Uutiset & Artikkelit

04.11.2019 09:51
Vilpasvikings.fi

Aloittaako Korihait uuden kauden Salohallista?

Ville Tuomisen suojatit säntäävät parketille jo kolmannen kerran kuuden päivän sisään. Tänään vastassa Korihait. Kuva Anne Nenonen

 

Sarjajohtaja Vilppaan kolmas peli kuuteen päivään starttaa tänään Salohallissa kello 18:30 korismaanantain merkeissä. Sarjataulukkoa katsoen tulossa on läpihuutojuttu, sillä vastustaja Korihait on aloittanut liigakautensa yhdeksällä peräkkäisellä tappiolla. Kotijoukkueen kannalta vaarallisinta on saapua hallille takki auki ja tuudittautua helppoon voittoon. Korihait on nimittäin tehnyt ensimmäiset muutokset ryhmäänsä ja maanantaina nähdään, uiko hailauma edelleen syvissä vesissä.

 

Espanjalaisluotsi Jordi Justen saappaissa ei ole helppo olla. Tappioputki on pelottavan pitkä ja esitykset eivät ole ainakaan parantuneet kauden edetessä. Korihaiden kausi lähti käyntiin siedettävällä 87-78 tappiolla Pyynikillä ja kotiavaus Kobria vastaan päättyi kuuden pisteen tappioon. Ura Basket -pelistä (89-108) lähtien voitto ei ole ollut enää lähelläkään ja turpaan on tullut  kunnolla. Pohjanoteeraus taidettiin nähdä viimeksi Pohitullissa, jossa BC Nokia piti hait 55 pisteessä.

 

Tappioputkea on vaikea pistää coach Justen piikkiin. Viime vuoden runkopelaajista vain Miikka Marttinen (5.7/2.7) jäi Vakka-Suomeen ja ulkomaalaisosastolla on vaihtoja tapahtunut jo kaksin kappalein. Toimistolla kurssia pyritään siis korjaamaan ja se on hyvä se.

Haiparven ykkösmies alkukaudella on ollut takamies Casey Benson, sillä Grand Canyonin kasvatti on kärjessä kaikissa tärkeissä kategorioissa - ykkönen pisteissä (12.1), ykkönen levyreissä (7.4) ja ykkönen syötöissä (4.4). Enempää ei voi vaatia. Skoraajaksi hankittu Anton Cook on jäänyt odotettua alhaisempiin tehoihin (12.1) ja isoista pojista Luke Meiklen (8.4/3.8) nimi löytyy vielä ennakkoraportista 50% varauksella, keskenkuntoisen Andre Berryn sopimus irtisanottiin jo.

Jordi Juste tuo kentälle varmuudella Bensonin ja Cookin ohella jo yhden ottelun pelanneen Ernest "Trey" Zeiglerin (13/3). Toisen tulokkaan Jalen Henryn pelaaminen on kiinni peliluvasta. Mikäli lupa on kunnossa, Meikle jäänee sivuun illan kamppailusta. 198-senttinen Zeigler pelasi viime kauden Romanian pääsarjassa CSO Voluntarin riveissä 17.8 pisteen ja 5.2 levypallon tehoilla. 203-senttinen Henry puolestaan Ranskan kolmosessa Charleville-Mezissä numeroin 10.9/4.3.

Korihaiden mielenkiintoisin pelaaja on kolmessa pelissä esiintynyt Tommi Lehtonen. Vuonna 2003 syntynyt Lehtonen on esiintynyt rohkeasti, pelasi viimeksi lähes 20 minuuttia ja upotti komeasti kolme kolmosta. Kotimainen tilastoykkönen on 207-senttinen jenkkiyliopistotuonti Henri Ventoniemi (10.2/5.8).

- Kova peli sarjajohtajaa vastaan. Tavoite on laajentaa kilpailullisuutta, vähentää menetyksiä ja jokaisen on keskityttävä omaan puolustukseensa, pohtii Juste illan teemoista.

Korihait maanantaina: 2 Benson, 4 Wahlbäck, 5 Lahdensuu, 7 Zeigler, 10 Cook, 11 Marttinen, 14 Heinonen, 21 Meikle (GTD50%), 23 Leino, 24 Lehtonen, 34 Ventoniemi, Henry (GTD50%).

 

Vilppaan herra ja hidalgo kahdessa viime pelissä on ollut Tim "TC" Coleman, joka on nakutellut hurjia tehoja. Minkälaisen tilastorivin Tim tänään summaa? Kuva Ville Vuorinen.

 

Entä kotijoukkue Vilpas? Kauden alussa ei ole valittamista, sillä yhdeksästä ottelusta on koossa kahdeksan voittoa. Etenkin kaksi viimeistä esitystä ovat olleet kovaa valuuttaa. Seagulls kaatui Salohallissa 100-88 ja Pyrintö Pyynikillä 85-96. Yhteisenä tekijänä peleissä oli Tim Colemanin hienot otteet. "TC" nakutti peleissä komeat 57 pistettä upeaa pakkipeliä unohtamatta. Neljä peliä huilannut Mikko Koivisto on tervehtynyt pelikuntoon, mutta Aatu Kivimäki ja Reggie Dillard putosivat puolestaan vahvuudesta. PeU Basketin Trenton Thompson oli mukana Tampereella ja nähdään kokoonpanossa myös Korihaita vastaan.

- Edessä kolmas peli kuuteen päivään vajaalla rosterilla, joten palautuminen sekä henkisesti että fyysisesti on avainasemassa. Korihaiden uudet amerikkalaiset tuovat joukkueeseen varmasti uutta virtaa, toteaa Ville Tuominen.

Vilpas Salohallissa: 4 Koivisto, 5 Kantonen, 7 Nenonen, 9 Rannikko, 11 Coleman, 13 Juntunen, 15 Taimela, 17 McNeace, 21 Laine, 22 Laster, 33 Thompson.

 

Vilpas ja Korihait ovat kohdanneet liigatasolla 66 kertaa ja Vilpas on niskan päällä voitoin 45-21. Viimeiset 15 kohtaamista ovat olleet Vilppaan heiniä ja edellinen haivoitto on lokakuulta 2013. Jos joku muistaa vielä Vilppaan aloitusviisikon, se on kova juttu. Pohitullissa aloitushyppyyn marssivat Eero Lehtinen, Jukka Kataja, Joe Harris, Mikhail Torrance sekä James Padgett. Kaksi viimeksimainittua eivät ensilunta Salossa nähneet ja heistä Padgett pelasi loppukauden juuri Korihaiden paidassa. 

 

Vilpas-Korihait Salohallissa kello 18:30 ja otteluisäntänä on Pihlajalinna. Tervetuloa viettämään maanantaita Salohallille!  

 

OSTA LIPUT MATSIIN

 

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit