87 (36-40) ja Ura Basket nousi voitolla lähemmäksi pudotuspeliviivaa. Vilpas onnistui hyvin vaarallisen Stephaun Branchin kaitsemisessa, mutta sankarin rooliin nousi kolmikko Trey Niemi - Tyrell Bellot-Green - Dustin Thomas, joka nakutti 61 pinnaa.

 

Vilpas lähti peliin edelleen ilman Aatu Kivimäkeä ja perjantaina irtisanottua Reggie Dillardia, mutta sen taakse ei kannata mennä. Vierasjoukkue oli vaan liian verkkaisella jalalla liikkeellä ja se ei Uran kaltaista vauhtijoukkuetta vastaan ole suotavaa.

- Uralta selkeä tasonnosto ja heillä oli taisteluilmettä, yritystä ja kaikkea postitiivista. Vaikka me johdettiin lähes koko peli, tekeminen oli puolittaista ja vähän sinne päin. Meiltä huono suoritus, ei oltu teräviä eikä toteutettu kovin hyvin, ruoti päävalmentaja Ville Tuominen lauantai-illan antia.

Vilpas oli kuskin paikalla lähes puoli tuntia, mutta hyytyi viimeisellä kympillä Uran myllytyksessä 35-22. Ottelun tuomarikolmikko jakeli ihan rehdissä kamppailussa peräti 50 virhettä ja se teki pelistä varsin rikkonaisen.

- Oli tosi vaikea päästä pelirytmiin, kun jokainen kontakti puhallettiin virheeksi. Se ei ole missään nimessä selitys tappiolle. Parempi joukkue voitti, huonompi hävisi, totesi Tuominen.

 

Kotijoukkueesta löytyi tällä kertaa useampi sankari. Vilppaan pakkipään ekspertti Tim Coleman otti Uran tehomies Stephaun Brabchin pihteisiinsä ja nollasi yli 21 pisteen keskiarvolla pelanneen amerikkalaisen täydellisesti. Ensimmäisellä puoliajalla Branch sai kasaan yhden pisteen saatuaan ilmaan vain kaksi heittoa ja tulostaululla loisti kolme täppää virheiden merkiksi. Päätösjaksolla mies sai kaunisteltua pistesaaliinsa yhdeksään, mutta kuusi heittoa on todella vähän.

- Huikea tapahtuma molempien fanien ansiosta. Tämä oli meiltä hyvä askel eteenpäin, mutta jos kuvitellaan että tämä riittää jatkossa, se on harhaluulo. Kehitystä on tapahduttava, arvioi Kristian Palotie.

- Vastustajat alkavat oppia, miten Branchia (9/5/6 syöttöä) saadaan hidastettua ja tänään muut ottivat vastuuta. Dustin Thomasilta (21/15) aivan hirveä tasonnosto. Tyrell Bellot-Green (20/3) ja Trey Niemi (20/1) ovat olleet muutaman pelin pimennossa ja Miikka Luosmaa (4/6) tekee kaikkea mitä joukkue tarvitsee laittamalla kroppaa likoon, kiitteli Palotie tehomiehiään.

 

Sadat salolaiset pitivät huolen tunnelmasta lauantai -iltana Turussa. Kuva Sinikka Makkonen.

 

Vilppaalle ei jäänyt suuria muistoja Kupittaan illasta eikä lauantai-illan huumaa päästy kokemaan. Hyökkäyspäässä pallo jäätyi liian usein käsiin eikä sovittuja kuvioita päästy juoksemaan. Puolustuksessa oltiin vähän jälkijunassa koko pelin ajan ja levypallopeliin (42-36) jäi paljon petrattavaa. Ura haki kymmenen irtopalloa Vilppaan korilta ja se on liikaa.

Vilpas vei avauskympin 14-19 ja toinen neljännes mentiin lähes tasatahtiin 22-21. Peli näytti kääntyvän salolaisille kolmannen jakson alussa Juho Nenosen kahdella peräkkäisellä kolmosella (+12), mutta toisin kävi. Viimeisestä kympistä tuli kotinäytös ja harvoin Vilppaan päähän on pussitettu 35 pistettä. 

Ura nousi 69-68 johtoon 33. minuutin kohdalla ja jakson puolivälissä ero kasvoi Marius van Andringan kolmosella kuuteen pisteeseen. Tiukka tuomarilinja aiheutti Vilppaalle ongelmia ja vaikka kukaan ei lentänyt suihkuun, taululla komeili peräti kuudella pelaajalla neljä virhettä.

Ottelu huipentui viimeiselle minuutille, jonka alkuun Thomas pussitti vaparista kotijohdoksi 89-82. Peli näytti olevan siinä, mutta neljä sekuntia myöhemmin Vilpas nousi Mikko Koiviston kolmosella neljään pinnaan. Kuuden sekunnin päästä Ura menetti pallon yli sivurajan ja ajassa 0:47 Tim Coleman purjehti rimalle 89-87. Nyt näytti taas valoisalta, mutta Uran aikalisän jälkeen Branch ajoi korille, kääntyi ilmassa selin koriin ja tuomaristo palkitsi DJ Lasterin virheellä. Branch vei vapareista kotijoukot 91-87 johtoon ja kun Colemanin kaksi kolmosyritystä pomppi renkaasta ulos, Branch viimeisteli  viiden pisteen voiton vapariviivalta.

 

Kahdeksalla miehellä pelanneen Vilppaan parhaana palkittiin Tim Coleman (23/6) ja lopuista tehoista vastasivat DJ Laster 15/3, Teemu Rannikko 12/5, Henri Kantonen 10/6/5 syöttöä, Juho Nenonen 9/2, Riku Laine 7/4, Jamuni McNeace 6/8/5 syöttöä sekä Mikko Koivisto 5/0.

Vilppaan kausi jatkuu keskiviikkona Kouvolassa ja seuraava kotiottelu on ensi lauantaina, kun Joensuun Kataja saapuu Salohalliin. Kataja hävisi eilen kotonaan nousukuntoiselle Kauhajoelle 80-106. 

 

OSTA LIPUT MATSIIN

 

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit